CS2 = aşırı kaliteli mühendislik şaheseri fizik motoru + UE5 gibi grafikler + harika movment.
BF6 = önceden renderlanmış duvar kırma animasyonu(fizik motorsuz) + sürekli koşup sıkmak + kötü fizik motoru + competitive olmayan maç mekaniği + bozuk metadata + hantal uçak fiziği.

BF42 bile bu Temu versiyonu BF'den daha iyi bu arada.

Bu yazdıklarınızı okuyunca kim olduğunuzu hatırladım. Birkaç ay önce gelip CoD'un neden BF'den daha iyi bir oyun olduğunu anlatmaya çalışıp herkes sizin aksinize BF'yi daha çok sevdiklerini söylemişti. Hocam eğer Activision çalışanı değilseniz gerçekten şu tarz gölge reklam çalışmalarınıza girmeye gerek yok. BF 42 kötüydü hadi BF6'da kötü olsun gider BF5 oynarız gider BF1 oynarız ve yine de Activision oyunlarına yönelmeyiz. Çünkü Battlefield oyunları temel olarak "savaş" oyunudur. Savaşırsın, doğal olarak savaş sırasında oyuncular taktikler oluşturur, iş birliği yapar. CoD ise günde 5 litre gatorade içmekten Speed Rodriquez'e dönmüş bir elemanın Fornite skini giyip mevlana gibi dönerek herkesi vurduğu bir clown festi sembolize eder.

Aynı oyunu her sene FIFA gibi çıkartıyorlar. Yeni bir şey de yok, abi ne bileyim euphoria fizik motoru koy, fun modlar ekle, saklambaç olsun, zombi modu olsun, yeni bir şeyler eklensin. Yok abi biz bunu söyleyince de kötü oluyoruz. Ben başından belli haklıydım boş bir oyun, sırf bende mi hata var diye yükledim 10 saat oynadım, yok abi yok aşırı kötü. Keza ilk konumda biri oyna oynamadan konuşma boş yapma demişti, kendi mod falandı, manipülasyon hepsi. Dost Kayaoğlu, Enis'e parayı basıyorlar, onların umurunda mı iyi mi kötü mü? Parasına bakıyor.

CS2 = aşırı kaliteli mühendislik şaheseri fizik motoru + UE5 gibi grafikler + harika movment.
BF6 = önceden renderlanmış duvar kırma animasyonu (fizik motorsuz) + sürekli koşup sıkmak + kötü fizik motoru + competitive olmayan maç mekaniği + bozuk metadata + hantal uçak fiziği.

BF42 bile bu Temu versiyonu BF'den daha iyi bu arada.

Oyun bence direkt hantal denilebilir. Optimizasyon açısındanda bence pek beklenildiği gibi değil EA açısından.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yazdıklarınızı okuyunca kim olduğunuzu hatırladım. Birkaç ay önce gelip CoD'un neden BF'den daha iyi bir oyun olduğunu anlatmaya çalışıp herkes sizin aksinize BF'yi daha çok sevdiklerini söylemişti. Hocam eğer Activision çalışanı değilseniz gerçekten şu tarz gölge reklam çalışmalarınıza girmeye gerek yok. BF 42 kötüydü hadi BF6'da kötü olsun gider BF5 oynarız gider BF1 oynarız ve yine de Activision oyunlarına yönelmeyiz. Çünkü Battlefield oyunları temel olarak "savaş" oyunudur. Savaşırsın, doğal olarak savaş sırasında oyuncular taktikler oluşturur, iş birliği yapar. CoD ise günde 5 litre gatorade içmekten Speed Rodriquez'e dönmüş bir elemanın Fornite skini giyip mevlana gibi dönerek herkesi vurduğu bir clown festi sembolize eder.

Ad hominen ve whataboutism yapmışsın, gene olayı en maskülen oyuna çekmişsin, fizik çöp meta çöp mekanik çöp ne var düz savaş. Madem diyorsun ki BF6 ve 42 kötüyse gider BF5 oynarız BF1 oynarız, bu iki yüzlülük olmuyor mu? Çünkü Modern Warfare sunucuları hala aktif gidip eski oyunlarını oynayabilirsin. Ekstra olarak ben Warzone oynuyorum klip atabilirim, bir noob oyuncu olarak bile iyi oynuyor ve çok eğleniyorum çünkü rank sistemi var 900 level aç susuz 90 bin saat oyuncuyla 1 leveli eşleştirmiyor sonuçta, ve o kostümlerin çok bir etkisi yok.

