Apple urunu alacak olsam sadece M4 islemcili Mac Mini'yi alirim. Onun disindaki urunleri ise arkadasima oneririm ama ben satin almam. Oneririm cunku parca kalitesi gercekten diger Windows cihazlara gore ileri. Fakat calistigim yazilimlari WINE falan da calistiramiyor ve ayni zamanda UNIX kullanmak istiyorum. x86 bir makine alip dual boot yapmak benim icin daha mantikli.

Parca kalitesi olarak tek rakibi Sony VAIO idi fakat odenen paraya gore legacy BIOS gibi cag disi muhabbetlerden bir turlu cikamadigi icin oldurdunuz ey kullanicilar. Sony'nin elinden cikti cikali da urunleri vasat. Elimdeki VPCF22S1E'yi bilen bilir; 2011'den 2024'e kadar orijinal bataryasi aktif olarak sorunsuzca dayandi.

iMac 21.5inç (2019), MacBook Pro M2, Asus ROG Strix G15 ve toplama PC sahibi olarak. Macbook'un mobiliteliği çok yüksek laptop olması ve pildeyken adaptörde verdiği performansı sunduğu için laptop konusunda Macbook'un üstüne bende tanımam. Marka fanboyluğum yok ancak doğruya doğru yanlışa yanlış derim. Adobe ve CorelDRAW işlerimi Mac'de yapan birisiyim ekranlarının renk doğruluğu çok yüksek olduğu için ve optimizasyonu Windows PC'den daha iyi olduğu için. Oyun konusunda da Windows bilgisayara sahibim. Harici SSD'de Linux Mint kullanıyorum dual boot olarak. Mac'in yaptığını Windows yapamıyor, Windows'un yaptığını da Mac yapmıyor. Mac daha çok iş odaklı. Amacın neyse o laptop alınmalı görüşündeyim. Macbook'a çöp diyenler de kullanmayan bilmeyen kitle sırf Apple düşmanlığından bir şey değil. Elindeki telefon Android ama Apple'a sallıyor. Tekrar söylüyorum markalara ön yargılı olmayın fanboyluk yapmayın. Apple'ın da başarılı olduğu konular çok fazla. Yazılım geliştiricisi Apple'ın bilgisayar telefonlarının donanımına ve yazılımına daha hakim olduğu için yüksek optimizeli uygulamalar çıkıyor. Apple'ı Apple yapan da bu dur.

Son düzenleme:
iMac 21.5inç (2019), MacBook Pro M2, Asus ROG Strix G15 ve toplama PC sahibi olarak. Macbook'un mobiliteliği çok yüksek laptop olması ve pildeyken adaptörde verdiği performansı sunduğu için laptop konusunda Macbook'un üstüne bende tanımam. Marka fanboyluğum yok ancak doğruya doğru yanlışa yanlış derim. Adobe ve CorelDRAW işlerimi Mac'de yapan birisiyim ekranlarının renk doğruluğu çok yüksek olduğu için ve optimizasyonu Windows PC'den daha iyi olduğu için. Oyun konusunda da Windows bilgisayara sahibim. Harici SSD'de Linux Mint kullanıyorum dual boot olarak. Mac'in yaptığını Windows yapamıyor, Windows'un yaptığını da Mac yapmıyor. Mac daha çok iş odaklı. Amacın neyse o laptop alınmalı görüşündeyim. Macbook'a çöp diyenler de kullanmayan bilmeyen kitle sırf Apple düşmanlığından bir şey değil. Elindeki telefon Android ama Apple'a sallıyor. Tekrar söylüyorum markalara ön yargılı olmayın fanboyluk yapmayın. Apple'ın da başarılı olduğu konular çok fazla. Yazılım geliştiricisi Apple'ın bilgisayar telefonlarının donanımına ve yazılımına daha hakim olduğu için yüksek optimizeli uygulamalar çıkıyor. Apple'ı Apple yapan da bu dur.
Hay ağzına sağlık hocam.

Apple urunu alacak olsam sadece M4 islemcili Mac Mini'yi alirim. Onun disindaki urunleri ise arkadasima oneririm ama ben satin almam. Oneririm cunku parca kalitesi gercekten diger Windows cihazlara gore ileri. Fakat calistigim yazilimlari WINE falan da calistiramiyor ve ayni zamanda UNIX kullanmak istiyorum. x86 bir makine alip dual boot yapmak benim icin daha mantikli.

Parca kalitesi olarak tek rakibi Sony VAIO idi fakat odenen paraya gore legacy BIOS gibi cag disi muhabbetlerden bir turlu cikamadigi icin oldurdunuz ey kullanicilar. Sony'nin elinden cikti cikali da urunleri vasat. Elimdeki VPCF22S1E'yi bilen bilir; 2011'den 2024'e kadar orijinal bataryasi aktif olarak sorunsuzca dayandi.
Ah Sony VAIO, üzümlü kekim.

