Leviodas

Yetkin
A620M-H anakartıma "F36d" BIOS'unu attım ardından Nitro ayarları yaptıktan sonra bu hatayı aldım. Fakat önceki BIOS sürümlerinde bu hatayı almamıştım. Denediğim ayar Nitro-Enable Robust Train-Enable RX-TX Burst Length-8X/8X.

@Ayhan Dönmez abi senin verdiğin Nitro ayarlarını denemiştim. Bu sorun sende de oldu mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok disable yapmadım o ayarları abi sırasıyla ne yapacağımı yazsan sabah deneyip atsam sana.

Evet biliyorum ama F35 BIOS'unda RAM EXPO açtığımda oyunlarda programlarda atmalar OCCT CPU + RAM testinde her saniye error alıyordum.
Arama yerine BIOS içinden bu 2 ayarı yaz, Auto'dan Disable çek ikisini, her açılışta train eder RAM'leri ama mavi ekrandan kurtulursun, eğer sebep buysa. Nitro ayarları ile alakasız, onları yap yine bence. EXPO açıp üstüne yazacaksın bunların hepsini, sonrasında save & exit yapabilirsin. Beta BIOS ile alakalıysa onu çözmen zor, Official sürüm beklemen lazım.

Arama yerine BIOS içinden bu 2 ayarı yaz, Auto'dan disable çek ikisini, her açılışta train eder RAM'leri ama mavi ekrandan kurtulursun, eğer sebep buysa. Nitro ayarları ile alakasız, onları yap yine bence. EXPO açıp üstüne yazacaksın bunların hepsini, sonrasında save & exit yapabilirsin. Beta BIOS ile alakalıysa onu çözmen zor, official sürüm beklemen lazım.

Tamamdır abi sabah yapacağım bu arada abi Nitro ayarlarını default haline döndürünce mavi ekran yemiyorum.

Hocam, RAM'ler bozuk olmasın? Nedense şüphelendirdi. Memtest86 testi yaparak emin olun derdim.

Yapıp atıyorum.

Tamamdır abi sabah yapacağım bu arada abi Nitro ayarlarını default haline döndürünce mavi ekran yemiyorum.

Yapıp atıyorum.
Geçenki konuda direkt olarak mavi yiyordun, ya da hata alıyordun, sonrasında Nitro ile düzelmişti, şimdi tam tersi olmuş. OCCT CPU+RAM de yeterli, Testmem5 atayım, ondan da config kısmından 1usmus seçeceksin, ilk açışta hata verir, PC resledikten sonra düzeliyor, tekrar açarsın programı.

Ram Test PRO 1.5.0 da kullanırsın, diğer alternatif OCCT. @Leviodas

Yapıp atıyorum.
Bu sorun ne zamandan beri var, belki 1 tanesi sorunlu olabilir. Öyle bir ihtimal de var. İlk andan itibaren mevcut mu bu RAM problemi? Hangi kitlerdi, ZenTimings ve marka-model atar mısın?

Bu sorun ne zamandan beri var, belki 1 tanesi sorunlu olabilir. Öyle bir ihtimal de var. İlk andan itibaren mevcut mu bu RAM problemi? Hangi kitlerdi, ZenTimings ve marka-model atar mısın?

Abi bugün yeni gelen BIOS'u atıp Nitro ayarı yapınca ortaya cıktı şu an Nitro ayarı yok sorun yok gibi. G.Skill 16 GB Ripjaws S5.

@Ayhan Dönmez TestMem5'i yapıyorum şu anda kaç dakika tutsam yeterli olur.

Dosya Ekleri

• 1757029936175.webp
    1757029936175.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Abi bugün yeni gelen BIOS'u atıp Nitro ayarı yapınca ortaya cıktı şu an Nitro ayarı yok sorun yok gibi. G.Skill 16 GB Ripjaws S5.

15-20 dk hızlıca test et, yarın daha detaylı bakarsın. Ama Nitro ile alakalı olmamalı bu durum. Zaten Nitro açık geliyor Auto olarak. Sen ekstra training iyileştiriyorsun o kısımdan.

Samsung bu RAM'ler, belki Hynix olsa hiç sıkıntı yaşamazdın en baştan beri. Samsung iyi değil AM5 için. Bu tarz sıkıntılar yaptığı oluyor, bu kitten direkt olarak 1 tanesi belki sıkıntılı olabilir ama, öyle şanssızlıklar olabiliyor.

15-20 dk hızlıca test et, yarın daha detaylı bakarsın. Ama Nitro ile alakalı olmamalı bu durum. Zaten Nitro açık geliyor Auto olarak. Sen ekstra training iyileştiriyorsun o kısımdan.

7 dakikada hiç sorun çıkarmadı abi disable yap train eder dediğin şeyleri disable edip Nitro açıp tekrar deniyorum.

Dosya Ekleri

• 1757030598993.webp
    1757030598993.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 35

1usmus profil kullan bu arada config kısmından, ve page file ayarını maksimum çek, ayarlar kısmında vardı. HWiNFO programından RAM sıcaklıkları falan SS atarsan bakarız yine.

7 dakikada hiç sorun çıkarmadı abi disable yap train eder dediğin şeyleri disable edip Nitro açıp tekrar deniyorum.
O 2 ayarı disable yap, Nitro'yu da tam vereyim sana öyle yap, lokasyonu zaten biliyorsun.

Memory Context ve Power Down-Disabled çek. Nitro-Enable Robust Training-Enabled Rx-Tx-Control Line sırası ile 2-3-1 yap, Rx-Tx Burst Length-8x/8x bırak, sonrasında save & exit ve tekrar testi gerçekleştir. @Leviodas

O 2 ayarı disable yap, Nitro'yu da tam vereyim sana öyle yap, lokasyonu zaten biliyorsun.

Memory context ve Power down-disabled çek. Nitro-enable robust training-enabled RX-tx-Control line sırası ile 2-3-1 yap, RX-tx burst Length-8x/8x bırak, sonrasında save & exit ve tekrar testi gerçekleştir. @Leviodas

O 2 ayarı disable yapıp, Nitro açtım şu anlık mavi ekran yemedim abi. Sabah testi yapıp SS atacağım. Çok teşekkürler abi iyi geceler.

O 2 ayarı disable yapıp, Nitro açtım şu anlık mavi ekran yemedim abi. Sabah testi yapıp SS atacağım. Çok teşekkürler abi iyi geceler.
O 2 ayar hep disable kalsın, Nitro da detaylı verdiğim gibi kalsın, sadece her sistem açılışta biraz süre uzar, bir şey olmaz. Stabilite gitmesin, amaç o. Yarın tekrar 30 dk test et en az 1usmus.