Arkadaşlar Instagram'da gezinirken BF6'nın %90 oranında oyuncu kaybettiğini gördüm? Bu sizce neden oldu?

Ben eskiden BF6'nın neden kötü bir oyun olduğunu yazdığım bir konu açmıştım (bkz: https://techolay.net/sosyal/konu/battlefield-6-neden-kotu-bir-oyun.134695/) fakat bütün herkes sürekli şöyle yorum atmaya başladı: "Sen ne anlarsın CoD gibi woke değil, CoD'dan daha gerçekçi çok zevk alıyorum, duvarlar kırılıyor, CoD'da nicki minaj var BF6 erkek oyunu vb.". Ben de en iyi oyunun en maskülen oyun olmadığını, en iyi fizik, grafik ve mekaniklerin birleşimi olduğunu söyledim fakat dinletemedim ve oyun bildiğiniz BF42'nin modlanıp haritalarının değiştirildiği bir hali olmuş demiştim. Bayağı sıkıcı, ha BF42 oynamışsın ha bunu yeni bir şey yok. Sizce neden bu düşüş oldu?

Eki Görüntüle 222853

Sonuçta, BF6'nın %90 oranında oyuncu kaybetmesinin arkasında teknik aksaklıklar, yenilik eksiklikleri ve kitlenin değişen taleplerini karşılayamama gibi bir dizi faktör bulunuyor. Bu tür büyük oyunlarda yenilik yapmak ve mevcut oyuncu kitlesinin beklentilerini karşılamak çok kritik. Tıpkı eğlenceli oyunlar oynamak ve şansınızı test etmek isteyenler için 1win gibi platformların sunduğu heyecanlı deneyimler gibi, oyunların da zaman zaman yeniliklere açık olması gerekiyor. https://1win-giris-turkey.com/, hız ve eğlence arayanlara büyük ödüller ve çeşitli seçenekler sunuyor, belki de şansınızı orada denemek ilginizi çekebilir!
Bence BF6'nın yaşadığı oyuncu kaybının birkaç farklı nedeni olabilir. Öncelikle, BF serisinin eski oyunlarıyla kıyaslandığında, BF6 gerçekten de çok fazla yenilik sunmadı. Aslında, BF42’nin modlanıp haritalarının biraz değiştirildiği bir oyun havası yaratılmış gibi görünüyor. Yani, eski oyunların nostaljisiyle biraz oynamak istediler ama mevcut oyuncu kitlesine hitap etmek için yeterince yenilik sunmadılar. Bunun da etkisiyle, özellikle eski BF oyuncuları oyunla bağ kuramadı ve bu durum uzun vadede oyuncu kaybına yol açtı.

Ayrıca, BF6'nın piyasaya sürülmesinden sonra, birçok oyuncu özellikle teknik sorunlar ve denge problemleri ile karşılaştı. Mesela, server problemleri, optimizasyon sorunları ve bazı oyun içi mekanikler, oyuncuların keyfini kaçırdı. Oyun, çıkışında birçok hata ve eksiklikle geldi, bu da oyuncuların ilgisini hızla kaybetmesine neden oldu.

Bir diğer önemli faktör de, Battlefield'ın genellikle daha stratejik ve büyük ölçekli savaşlara odaklanırken, oyuncuların zamanla daha hızlı tempolu, daha küçük ve daha aksiyon dolu oyunlara ilgi göstermesiydi. CoD gibi oyunlar bu eğilimi daha iyi yakalayarak popülerliğini sürdürdü.

