Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ppasha

Uzman
Arkadaşlar selam, direkt konuya dalayım. Fifine AM8 adında mikrofon aldım ve taktım test etmek amaçlı lakin bilgisayarımı geri kapatmak istediğimde bilgisayarımdaki tüm ışıkların söndüğünü lakin tek sönmeyen ışığımın mikrofonumun ışığı olduğunu fark ettim. Mikrofonumu USB olarak arkadaki anakartın mavi USB slotlarına taktım. Ne yapmalıyım nasıl kapanabilir bu ışık? Manuel olarak kapatabiliyorum lakin bilgisayarımın kapandığı zaman herhangi bir güç kullanmasını istemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Belki USB Configuration başlığı altında olabilir. Orada yoksa biraz gezin, "ErP" veya "ErP Ready" gibi bir ayar göreceksiniz, enabled olarak ayarlayın.
Merhaba. Bahsettiğiniz durum muhtemelen ErP dediğimiz, bilgisayar kapalı olsa da USB girişlerinden güç aktarmaya devam etmesine yarayan özellikten kaynaklı. Anakart modelinizi belirtiniz. Bu ayarı kapatınca sorununuz çözülecektir.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    163,9 KB · Görüntüleme: 83
  • image.webp
    image.webp
    229,2 KB · Görüntüleme: 75
Belki USB Configuration başlığı altında olabilir. Orada yoksa biraz gezin, "ErP" veya "ErP Ready" gibi bir ayar göreceksiniz, enabled olarak ayarlayın.

Son düzenleme:
Çözüm