Bilgisayar mühendisliğine yığılma var. Sıralama nasıl olur? ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi'nin yeri daima yükseklerde olacaktır diye düşünüyorum. Fikriniz nedir?
Bilgisayar mühendisliğine yığılma var. Sıralama nasıl olur? ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi'nin yeri daima yükseklerde olacaktır diye düşünüyorum. Fikriniz nedir?
2024 sınavında okulların çoğu patladı ki bunu çoğu yerin 20-40.000 sıralama düşürmesinden anlıyoruz ve bu sene yapay zekaların daha fazla gelişmesi ile bence sıralamalar iyice düşücektir. Özellikle bilgisayar mühendisliğini sorma sebebiniz nedir?Bilgisayar mühendisliğine yığılma var. Sıralama nasıl olur? ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi'nin yeri daima yükseklerde olacaktır diye düşünüyorum. Fikriniz nedir?
Merak ediyorum, sonucu ne olacak diye.Özellikle bilgisayar mühendisliğini sorma sebebiniz nedir?
Dediğim gibi Türkiye’de bir şey popüler olduğunda yıllarca millet oraya yöneliyor ve patlayana kadar bırakılmadığından, kaldırabileceğinden de fazlası dolduğundan dolayı en sonunda mecburen patlıyor. Limitlerinin üzerinde şiştiğinden, patladıktan sonraki düşüşle olması gerekenin de altına iniyor. 2020’den beri herkes "yazılım geleceğin mesleği" vs. deyip durduğundan çok yığılma vardı. Şu an hem o aşırı yığılmanın patlamasını hem de yapay zekaların beklenilenden de hızlı gelişip yeni mezun bir yazılımcıdan daha iyi yazılım yapmasından dolayı bence bu sene de çok fazla düşüş olacaktır.
Dediğim üniversitelerin hali ne olacak?Dediğim gibi Türkiye’de bir şey popüler olduğunda yıllarca millet oraya yöneliyor ve patlayana kadar bırakılmadığından, kaldırabileceğinden de fazlası dolduğundan dolayı en sonunda mecburen patlıyor. Limitlerinin üzerinde şiştiğinden, patladıktan sonraki düşüşle olması gerekenin de altına iniyor. 2020’den beri herkes "yazılım geleceğin mesleği" vs. deyip durduğundan çok yığılma vardı. Şu an hem o aşırı yığılmanın patlamasını hem de yapay zekaların beklenilenden de hızlı gelişip yeni mezun bir yazılımcıdan daha iyi yazılım yapmasından dolayı bence bu sene de çok fazla düşüş olacaktır.