Ad hominen ve whataboutism yapmışsın, gene olayı en maskülen oyuna çekmişsin, fizik çöp meta çöp mekanik çöp ne var düz savaş. Madem diyorsun ki BF6 ve 42 kötüyse gider BF5 oynarız BF1 oynarız, bu iki yüzlülük olmuyor mu? Çünkü Modern Warfare sunucuları hala aktif gidip eski oyunlarını oynayabilirsin. Ekstra olarak ben Warzone oynuyorum klip atabilirim, bir noob oyuncu olarak bile iyi oynuyor ve çok eğleniyorum çünkü rank sistemi var 900 level aç susuz 90 bin saat oyuncuyla 1 leveli eşleştirmiyor sonuçta, ve o kostümlerin çok bir etkisi yok.

İşte sıkıntı şu. BF3'te dediğin oyunlardan iyiydi zaten. Ad hominen veya whataboutism değil bunlar. Çünkü ben sizin görüşünüzü çürütmek için sizin şahsi özelliklerinizi ya da konu ile alakasız konuları öne sürmüyorum. Konu ile birebir bağlantılı eski görüşlerinizi öne sürüyorum.

Yapacakları şey belliydi BF1 tamamen alıp üstüne yeni şeyler ekleyip sunacaklardı ama iş bilmeyenler oyunu değiştirmeye çalıştı. BETA ile oyunun çıkışı bile farklıydı. Bence BF6 yine iyi sattı oyuncu sayısının düşmesi normal sıkıntı göremedim.

İlk olarak birçok kişi BF1 ve BF5 ile kıyaslamış. Halbuki Battlefield oyuncuları, BF3 ve BF4 tarzı oyun ile Bad Company fiziğine benzer fizik istedi. BF1 ne kadar iyi bir oyun olsa da serinin mekaniklerinin yıkılışını ateşleyen bir zirvedir. BF4'te küçük ve hızlı aksiyonlu haritalar da vardı ama tüm haritalar küçük değildi. Ayrıca birçok haritanın levelizasyonu o haritaya özgü idi. Mesela haritanın birinde baraj patlayıp harita çatışırken su yükseliyordu ve evin çatıları yeni noktalar oluyordu. Bu arada yıkımda tabi ki script vs. kullanılacak. Yoksa zibilyon çekirdekli üst düzey işlemci bile başedemez ama scriptler çok basit, gelişmiş ve özenli olmasığı çok açık. BF6'nın en büyük problemi server gecikmesi midir nedir duvar arkası ölümler. Serverda işletilen oyun motoru çok kötü ya da para hırsıyla çok dandik serverlarda oyun oynuyor insanlar. Bu bahsettiğim pingle ilgili bir durum değil. Online fps oyunda kabul edilemez bir hasar kaybı ve tutarsızlık var. Bunu BF5'te de görüyordum 2042'de de. Bir maçta atıyorum adamı aynı silah ve pingde yarım şarjörle öldürürken diğer maçta şarjörü boşaltıyorum zorla ölüyor. Malesef bu tutarsızlık BF serilerinde kronik. Yeni çıkardıkları oyunun ömrü boyunca (bir sonraki çıkana kadar) duvar arkası ölümler ve hasar tutarsızlıklarını bir güncelleme ile çözerken bir sonrakinde bozabiliyorlar. BF5'te uzunca bir süre tank vs. patladığında anlık fps droplar meşhurdu. DICE LA ekibi el attı da oyun stabilleşti.
Bu oyun daha yeni çok yolu var değişecek daha.
Bu arada son Call of Duty çok kötüymüş. Sanırım reklam vs. ile o kitle de yeni BF'ye ilgi gösterdi ama sıkıldılar. Aktif oyuncu sayısında düşüş kaçınılmaz. Cod 2019'un search&destroy hardcore modunu gece gündüz oynardık klan olarak. Gerçekten çok ayrı tatlar COD ve BF serileri. O zamanlar da COD Battlefield çakması conquest modu yaptı ama oyun dinamikleri, araçlar vs. alakası yoktu BF Conquest modları ile. Şimdi de hep küçük haritalar ile BF aynı hatada gibi. Tamam çok güzel haritalar ama hepsi de öyle olursa kabak tadı verir. Bu arada BF4'te custom serverlar çok oturmuş idi. Sıkı rekabet istersen rus klanların serverlarına girerdin. Resmi oyun serverları idman maçı gibiydi. Bir nokta da konsolcular yoktu. Oyunda herkes gerçekten oyunun hakkını bir şekilde verirdi. Konsolcuların aim desteği ayrı bir skandal, bir de adamlar TV ile kulaklıksız oynuyor sanırım. Adamla yan yanayız ve o da karşıya bakıyor, karşıdan düşman beni öldürüyor, adam ne namlu parlamasını görüyor ne ses kasıyor. Cips yiyerek oynuyor da olabilir.
Bu tür kitlelerle uğraşmamak için özel serverlara girerdik ve oyunda harbi taktik ve beceri savaşı dönerdi.
Özetle yapım kalitesi düşüşü ile birlikte bizi tüm oyuncu profili ile zorla oynatmaya kalmaları oyun zevkini de düşürüyor.

