Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Culpa1

Üyecik
Merhaba, bugün belirli saatlerde kartımın aktif olduğu Discord hesabım üzerinden pek çok satın alma denemesi oldu ve bunu detaylı olarak talep açtım. İki kere 100 doları aşan hediye gönderimi denendi, başarılı olmayınca kendi hesabıma yapıldı ancak bakiye olmadığından işlemler gerçekleşmedi. Başka bir kartım aktif olsaydı yine aynı durumun yaşanabileceğini düşünüyorum. Ancak bilgisayarımda başka bir sorun henüz yok, sadece dünden beri kapanıp açılma sorunları yaşıyordum, bu yüzden formatladım. Yanlış bir yazılım kullanmış olma ihtimalim veya Windows Defender'ın kapalı olması gibi bir durum söz konusu olabilir. Birinin bilgisayarıma erişim sağladığını, izlediğini veya müdahale ettiğini düşünüyorum, ancak bu durum PC açıkken yaşandı. Telefon bildirimiyle fark edip kontrol ettim. Bu durumu destekle çözebileceğimi düşünüyorum ancak bilgisayarımın tamamen ele geçirilmesi durumunda, formatlamaya rağmen nasıl korunabilirim? BIOS sıfırlama veya işletim sistemi yeniden yükleme gibi adımlar yardımcı olabilir mi? Başka sorunlar yaşamak istemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Şimdi öncelikle kendinizin ve ailenizin banka kartlarını geçici olarak kapatıyorsunuz ardından diskinize BIOS üzerinden Secure Erase atıyorsunuz. Sonra başkasının bilgisayarından güzel bir format USB'si hazırlayıp temiz kurulum yapıyorsunuz. Ardından banka uygulamasından kartları kökten iptal edip yenisini istiyorsunuz. Sosyal medya hesaplarınızın şifresini değiştirip 2FA açmayı da unutmayınız.

Şimdi öncelikle kendinizin ve ailenizin banka kartlarını geçici olarak kapatıyorsunuz ardından diskinize BIOS üzerinden Secure Erase atıyorsunuz. Sonra başkasının bilgisayarından güzel bir format USB'si hazırlayıp temiz kurulum yapıyorsunuz. Ardından banka uygulamasından kartları kökten iptal edip yenisini istiyorsunuz. Sosyal medya hesaplarınızın şifresini değiştirip 2FA açmayı da unutmayınız.

Çözüm

Çok teşekkür ederim banka durumlarını arayıp hepsini hallettim, şimdi de dediklerinizi yapıyorum. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler tekrardan.