Bilgisayar mühendisliğine ne olacak?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Morthunel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 241
  • Etiketler Etiketler
    bilgisayar
Bilgisayar mühendisliğine yığılma var. Sıralama nasıl olur? ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi'nin yeri daima yükseklerde olacaktır diye düşünüyorum. Fikriniz nedir?

Bilgisayar mühendisliğine yığılma var. Sıralama nasıl olur? ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi'nin yeri daima yükseklerde olacaktır diye düşünüyorum. Fikriniz nedir?

İlk 10.000 ilk 15.000 gibi uçuk rakamlar yaptıkça para ve meslek konusunda dert etmeyin sizi illak bulurlar ancak artık insanlar diploma değil icraat istiyor çok fazla aday var çünkü elenmesi gerek mutlaka projeleriniz olsun GitHub ve LinkedIn gibi yerlerde her türlü etkinliğede katılın.

2024 sınavında okulların çoğu patladı ki bunu çoğu yerin 20-40.000 sıralama düşürmesinden anlıyoruz ve bu sene yapay zekaların daha fazla gelişmesi ile bence sıralamalar iyice düşücektir. Özellikle bilgisayar mühendisliğini sorma sebebiniz nedir?

Merak ediyorum, sonucu ne olacak diye.
Dediğim gibi Türkiye’de bir şey popüler olduğunda yıllarca millet oraya yöneliyor ve patlayana kadar bırakılmadığından, kaldırabileceğinden de fazlası dolduğundan dolayı en sonunda mecburen patlıyor. Limitlerinin üzerinde şiştiğinden, patladıktan sonraki düşüşle olması gerekenin de altına iniyor. 2020’den beri herkes "yazılım geleceğin mesleği" vs. deyip durduğundan çok yığılma vardı. Şu an hem o aşırı yığılmanın patlamasını hem de yapay zekaların beklenilenden de hızlı gelişip yeni mezun bir yazılımcıdan daha iyi yazılım yapmasından dolayı bence bu sene de çok fazla düşüş olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim üniversitelerin hali ne olacak?

Bilgisayar Mühendisliği Yazılım Mühendisliği Bilgisayar Programcılığı YBS gibi tüm bölümlerin sonu geldi. Sıralamalar çok kötü düşecek. Yapay Zeka'nın etkisi çok büyük. Hele ki yazılım mesleği tamamen bitti diyebilirim. Algoritmalar vs. hepsi tek tuşla saniyeler içinde yazılabiliyor.

Ayrıca gerek Türkiye olsun gerek Globalde muazzam oranda bir işsizlik ve yığılma var. Bu saatten sonra kesinlikle Yapay Zeka bölümleri veya Elektrik Elektronik gibi alanlar düşünülmeli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…