Oyun başlar, oyunu bekleyen herkes oynamak için girer, devamında ise istedikleri her zaman girebilecekleri için oyuncu yoğunluğu yayılır. Burada absürt bir şey yok ki. Örneğin bakarsanız BG3 de çıktıktan sonra oyuncu kitlesinin %90'ını kaybetmiş. Bu oyunu kötü mü yapıyor?

Eki Görüntüle 222861
Baldur Gatesle BF bir degil yanlis kategoriler. Ömrünüzü gömüyorsunuz bildigim kadariyla BG icin. 🤣

Bu arada yıkımda tabii ki script vs. kullanılacak. Yoksa zibilyon çekirdekli üst düzey işlemci bile başedemez ama scriptler çok basit, gelişmiş ve özenli olmasığı çok açık.

🤷‍♂️

Gayet de yapılabilir Starfield, Half-Life Alyx oyunlarındaki fizik motorlarının zorlanmadan yapabileceği bir şey, yapmamalarının sebebi bu tür fizik motorları ağır matematiksel işlemler gerektiriyor ve adamların kàr etmeleri gerek kısıtlı zamanları var paso cilalamak ve lojistiğe yatırmışlar parayı onları da anlıyorum.

Yapacakları şey belliydi BF1 tamamen alıp üstüne yeni şeyler ekleyip sunacaklardı ama iş bilmeyenler oyunu değiştirmeye çalıştı. Beta ile oyunun çıkışı bile farklıydı. Bence BF6 yine iyi sattı oyuncu sayısının düşmesi normal sıkıntı göremedim.

Yani yeni bir içerik yok bildiğin BF4 BF3 remasterd, BF6 hariç bütün bfleri severim. Ama BF6 rezalet ötesi yani mekanik falan bayağı batırmışlar. Call of Duty: Black Ops 7'yi hiç saymıyorum o bence oyun bile değil Co-op bir mod.

Son düzenleme:

🤷‍♂️

Gayet de yapılabilir Starfield, Half-Life Alyx oyunlarındaki fizik motorlarının zorlanmadan yapabileceği bir şey, yapmamalarının sebebi bu tür fizik motorları ağır matematiksel işlemler gerektiriyor ve adamların kàr etmeleri gerek kısıtlı zamanları var paso cilalamak ve lojistiğe yatırmışlar parayı onları da anlıyorum.

Yani yeni bir içerik yok bildiğin BF4 BF3 remasterd, BF6 hariç bütün bfleri severim. Ama BF6 rezalet ötesi yani mekanik falan bayağı batırmışlar. Call of Duty: Black Ops 7'yi hiç saymıyorum o bence oyun bile değil Co-op bir mod.

Ne alakası var neden campaign kısmını ele alıyorsun sadece? BO7 nereden baksan BO3, yani 2015'ten beri gelen multiplayerı en iyi Call of Duty. Üstüne Black Ops oyunlarında zombies modu da oluyor ve zombies modu da BO4 yani 2018'den beri gelen en iyi zombies oyunu. İnsanlar BO7'nin ne kadar iyi olduğuna sonradan farkına vardılar, Amerika'da Ocak ayının en çok satılan oyunu oldu zaten. Sezon 3-4 gibi tam popülerliğine ulaşır.

Bu arada CoD oyuncusuyum ama her çıkan CoD'u almıyorum tabii ki ve iyi olanı savunurum kötü olanı da gömerim yani Activision benim babam değil. Her CoD oyununun multiplayer kısmı da iyi olmuyor. Vanguard, BO6 ve MWII bunların örnekleridir.