Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, cezalar hakkında bir değişiklik talebinde bulunacağım. Eğer sizin için de mantıklı gelirse oylarsanız sevinirim. Şimdi, örneğin X kullanıcısı 20-30 cezayı geçti ve bunun tabii ki belli kurallar ve belli ceza kategorilerinde çok ceza yiyince artık belli bir cezadan sonra, mesela en son 3 gün ban yediysem, ondan sonra hep 24 saat ve üzeri ban yiyorum. Yani, bu çok sinir bozucu oluyor. Banlanmazsak ben ve diğerleri çok artar, evet, haklısınız, fakat ben mesela bu kadar ceza yemişken 2-3 hafta hata yapmayıp, 2-3 hafta sonra bir ceza yiyince tekrar 24 saat ve üzeri ban yemek çıldırtıyor insanı. Yani, diyebileceğim o ki cezalar, belli bir hafta/ay yemedikçe süreler sıfırlanmalı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Artı 34 Eksi
Desteklemediğim öneri. İşin caydırıcılığı da orada işte. Örneğin bir üye gereksiz mesaj yazınca bir saat uyarı alıyorsa diğer üye, uyarı sayısının fazlalığından bir ay alır mesela. Bir saat uyarı alan üye der ki nasıl olsa bir saat der ancak diğer üye, daha dikkatli davranır. Dediğim gibi caydırıcılığının olması için bu şekilde devam etmesi gerekiyor. Moderatör inisiyatifi doğrultusunda etkisiz uyarı da verilebilir belki. O da moderatör inisiyatifi doğrultusunda. Kurallara uyulduğu sürece ceza almak da zor bayağı. O kadar mesaj yazdım mesela. Topu topuna iki uyarı ancak aldım.

Konuda biraz daha mesaj birikmesini ve herkesin fikrini beyan etmesini bekliyorum. Açık konuşayım, ben şahsen bu konuda uzun süre geçmedikçe silme taraftarı değilim. Örneğin 1. yılımız dolduğunda son 8 ay içinde hiçbir şekilde yazım kurallarına uymayan mesaj yazmazsa silebiliriz, net bir şey demem güç fakat öyle birkaç ayla olacak iş değil. Henüz planlamıyorum.

Ek olarak etiketlerinize şunu ekleyeyim, Sosyal'in işleyişine yönelik önerilerle yalnızca süpervizör ve ben ilgilenmekteyim. Sosyal'i 7/24 her açıdan takip etmek bizlerin görevi ve neyin sonucunda ne olacağını rahatlıkla görebiliyoruz. Daha çok Sosyal'e özellik eklenmesi gerektiği durumlarda Leo'yla iletişime geçmeye çalışabilirsiniz, benden bir öneri. Recep Baltaş ise genelde bildirimleri kontrol edemeyecek kadar müsait olamamakta :)

Öneriyi gelecekte tekrar değerlendireceğim fakat şimdilik işlem uygulamayacağım, dediğim gibi farklı fikirleri de görmek istiyorum.

Peki, teşekkürler.

@Hans

Senin konuda da dediğin gibi hafta/ay bu gibi işler için çok kısa bir süre. (Hafta kısmı özellikle. Ay olarak artabilir tabii ki) Enes hocanın dediği 8 ay veya biraz uzun bir sürede bunu hak edecek kişilere uygulanması daha doğru olur bence eğer olursa.

Cezanın silinmesini istiyorsan 8 ay çok dikkat edeceksin. Eğer "aman bana ne ya" diyen olursa zaten 8 ay değil 1 gün bile zor dayanır.

Yönetim ekibi bunu uygularsa zaten güzel ve mantıklı bir oran orantı yapacaktır.

Cezaların silinmesi ne zor olacak ne de kolay. Benim diğer forumda 61 tane uyarım var. Neden burada 1 uyarı alıp diğer forumda 61 uyarı aldın dersen çok basit "Umursamadım forumu" 2. cümlemde de dediğim gibi umursamaz isen bazı şeylere de hak kazanamazsın mesela.

@792, ortalama 3 bin mesaj için 35 uyarı fazla değil mi ya? :D Biraz kurallara uymaya özen gösterin.

Belli bir süre sonra cezalar tekrar edilmediği sürece tabii ki silinebilir. Bana göre bu süre 2-3 haftayla olmamalı. 6 ay sonra yapılabilir, o da forum daha yeni olduğu için 6 ay diyorum. Yoksa 12 ay gibi bir süre makul olacaktır. Zaten ilk uyarılarda ceza verilmiyor diye biliyorum, müsamaha gösteriliyor.

Son düzenleme:
@BurakBirinci, ceza affı gibi bir şey getirmek bence mantıklı değil. Getirilmemeli de diye düşünüyorum. Henüz yeni forum. 5 aylık anca ve belli bir düzen oturtuldu. Ceza affı tarzında bir şey gelirse tekrardan başa dönmüş olunur ve forumda verilen cezalar da bazıları için saatliğe döner, caydırıcılığı olmaz.

@BurakBirinci, ceza affı gibi bir şey getirmek bence mantıklı değil. Getirilmemeli de diye düşünüyorum. Henüz yeni forum. 5 aylık anca ve belli bir düzen oturtuldu. Ceza affı tarzında bir şey gelirse tekrardan başa dönmüş olunur ve forumda verilen cezalar da bazıları için saatliğe döner, caydırıcılığı olmaz.

Ceza affı değil zaten. Alınan cezalar sonsuza kadar kalmamalı diyorum, bir kullanıcı o uyarıdan sonra bir daha uzun süre uyarı almamışsa belli bir süre sonra silinebilir dedim, belli süre dediğim 6 ay. O da yeni forum olduğu için yoksa 12 ay kafidir.

@BurakBirinci, herhalde moderatör inisiyatifi doğrultusunda değerlendiriliyordur diye düşünüyorum. Bence aynı hatadan alınan uyarının tekrardan saatliğe dönebilmesi için bir sene gibi süre geçmesi gerekiyor ki başa dönebilsin.