Deniz744 48

Üstün
Bugün bilgisayarcıya gideceğim termal macun yenilemek için. Adamın başında dikilemem şimdi içinden parça falan değiştirirse diye bütün parçaların yerini nasıl öğrenirim? Yani DxDiag gibi ama tüm parçaları gösteren bir şey yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
HWiNFO işini görecektir diye düşünüyorum. Anakart, RAM, işlemci, ekran kartı, SSD hatta PSU sensörleri dahil neredeyse tüm bileşenleri detaylı şekilde gösteriyor. Birçok benzer programdan çok daha kapsamlı bilgi sunuyor.

Alternatif olarak Speccy diye bir program da var, ama HWiNFO kadar detaylı bilgi veriyor mu, açıkçası emin değilim.

HWiNFO gibi uygulamalar her parca icin tam marka model gostermeyebiliyor uygulama uzerinden. Ek olarak sistemde bulunan fan, coklayici gibi aksesuarlar, yazilim uzerinden goruntulenebilen seyler degiller (dijital degil ise Corsair iCUE gibi). Dolayisiyla fotograf isteme sebebim bu idi.

HWiNFO işini görecektir diye düşünüyorum. Anakart, RAM, işlemci, ekran kartı, SSD hatta PSU sensörleri dahil neredeyse tüm bileşenleri detaylı şekilde gösteriyor. Birçok benzer programdan çok daha kapsamlı bilgi sunuyor.

Alternatif olarak Speccy diye bir program da var ama HWiNFO kadar detaylı bilgi veriyor mu, açıkçası emin değilim.

HWiNFO'nun sitesine girdim ama nasıl indireceğimi çözemedim. Windows 10 64 Bit için nasıl indiririm?

@Deniz744,
HWiNFO64 Portable kullanmanı öneririm, kurulum falan istemiyor.

Resmî sitesinden “Free Download” kısmındaki HWiNFO64 Portable bölümüne gir, oradaki “Local (U.S.)” ya da “Alternative” bağlantısından indiriyorsun, bir .zip dosyası iniyor zaten.

Masaüstüne çıkar, içindeki HWiNFO64.exe dosyasına çift tıklıyorsun. Açıldığında sana “Sensors” ve “Summary” diye iki seçenek sunuyor. “Summary-only” dersen sistemdeki tüm donanım bilgilerini gösteriyor, bence gayet yeterli.

Ben genelde bu yöntemi kullanıyorum, hem hızlı hem detaylı. Tavsiye ederim.

Anlamadım, sürekli kullandığınız sistemin parçalarını bilmiyor musunuz? Aklıma HWiNFO geliyor çözüm olarak.
Herkes aynı değil hocam, biz bilsek de arkadaş bilgisayarının teknik kısmıyla ilgili olmayabilir :)

HWiNFO veya direkt arama kısmına "Sistem Bilgisi" yazarak da bakabilirsiniz. Orada ıncık cıncığına kadar bulunur.