Odamda sadece 1 adet priz çıkışı bulunmakta. Ben bu prize S-Link markasının 5'li akım korumalı prizini takarak kullanıyorum. Ama bilgisayar, monitör, hoparlör, modem ve Philips Hue Bridge takınca zaten bu prizler dolmuş oluyor. Ekstra olarak telefon şarj aleti vs. herhangi bir şey takamıyorum. Yani en az 6-7 priz lazım bana. Sizce hem çok masraf yapmadan hem de çok uzatma kablosu kullanmadan nasıl bir çözüm bulabilirim? Acaba duvardaki priz girişini komple söksem elektrikçiden 2'li duvar prizi alsam o şekilde takıp kullanabilir miyim?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bu tek buata girer, sorun olmaz.Sanki gözüme 2'linin duvar giren kısmı da tekli priz gibi aynı geldi fotoğraflardan o yüzden sordum. Tamamdır hocam anladım.
Eki Görüntüle 153043
Bunu alabilirsin, duzgun gozuksun dersen. Yoksa kalitelisinden topraklamali golyat al gec. Arkadas soyleyene kadar hic aklima gelmedi.
dewberry
Üstün
Odamda sadece 1 adet priz çıkışı bulunmakta. Ben bu prize S-Link markasının 5'li akım korumalı prizini takarak kullanıyorum. Ama bilgisayar, monitör, hoparlör, modem ve Philips Hue bridge takınca zaten bu prizler dolmuş oluyor. Ekstra olarak telefon şarj aleti vs. herhangi bir şey takamıyorum. Yani en az 6-7 priz lazım bana. Sizce hem çok masraf yapmadan hem de çok uzatma kablosu kullanmadan nasıl bir çözüm bulabilirim? Acaba duvardaki priz girişini komple söksem elektrikçiden 2'li duvar prizi alsam o şekilde takıp kullanabilir miyim?
Prizlerde ne kullanacaksin? Mesela firin, fon vb. bir şey kullanacak misin?
Son düzenleyen: Moderatör:
Üstte yazdığım gibi bilgisayar, monitör, hoparlör, modem, Philips Hue Bridge takıyorum zaten. Ekstra olarak telefon şarj aleti, masa lambası bide arada saç kurutma makinesi falan takarım.Prizlerde ne kullanacaksin? Mesela firin, fon vb. bir şey kullanacak misin?
Duvardaki prize üçlü golyat priz takabilirsiniz. Birinde üçlü priz takili olur, iki yuva size kalir. Elektrikçide ucuza bulursunuz.
7/24 güç çekilen bir priz ve bilgisayar, monitör vs. çok şey bağlıyorum uzun vadede sorun çıkartma ihtimali yok değil mi?Duvardaki prize üçlü golyat priz takabilirsiniz. Birinde üçlü priz takili olur, iki yuva size kalir. Elektrikçide ucuza bulursunuz.
Bütçe?
Ben mutfakta kettle, bulasik makinesi ve mikrodalgayi bagladim bir tanesine. Ayni anda calistirmiyorum tabii ama sorun cikarmiyor. Ayrica senin kullandiginin aynisi olarak birine sarj aleti, modem ve iki bilgisayarin bagli oldugu uzatma takili. Duvardaki prizin gucu belli zaten. Toplam cektigin guc onu asarsa bu prizden once takili oldugu duvardaki priz ariza yapar. Tum yuk ona bagli cunku.7/24 güç çekilen bir priz ve bilgisayar, monitör vs. çok şey bağlıyorum uzun vadede sorun çıkartma ihtimali yok değil mi?
Yani bunun için bir bütçe düşünmedim hocam abartı bir ücret çıkmadığı sürece sorun yok. Priz uzatma kablosu ucuz şeyler zaten. Sizce nasıl bir ürün almalıyım?
dewberry
Üstün
Tamam, eger agir bir şey kullancak olsaydin (mesela sureklı ve ayni anda firin ve fon makinesi gibi) sigortan yetersiz kalabilirdi. Bu yuzden sordum.Üstte yazdığım gibi bilgisayar, monitör, hoparlör, modem, Philips Hue bridge takıyorum zaten. Ekstra olarak telefon şarj aleti, masa lambası bir de arada saç kurutma makinesi falan takarım.
Simdi şöyle yapabilirsin,
Uyarı - asla sorumluluk almıyorum.
Uyarı - ana sıgortayı ve alt sıgortaları elektrık gecmeyen konuma getırıp ıse baslayın. Yalıtımlı eldıven, tornavıda ve ekıpmanlar kullanın.
Uyarı - artı, eksı ve notr kabloları renklerıne gore dogru ve duzgun bır sekılde baglayın.
Priz disini sokup, icinden + - ve toprak icin topraklamali kaucuk yalitimli bir kablo kullanarak hat cekeceksin. Bundan sonra kabloyu istedigin yere kadar cekip siva ustu priz alip baglayacaksin.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır hocam teşekkür ederim. Bakayım daha çok aklıma yatan bir fikir gelmezse öyle yaparım.Ben mutfakta kettle, bulasik makinesi ve mikrodalgayi bagladim bir tanesine. Ayni anda calistirmiyorum tabii ama sorun cikarmiyor. Ayrica senin kullandiginin aynisi olarak birine sarj aleti, modem ve iki bilgisayarin bagli oldugu uzatma takili. Duvardaki prizin gucu belli zaten. Toplam cektigin guc onu asarsa bu prizden once takili oldugu duvardaki priz ariza yapar. Tum yuk ona bagli cunku.