B850 Aorus Elite WiFi 7 sistemde CPU ışığı kırmızı yanıyor ve görüntü gelmiyor

xLeomessi

Becerikli
  • R7 9700X
  • B850 Aorus Elite WiFi 7
  • PNY 5070 Ti Epic RGB
  • Kingston 16x2 6000 MHz CL30
  • Enermax DFX1200 W
Merhaba, sistemim bu şekilde. 4 gün önce PC’yi açtım ve fanların RGB’leri yanmıyordu, CPU ışığı kırmızı yanıyordu fakat görüntü geliyordu, PC’yi kullanabiliyordum. Ondan sonra Reddit’te gördüğüm bir postta yazılım hatası olduğunu gördüm ve bir dosya indirip sorunu çözdüm. Dün yine aynı problem oldu fakat bu sefer görüntü gelmedi. Fişi kapatıp açtım ve düzeldi. (Reset atamıyorum veya PC’yi güç tuşundan kapatamıyorum bu arada.)

Şimdi eve geldim, açtım ve yine aynı problem var. Sorun nedir, ben ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
OpenRGB bir dene olmazsa. Yönetici açacaksın. Bu Windows Defender winring0 driverini blackliste aldı, çoğu program RGB için onu kullanıyor, öyle bir durum olursa Defender üzerinden izin ver, ben ZenTimings bile açamıyordum, o kadar söyleyeyim.

Şuradan portable bir dene. @xLeomessi Yönetici açarsan RAM'leri vesaire görmesi lazım RGB varsa RAM'lerde. Ekran kartı için PNY yazılımı kullanman lazım yine.

Sana program ilk açışta kaç LED şerit bağlı olduğunu soruyor anakart için, onları 2-2-2 şeklinde doldurup devam et, net sayı belirtmene gerek yok, tek tek hesaplayamazsın onu RGB portu başına hesabı var normalde.

Tamam hocam bu şekilde deneyelim, bu arada kasanın kendi fan kontrolcusu üzerinden RGB kontrol etmek mümkün mü? Ve gcc silince driver vs. gibi problemler yasar miyim acaba.

Tamam hocam bu şekilde deneyelim, bu arada kasanın kendi fan kontrolcusu üzerinden RGB kontrol etmek mümkün mü? Ve gcc silince driver vs. gibi problemler yasar miyim acaba.
Bir problem yaşayacağını sanmam, çipset driver falan kendin güncellersin AMD sitesi üzerinden. RGB için bu yazılım yeterli efekt vesaire çok kullanmıyorsan. RGB kontrolcüden kontrol edebiliyorsun ama şu anda kontrol anakartta. 2-3 sn basılı tut kasadaki RGB tuşuna, kontrol birinden diğerine aktarıyor olması lazım.

Kasada tuş nerde bilmiyorum ama neyse şu dediğinizi deneyeyim.

RGB kontrolcü kasadaki LED tuşuna bağlıdır, bazı modellerde de reset tuşuna bağlanıyor RGB Hub'dan bahsediyorum ya da kumandalı versiyonları var, sendeki hangisi, kasayla mı gelen bilmiyorum. Bendeki kasanın kendi Hub'ı olduğundan ona özel LED tuşu var, basılı tutarsan anakart-kontrolcü arasında değiştiriyor modu. @xLeomessi

Şu anda kontrol GCC üzerindeyse, o programı overridelayabilir, önce GCC'yi kaldır şu program ile Advanced Scan yaparak, sonrasında OpenRGB ile kontrolü devral, daha iyi olur.

Bunun da portable sürümünü indir, PC'ye mümkün oldukça program kurmamaya çalış fazladan. @xLeomessi

Tamamdir hocam.

Hocam uygulamayı indirdim, fanları ayarlayabiliyorum. Ama ramleri görmüyor uygulama...

@Ayhan Dönmez hocam, 2 gündür yine aynı problem devam ediyor. Ben cpu kablosu sorunu sanmıştım fakat yine aynı sorun var.
Rgbler calismiyor, cpu ışığı kırmızı ve ekrana görüntü gelmiyor. Res tuşuna basıyorum res atmıyor, güç tuşuna basılı tutuyorum kapanmıyor.
Kablo cikart tak yapiyorum, pc açıp cpu kablosunu sokup takiyorum pc açılıyor. 3 4 gündür böyle bir sorun var, pc açılınca herhangi bir kapanma falan yasamiyorum. Soru ne olabilir? Kafayı yiycem.

Son düzenleme:
Bu Gigabyte kartlarda power connectorler tam oturmamışsa gevşeklik varsa falan da kırmızı yakıyor sanırım. Sendeki sorun nedendir bilemiyorum, 2x8 pin CPU girişi var senin kartta değil mi, tek 8 pin dene solda olmazsa. Anakart 24 pin bağlantısı vesaire sağlam mı, fan bağlantılarını da sök tak yaparak kontrol et iyice.

Hocam her şeyi denedim. Daha önce yoktu bir problem cidden anlamadım. Şimdi tekrar kasayı açtım kabloları çıkart tak yaptım, bios sıfırladım. Pc açıldı fakat rgb fanlar yanmıyor ve cpu ışığı kırmızı yanıyor. F7b bios sürümü geldi onla alakalı mı diycem o da beta sürüm sanmıyorum.

Sonunda küçük harf varsa Beta sürüm oluyor, Beta olmayan sürümde de var mıydı bu sorun? GCC buga soktu ondan sonra mı oldu, benim de çok bilgim yok. Garip bir sorun.

@xLeomessi Bu OpenRGB RAM'leri görür normalde yönetici olarak çalıştırırsan, ama Windows defender winring0 driverini engelledi, blackliste aldı, defenderi kapatıp OpenRGB yönetici açıp tekrar dene, görecek mi RAM'leri @xLeomessi Defender devre dışı bırakıp bak bir de.

CPU sök-tak yapmayı denedin mi, soğutucu vidaları falan aşırı mı sıktın acaba? Bent pin vesaire yoktu değil mi takarken?

İşin içinden çıkamıyorum, beta sürüme geçmedim hocam acaba geçsem mi diye düşündüm ama alakasız olur. Sorun kaynağını anlayabilsem keşke.

Yoktu hocam takarken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…