xLeomessi

Becerikli
  • R7 9700X
  • B850 Aorus Elite WiFi 7
  • PNY 5070 Ti Epic RGB
  • Kingston 16x2 6000 MHz CL30
  • Enermax DFX1200 W
Merhaba, sistemim bu şekilde. 4 gün önce PC’yi açtım ve fanların RGB’leri yanmıyordu, CPU ışığı kırmızı yanıyordu fakat görüntü geliyordu, PC’yi kullanabiliyordum. Ondan sonra Reddit’te gördüğüm bir postta yazılım hatası olduğunu gördüm ve bir dosya indirip sorunu çözdüm. Dün yine aynı problem oldu fakat bu sefer görüntü gelmedi. Fişi kapatıp açtım ve düzeldi. (Reset atamıyorum veya PC’yi güç tuşundan kapatamıyorum bu arada.)

Şimdi eve geldim, açtım ve yine aynı problem var. Sorun nedir, ben ne yapacağım?

17581268963587346365916378344823.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İşin içinden çıkamıyorum, beta sürüme geçmedim hocam acaba geçsem mi diye düşündüm ama alakasız olur. Sorun kaynağını anlayabilsem keşke.

Yoktu hocam takarken
Eğer bağlantılarda sorun yoksa, ben olsam CPU sök-tak yaparım yine dikkatlice, tek RAM ile denerim A2 slotunda soldan 2. BIOS güncellerim vesaire. Çünkü direkt ilk açışta görüntü gelmiyor diyorsun anladığım kadarıyla.

Bu bahsettiğin sorun RAM Training mevzusu değil değil mi? İlk açışta 30 sn-1 dk arası sürüyor, sonra sistem açılıyor. @xLeomessi 10 dk boyunca hiç görüntü gelmiyor mu ilk PC açışta mesela.

Yok hocam hiç gelmiyor. Şu an yine çözdüm ama muhtemelen yarın yine aynı senaryo meydana gelecek.
Bunun için ayrı bir konu aç tekrardan irdelensin. Forumdakiler bilgi sahibi ise yardımcı olurlar, ben de bakarım yine. Ama çok şey denedin, çözüm olmadı. Beta sürüm güncelle bak istersen. BIOS kaynaklı mı, o da belli değil. Bağlantıların hepsi tam söylediğine göre. PSU kaynaklı falan mı acaba problem var, CPU sök-tak yapabilirsin, soğutucu vidalarını falan çok aşırı sıktıysan bu tarz problemler olabilir. Yani sorun kırmızı yakıp 10 dk bekleyip PC görüntü gelmemesi değil mi @xLeomessi

Farklı prizde falan denedin mi evde, ya da PSU kablosunu direkt prize takıp dene. Elektriksel bir şey mi değil mi deneme-yanılma ile bakmak lazım.

Belki de nihayetinde anakart sıkıntılı, GCC adlı yazılım uzun vade böyle bir şey yapması mantıklı gelmedi açıkçası.

Yok hocam hiç gelmiyor. Şu an yine çözdüm ama muhtemelen yarın yine aynı senaryo meydana gelecek.
Soğutucu fan kablolarını falan da sök tak yap ya da portları değiş, öyle bir dene denemediysen. CPU sök-tak yapabilirsin, yeni çıkan Beta sürüm dene. GCC ile alakalı bir bug ise onun çözümü redditte paylaşılmıştı ama senin direkt sistem açılmıyor, boot etmiyor yani. RAM'ler ile alakalı olabilir, BIOS kaynaklı olabilir. RGB yanmıyor diyorsun bir de, o neden tam olarak @xLeomessi

RGB Kontrolcüde falan bir sorun mu var acaba, tekrardan konu aç bence orada bakalım. Donanımsal bir şey varsa senin tespit etmen gerekli dediğim tarzda.

Bunun için ayrı bir konu aç tekrardan irdelensin. Forumdakiler bilgi sahibi ise yardımcı olurlar, ben de bakarım yine. Ama çok şey denedin, çözüm olmadı. Beta sürüm güncelle bak istersen. BIOS kaynaklı mı, o da belli değil. Bağlantıların hepsi tam söylediğine göre. PSU kaynaklı falan mı acaba problem var, CPU sök-tak yapabilirsin, soğutucu vidalarını falan çok aşırı sıktıysan bu tarz problemler olabilir. Yani sorun kırmızı yakıp 10 dk bekleyip PC görüntü gelmemesi değil mi @xLeomessi

Farklı prizde falan denedin mi evde, ya da PSU kablosunu direkt prize takıp dene. Elektriksel bir şey mi değil mi deneme-yanılma ile bakmak lazım.

Belki de nihayetinde anakart sıkıntılı, GCC adlı yazılım uzun vade böyle bir şey yapması mantıklı gelmedi açıkçası.

Soğutucu fan kablolarını falan da sök tak yap ya da portları değiş, öyle bir dene denemediysen. CPU sök-tak yapabilirsin, yeni çıkan Beta sürüm dene. GCC ile alakalı bir bug ise onun çözümü Reddit'te paylaşılmıştı ama senin direkt sistem açılmıyor, boot etmiyor yani. RAM'ler ile alakalı olabilir, BIOS kaynaklı olabilir. RGB yanmıyor diyorsun bir de, o neden tam olarak @xLeomessi

RGB Kontrolcüde falan bir sorun mu var acaba, tekrardan konu aç bence orada bakalım. Donanımsal bir şey varsa senin tespit etmen gerekli dediğim tarzda.

Bende o kadar teknik donanıma sahip olmadığım için işin içinden çıkamıyorum. Ama olası bir anakart ve donanım arızası olsa hiç açilmaz gibi düşünüyorum. Su an açıldı ve occ ile test yapiyorum herhangi bir problem yok. Güç kaynağı gayet iyi çalışıyor, ilk aldığımda da bir sorun yoktu. PBO ile alakalı mi diyeceğim ama şu an 100 -15 kullanıyorum. Daha önce -20 ile 1 hafta civarı sorunsuz kullanmıştım. En son çare anakartı servise göndermek olacak ama o da çözüm olmayacak sanırım. Keşke bu anakarti almasaydim ne diyeyim şansızlık oldu.