ANOFF

Uzman
Merhaba,

Boyum 180, yaşım 17, kilom 99. 2 haftadır diyetteyim ve bu hafta spora başlayacağım. Spora haftada 3 kere gidebilirim ve mayısa kadar gitmeyi planlıyorum. Halihazırda 2 haftadır diyet tutuyorum. Amacım 87 kiloya kadar düşmek ve biraz da olsa kas kütlesi kazanmak. Önceden yılda 2-3 ay gyme gidiyordum, sadece disiplinli değildim; şimdi de kendime göre bir antrenman programı arıyorum; ancak antrenman programında göğüs olmasın lütfen! Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Boyum 180, yaşım 17, kilom 99. 2 haftadır diyetteyim ve bu hafta spora başlayacağım. Spora haftada 3 kere gidebilirim ve mayısa kadar gitmeyi planlıyorum. Halihazırda 2 haftadır diyet tutuyorum. Amacım 87 kiloya kadar düşmek ve biraz da olsa kas kütlesi kazanmak. Önceden yılda 2-3 ay gyme gidiyordum, sadece disiplinli değildim; şimdi de kendime göre bir antrenman programı arıyorum; ancak antrenman programında göğüs olmasın lütfen! Önerilerinizi bekliyorum.
Antrenman programında göğüs olmasın ne demek?

Hocam her bolgede gelisiyorumda. Gögüs hareketlerinde bir türlü gelisemiyorum. Bos bari bile kaldiramiyorum. Bu da moralimi bozuyor
Kimse anasının karnından 100kg bench press atabilecek şekilde çıkmadı. Boş barı bile kaldıramıyorsan daha hafif, mesela 1.5LT'lik bir su şişesi bile olabilir bu komik gelmesin size. Böyle böyle gelişeceksiniz. Sabır, zorluğun anahtarıdır.

Bütün gün kardiyo yapmaya gerek yok yeteri kadar yapılsa yeter. Ayrıca beslenmeye de dikkat edilmesi gerekiyor.

Az once PPL anteramanina baktim ve hoşuma gitti. Gidip deneyeceğim bakalim ne olacak. Hepinize teşekkür ederim cevap verdiginiz icin