Sunucuyu işte o attığım rehber ile ayırıyorsun zaten. MBAM Tabi ayıramaz. Anakart'a gömülü KMS Olmaz bu arada.
Sunucu herhangi bir Retail veya OEM anahtar girildiğinde de kendini ayırıyor diye biliyorum ben.

Bu mantık niye korsan diye geçiyor onu da anlamadım, Microsoft bunu resmi olarak belgelerinde sunmuştu.

HWID anahtarlar anakarta gömülmezler, o yöntemden haberdarım. Sizin cihaz kimliğiniz Microsoft sunucularına tanıtılır, böylece bilgisayar aynı Windows sürümü kurulduğunda tanınmış olur.
Zaten İnternet olmadığında etkinleşmemişti bende başta HWID, İnternete bağlayınca etkinleşmişti. Ama OEM Key kurulur kurulmaz etkinleşti bende. (Windows 7 OEM Keyiydi.)

Sunucu herhangi bir Retail veya OEM anahtar girildiğinde de kendini ayırıyor diye biliyorum ben.

Bu mantık niye korsan diye geçiyor onu da anlamadım, Microsoft bunu resmi olarak belgelerinde sunmuştu.

Bilmiyorum. Benim konumda millet bana anlatmıştı sonra sildiler. Tabii ben her şeyden haberdar olduktan sonra:D.

Ama KMS'nin silinip silinmediği halen anlayamadım CMD de kodu girince gözüküyor?
Hocam çünkü siz hala KMS Sunucusuna bağlısınız şu rehberi uygulayın silinecek:

KMS aktivasyonu hala etkin çünkü.

Şu komutları uygulayın;

Slmgr -upk
Slmgr -cpky

Bu komutlar anahtarı kayıt defterinden ve sistemden kaldırır, böylece KMS de otomatik olarak sistemden ayrılır.

Bu komutlar sonrasında CMD'ye slmgr -dlv komutunu girdikten sonra ne yazması gerekiyor?