5 gün devamsızlığın belge almaya engel teşkil edip etmeyeceğini tartışıyorduk. Ben sanırım hala alınmıyor dedim. Sonra başkası video attı meğer alınabiliyormuş mesajı beğendim yanlış biliyormuşum diyemeden saniyesinde ceza verildi bu kadar hızlı cezayı kesmeye ne gerek var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -27 Eksi
Moderasyonun yanlış bilgiler için de böyle kesin ceza kesmesi bence iyi bir şey. Araştırıp yazın diyeceğim siz de öyle yapmışsınız o sebeple talihsizlik olmuş, çok takılmayın.
Daha önce yanlış bilgiler profilde gözüksün diye öneri açmıştım ve insanlık hali diye uzatıldı bayağı, şimdi ise tam tersi. Topluluk garip.

Ne demis atalarimiz?

Bir bilgiyi paylaşmadan önce bilginin kaynağından güncelliğini kontrol edin. Teknoloji sürekli ilerliyor, doğru bildiğiniz yanlış olabiliyor. Kullanıcılara konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmadan yanlış tavsiye vermek ceza nedenidir.

Konu linkini atar mısınız? "Sanırım" gibi ifadeler kullandığınızda yanlış bilgiden ceza almış olmanız çok olası değil.

Neyse hocam araştıran ile araştırmanı ayırt etmek ile uğraşmaya vakit yetmediği için direkt versinler ceza sıkıntı yok:).

109 banım var Technopat'ta, herkesin ban acısını bol bol tatması lazım.

Cezayı kim kestiyse kınıyorum. Az daha süresini uzatmalıymış...

Cezalar TP'den ağır ve ezici olmalı. Yoksa her önüne gelen, her konuya mesaj yazıyor. Bilginiz yok, bilginiz yanlış veya mesaj yazmak için yazıyorsanız banlamalısınız.
Yok artık, idam etsinler istersen. Abartmayın.

@EzioAuditore21 bu mesajınızı raporlayıp durumu "ben sanırım yazmıştım, kesin bilgi vermiyorum ve kesin bilgi vermediğimi de belirtiyorum" minvalinde izah ederseniz uyarı kaldırılabilir.

Emin olmadığınız konularda biraz daha ihtimal cümleleri kullanmanız gerekiyor.

Vermiyor yerine "vermiyor olabilir" demek gibi.

Yok artık, idam etsinler istersen. Abartmayın.
Bilgisi yoksa yorum yazmamalı veya ihtimal içeren cümle kurmalı. Altyapı konularına kısmen hakimim. Konuları yanıtlarken "muhtemelen, teorik olarak, kağıt üzerinde veya şu ihtimallerden" gibi cümleler kuruyorum.

Keşke eski TP sistemi gibi olsa. Cezalar katlanarak gitse. 1 gün, 3 gün ve 1 hafta gibi. O zaman çok kaliteli bir ortam oluyor. Kimse bilmediği şeye yazmaya cesaret edemiyor. Bu katı durumu idam olarak nitelendiriyorsanız, ben idama razıyım.