Hocam 1 kez daha mezuna kalacağım gibi duruyor. Netlerim pek iyi durumda değil, şimdi tıp yazıp gitsem 26 yaşında okulu bitirmiş oluyorum. Ardından 4 yıl eğitim 30 bir 4 yıl daha eğitimle 34 yaşında para kazanmaya başlıyorum. Bu yaşa kadar babamdan para alamam.
Babandan para almayı geç, bu işin birde mental kısmi var tıp okumakta zordur. 6 sene okumak kolay mı, garanti iş mi garanti ama okuması çok sıkıntılı. Lafın özü tıp istemiyorsan her türlü işsiz kalma oranın yüksek. EA geç daha rahat girersin.

Söylemişken KPSS'de iyi bir tercih, bildiğim kadarıyla en dip memur maaşı 60k bunu pc mühendiliği okuyupta belki kazanamayadabilirsin, sistemin saçmalığının en belirgin hali. Adam KPSS'den memur oluyor, öbürü bir belki 2 sene bilemedin 3 sene üniversiteye hazırlanıyor birde 4 sene üniversiteyi okuyor, sonra önüne asgari ücretin biraz fazlasını veriyor.

Babandan para almayı geç, bu işin birde mental kısmi var tıp okumakta zordur. 6 sene okumak kolay mı, garanti iş mi garanti ama okuması çok sıkıntılı. Lafın özü tıp istemiyorsan her türlü işsiz kalma oranın yüksek. EA geç daha rahat girersin.

Söylemişken KPSS'de iyi bir tercih, bildiğim kadarıyla en dip memur maaşı 60k bunu pc mühendiliği okuyupta belki kazanamayadabilirsin, sistemin saçmalığının en belirgin hali. Adam KPSS'den memur oluyor, öbürü bir belki 2 sene bilemedin 3 sene üniversiteye hazırlanıyor birde 4 sene üniversiteyi okuyor, sonra önüne asgari ücretin biraz fazlasını veriyor.
Hocam geçen Bilgisayar Mühendisi bir arkadaşın İstanbul Maltepede yaşadığını 42-43 bin lira kazandığını gördüm içim acıdı. Şu an Kpss'den mühendis olarak atananlar kurumuna göre iyi maaşlar alabiliyor. Düz memur bile 60K alıyor artık. Mühendis her türlü 70-75 üstüne çıkıyor.

Ha iyi bir yerden mezun değilim ama kendimi geliştirmek için bir sürü şey yaptım sonuç koca bir sıfır ve giden yıllarım.

Maalesef, Türkiye'de genellikle nereden mezun olduğuna bakılıyor. Keşke öyle olmasa ama işveren de "zaten yüksek bir üniversiteden mezun olmuş bu kişi mühendisliğe hakimdir." düşüncesiyle nitelikli üniversiteden mezun olanları alıyorlar. İşveren tarafından bakınca haksız da sayılmaz.

Hocam geçen Bilgisayar Mühendisi bir arkadaşın İstanbul Maltepede yaşadığını 42-43 bin lira kazandığını gördüm içim acıdı. Şu an Kpss'den mühendis olarak atananlar kurumuna göre iyi maaşlar alabiliyor. Düz memur bile 60K alıyor artık. Mühendis her türlü 70-75 üstüne çıkıyor.
O yüzden çok tanınmış mükkemmel, kusursuz son derece başarıli bir ODTÜ, Boğaziçi adı duyulmuş üniversite olmayınca işveren direkt eliyor. Mühendislikte normal orta düzey bir öğrenciye sen asgari ücret veya asgari ücretin bir tık üstünü alacaksın diyor, böyle saçmalik mı olur. Herkes einstein mi?

Hocam 6.sınıf bitip uzmanlığa girişince ne kadar bir ücret alınıyor? Doktor maaşı ne kadar bir bilgim yok. Bu konu hakkında yazılmış makale varsa paylaşabilir misin seni yormayalım.

Makale var mı bilmiyorum ancak maaşlar aşırı değişken. Pratisyen misin asistan mı? Asistansan seçtiğin bölüm ne? Günde kaç hastaya bakıyorsun? Ancak maaşsız kalma diye bir durum yok.
6. sınıfta intörn maaşı, mezun olduktan sonra tus istemezsen pratisyem hekim veya tus istersen asistan doktor oluyorsun.

O yüzden çok tanınmış mükkemmel, kusursuz son derece başarıli bir ODTÜ, Boğaziçi adı duyulmuş üniversite olmayınca işveren direkt eliyor. Mühendislikte normal orta düzey bir öğrenciye sen asgari ücret veya asgari ücretin bir tık üstünü alacaksın diyor, böyle saçmalik mı olur. Herkes einstein mi?
Türkiye'deki özel sektörün vehameti bambaşka bir boyutta.. Yani savunulacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Yeni mezundan bile üst düzey bilgi bekleniyor ama verilen maaş + haklar pek de iyi sayılmaz..

Mühendis memuriyette 70-75 alır da sıkıntı şu alım çok düşük, giremeyen ne yapacak her sene KPSS hazırlanayım derken bir bakmışsın yaş 30'a dayanmış o yüzden bazen YKS hazırlanan biri olarak diyorum günün sonunda işsiz kalacaksam neden kendimi yıpratıyorum ama sistem böyle işliyor.

Maalesef, Türkiye'de genellikle nereden mezun olduğuna bakılıyor. Keşke öyle olmasa ama işveren de "zaten yüksek bir üniversiteden mezun olmuş bu kişi mühendisliğe hakimdir." düşüncesiyle nitelikli üniversiteden mezun olanları alıyorlar. İşveren tarafından bakınca haksız da sayılmaz.
O konuda haklısınız hocam ama öğrenciyken, bazılarının 6 ay 1 yıllık eğitimlerle Mühendislik mezunu olmayıp ne bankalarda, firmalarda iş bulduklarına şahit oldum. Bunu gördükten sonra işverenlerin birçoğuna hak veremiyorum maalesef..

Mühendis memuriyette 70-75 alır da sıkıntı şu alım çok düşük, giremeyen ne yapacak her sene KPSS hazırlanayım derken bir bakmışsın yaş 30'a dayanmış o yüzden bazen YKS hazırlanan biri olarak diyorum günün sonunda işsiz kalacaksam neden kendimi yıpratıyorum ama sistem böyle işliyor.
Alımlar çok düşük. Merkezi atamalarda taş çatlasın 30-40 tane alıyorlar fazlası olmuyor. Anca Sağlık Bakanlığı ülke geneli açtığında biraz sayılar yükselebiliyor

70-75'te düz memuriyete gore 10-15 bin lira fark yine az. 4 sene için 10-15 az.
Hocam sayıyı attım belki daha yüksektir tam bilmiyorum. Belediye'de mühendis olarak çalışan bir tanıdığım 110 alıyor. Yine bir devlet dairesinde çalışan bir mühendis akrabam da 90+ alıyor. Yani 70-75 en düşük ihtimal söyledim. Sanırım daha yüksek..