5 gün devamsızlığın belge almaya engel teşkil edip etmeyeceğini tartışıyorduk. Ben sanırım hala alınmıyor dedim. Sonra başkası video attı meğer alınabiliyormuş mesajı beğendim yanlış biliyormuşum diyemeden saniyesinde ceza verildi bu kadar hızlı cezayı kesmeye ne gerek var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -27 Eksi
Hatalı konudan ceza yemeye çok da üzülmemelisiniz bence. Öğrenmiş oluyorsunuz siz de. Bazıları bilip bilmeden rastgele konuşuyor. Bu yüzden şu anlık iyi olduğunu düşünüyorum. Maalesef eksiledim.
Hocam lafım yok yanlış bilgi verdim. Ama beni üzen ben araştırıp bakıyorum ona göre söylüyorum ergenin teki saçma sapan şeyler söylüyor onla aynı kefeye konmak üzüyor.

Sanırım deyince mesaj kasıyormuşsunuz gibi oluyor. Araştırıp yazarsanız sıkıntı olmaz.

Artık ben de dikkat ederim buna, teşekkür ederim hahah.

Öneri sahibi arkadaşımızın yaptığına benzer şeyleri yapmaya meyilliydim ama şu açıdan: Henüz bilgili üyeler tarafından hiçbir şey sunulmamışsa birazcık konuya dair araştırma yapardım ve sonrasında edindiğim bilgileri, emin olamayacağım için "sanırım/galiba" ile mesaj olaran sunardım, mümkünse kaynak belirterek. En azından yardımcı olabilmek, fikir vermek adına yapardım.

Yani birine ceza verince birkaç moderatörün onayından geçebilir. Tek kişi karar vermesinden daha iyi olur.

• Beğendim
İfadeler: 683
Tamamıyla yanlış olmayan bilgiler için mesajın üstüne "yanlış bilgi" yerine "düzeltme" yazısı eklenebilir. Bunu alanlara da ceza verilmesin. Bazı yazılan yazılar eksik bilgi veya eski bilgi olabiliyor, bence bu tip şeyler için ceza biraz ağır.