Bana hangi işletim sisteminde daha çok 1 Click exploit ile politikacıların ele geçirildiğine dair kesin ve net bir makaleyi net kanıtlarla sunabilir misin? Hangi cookies stealer, ransomware, keylogger'ın silikon işlemcili maclerde çalıştığına dair bir kanıt? Attığın link'te zararlıları engelleme yöntemi var çok absürt bir örnek.
Hocam bu konudan sonra Apple'in ülkemizde çok gereksiz bir hater kitlesi olduğunu öğrendim, çok da şey yapmamak gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallaha arkadaşlar düzgünce oyun bile oynayamayacağım ve bildiğim kadarıyla dışarıya son derece kapalı bir sistem almak bana saçma geliyor. Ben Windows'ta iyiyim, hayatımda hiçbir Apple cihazı almadım. Gereksiz pahalı ve gereksiz.

Vallaha arkadaşlar düzgünce oyun bile oynayamayacağım ve bildiğim kadarıyla dışarıya son derece kapalı bir sistem almak bana saçma geliyor. Ben Windows'ta iyiyim, hayatımda hiçbir Apple cihazı almadım. Gereksiz pahalı ve gereksiz.
Amacımız oyun değil işte hocam, tamamiyle iş, performans, mobilite, kalite.

Bakın, inanın bugüne kadar MacBook'lara hep uzak durdum; kullananlara da gerçekten uyuz olurdum. Ama artık hayatım değişti ve almam gerekti. Bu kadar kolay entegre olacağımı hiç beklemiyordum. Gerçekten, imkanınız varsa ve oyun oynamıyorsanız hiç düşünmeden alın.
Tek cevabım X1 Carbon olur. i7 5th nesil touchbar+touch modeline sahiptim ve o cihaz kadar güzel bir makine daha kullanmadım.

Kendim ThinkPad P15 G2 kullanıyorum business tarafta. Kasa kalitesi, donanımı, soğutması, performası olsun her zaman yeterli.

İş mi istiyorsun? Al bir Thinkpad. Daha iyi. MacBook gereksiz pahalı. Hem de kapalı kutuda kalmak istemem.

200.gif

Çok rahat, çok profesyonel.:cool:

Bana hangi işletim sisteminde daha çok 1 Click exploit ile politikacıların ele geçirildiğine dair kesin ve net bir makaleyi net kanıtlarla sunabilir misin? Hangi cookies stealer, Ransomware, Keylogger'ın silikon işlemcili maclerde çalıştığına dair bir kanıt? Attığın Link'te zararlıları engelleme yöntemi var çok absürt bir örnek.

Yani Mac güvenli mi? Sana şöyle anlatayım. Bilgisayarı nasıl kullanacığını biliyorsansa bütün OS'ler güvenlidir. İsteyen (bilgili) her kes Apple Silicon'da bal gibi cookie stealer falan yapabilir. Sössüz. Hem de politikacılar macOS, Windows mu kullanıyorda Windows'a sallamavari konuşuyorsun? Politikacılar Qubes OS kullanır. Politikacılar Tails kullanır. Politikacılar "Tor" ağında olur. Tabii bu ikisi güvenlik anlamda ekstra kolaylık ve iyileştirme yapıyor. Ama bu ikisi günlük kullanımda iyi değil. Günlük kullanım OS'lerden hangisini kullanırsan kullan, eğer kullanmayı biliyorsansa hepsi güvenlidir. Bir tane siber güvenlikçi sözü var:

Güncelleştirilmiş Windows'la, güncelleştirilmiş macOS, güncelleştirilmiş Linux arasında, eğer kullana biliyorsansa güvenlik farkı yoktur.

~Can Değer.

Apple urunu alacak olsam sadece M4 islemcili Mac Mini'yi alirim. Onun disindaki urunleri ise arkadasima oneririm ama ben satin almam. Oneririm cunku parca kalitesi gercekten diger Windows cihazlara gore ileri. Fakat calistigim yazilimlari Wine falan da calistiramiyor ve ayni zamanda UNIX kullanmak istiyorum. X86 bir makine alip Dual boot yapmak benim icin daha mantikli.

Parca kalitesi olarak tek rakibi Sony Vaio idi fakat odenen paraya gore Legacy BIOS gibi cag disi muhabbetlerden bir turlu cikamadigi icin oldurdunuz ey kullanicilar. Sony'nin elinden cikti cikali da urunleri vasat. Elimdeki VPCF22S1E'yi bilen bilir; 2011'den 2024'e kadar orijinal bataryasi aktif olarak sorunsuzca dayandi.

Thinkpad duydunuzmu hocam?

Kesinlikle katılıyorum, dünyada hacklenmesi en zor cihaz.

Tails ve Qubes OS varken mi? Tabii efendim.

Hocam biraz araştırdım fakat bu ürünle yarışabilecek (gerek şarj süresi, gerek kullanım deneyimi açısından) bir cihaz yok Windows ekosisteminde. Varsa da ben aldıktan sonra yeni çıkmıştır.

Oyunlarla alakam yok artık zaten alırken ona göre aldım.

Copilot + PC var.

Son düzenleme: