Odamda sadece 1 adet priz çıkışı bulunmakta. Ben bu prize S-Link markasının 5'li akım korumalı prizini takarak kullanıyorum. Ama bilgisayar, monitör, hoparlör, modem ve Philips Hue Bridge takınca zaten bu prizler dolmuş oluyor. Ekstra olarak telefon şarj aleti vs. herhangi bir şey takamıyorum. Yani en az 6-7 priz lazım bana. Sizce hem çok masraf yapmadan hem de çok uzatma kablosu kullanmadan nasıl bir çözüm bulabilirim? Acaba duvardaki priz girişini komple söksem elektrikçiden 2'li duvar prizi alsam o şekilde takıp kullanabilir miyim?
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bu tek buata girer, sorun olmaz.Sanki gözüme 2'linin duvar giren kısmı da tekli priz gibi aynı geldi fotoğraflardan o yüzden sordum. Tamamdır hocam anladım.
Eki Görüntüle 153043
Bunu alabilirsin, duzgun gozuksun dersen. Yoksa kalitelisinden topraklamali golyat al gec. Arkadas soyleyene kadar hic aklima gelmedi.
Size 8'li yeter. Mümkünse akım korumalı alabilirsiniz.
Teşekkür ederim hocam. Acaba direk duvardaki prizi söküp aynısının 2'li halini alsam daha pratik daha güzel olmazmı o şekilde yapabiliyormuyum?Tamam, eger agir bir şey kullancak olsaydin (mesela sureklı ve ayni anda firin ve fon makinesi gibi) sigortan yetersiz kalabilirdi. Bu yuzden sordum.
Simdi şöyle yapabilirsin,
Uyarı - asla sorumluluk almıyorum.
Uyarı - ana sıgortayı ve alt sıgortaları elektrık gecmeyen konuma getırıp ıse baslayın. Yalıtımlı eldıven, tornavıda ve ekıpmanlar kullanın.
Uyarı - artı, eksı ve notr kabloları renklerıne gore dogru ve duzgun bır sekılde baglayın.
Priz disini sokup, icinden + - ve toprak icin topraklamali kaucuk yalitimli bir kablo kullanarak hat cekeceksin. Bundan sonra kabloyu istedigin yere kadar cekip siva ustu priz alip baglayacaksin.
dewberry
Üstün
Ben mutfakta kettle, bulasik makinesi ve mikrodalgayi bagladim bir tanesine. Ayni anda calistirmiyorum tabii ama sorun cikarmiyor. Ayrica senin kullandiginin aynisi olarak birine şarj aleti, modem ve iki bilgisayarin bagli oldugu uzatma takili. Duvardaki prizin gucu belli zaten. Toplam cektigin guc onu asarsa bu prizden once takili oldugu duvardaki priz ariza yapar. Tum yuk ona bagli cunku.
Genellikle priz basina sigorta takmazlar, 2-3 odanin butun prizlerini bir sigortaya baglarlar. Mutfak ve banyo ayri yapilir genelde. O yuzden ayni sigortada neler var diye bakmakta fayda var.
Teşekkür ederim hocam. Acaba direk duvardaki prizi söküp aynısının 2'li halini alsam daha pratik daha güzel olmaz mı o şekilde yapabiliyor muyum?
Eger baska bir tarafa tasimak istemiyorsan olmali ama siva alti olsun dersen priz alti icin oyman ve kanaldan kablolari coklaman gerekir. Biraz daha zor olur yani. Siva ustu olursa daha kolay olur ancak gorsel ilk paylastigimdaki gibi. Bozulur yine. Containerda olanlar gibi durur.
Son düzenleyen: Moderatör:
Duvardaki prizler 16A'den fazla akim cekildiginde bozuluyor. Bahsettigi kullanim senaryosunda toplam gucun 3.5KW = 16A i asmasi pek mumkun gorunmuyor. Sorun yasamaz.Genellikle priz basina sigorta takmazlar, 2-3 odanin butun prizlerini bir sigortaya baglarlar. Mutfak ve Banyo ayri yapilir genelde. O yuzden ayni sigortada neler var diye bakmakta fayda var.
Hiç başka tarafa taşımaya gerek yok hocam olduğu yer okey. Elektrikçiye gidip böyle bir şey alsam o tekli yuvaya oturur mu ve sorunsuz çalışır mı acaba? Gerekiyorsa o yuvayı biraz daha oyabilirim matkapla vs. (Nasıl göründüğü önemli değil güvenli olsun çalışsın yeter)Genellikle priz basina sigorta takmazlar, 2-3 odanin butun prizlerini bir sigortaya baglarlar. Mutfak ve Banyo ayri yapilir genelde. O yuzden ayni sigortada neler var diye bakmakta fayda var.
Eger baska bir tarafa tasimak istemiyorsan olmali ama siva alti olsun dersen priz alti icin oyman ve kanaldan kablolari coklaman gerekir. Biraz daha zor olur yani.
dewberry
Üstün
Haklisiniz ancak ayni sigortaya genelde birden cok odanin prizi baglanmakta. Bu yuzden ayni sigortayi kullananlara bakmak iyi olabilir.Duvardaki prizler 16A'den fazla akim cekildiginde bozuluyor. Bahsettigi kullanim senaryosunda toplam gucun 3.5KW = 16A i asmasi pek mumkun gorunmuyor. Sorun yasamaz.
Zaten takilacak cihazlar en fazla sarj aleti, fon (genelde 5-10dk calisir maksimum, sorun olmaz.) vs. oldugundan yuk acisindan pek fark olmayacaktir.
Tekli prizin oldugu duvarici buata sigmaz bu. Orayi biraz kirip genisletmeniz gerekebilir. Yada bunun sivaustu modelini almalisiniz.Hiç başka tarafa taşımaya gerek yok hocam olduğu yer okey. Elektrikçiye gidip böyle bir şey alsam o tekli yuvaya oturur mu ve sorunsuz çalışır mı acaba? (Nasıl göründüğü önemli değil güvenli olsun çalışsın yeter)
Eki Görüntüle 153039
Az bir şey genişletmem gerekecekse matkapla keserle falan biraz zorlayabilirim.Tekli prizin oldugu duvarici buata sigmaz bu. Orayi biraz kirip genisletmeniz gerekebilir. Yada bunun sivaustu modelini almalisiniz.
dewberry
Üstün
Tekli yuavaya (buat) oturmaz, oyman gerekir duvari. Siva ustu kullanirsan sorun olmaz ancak.Hiç başka tarafa taşımaya gerek yok hocam olduğu yer okey. Elektrikçiye gidip böyle bir şey alsam o tekli yuvaya oturur mu ve sorunsuz çalışır mı acaba? Gerekiyorsa o yuvayı biraz daha oyabilirim matkapla vs. (Nasıl göründüğü önemli değil güvenli olsun çalışsın yeter)
Eki Görüntüle 153039
Eger baglantilari duzgunce baglarsan ve kablo birlesim yalitimini iyi yaparsan sorun cikarmaz.
Dosya Ekleri
Bence hic ugrasmayin. Golyat 50 TL falan , alin kullanin. Benim evdeki her prizde var sanirim. Estetik olarakta cok garabet durmuyor. Zaten o kadar fis, adaptor, kablo takinca bu gorunmez oluyor altlarinda. 

Golyat in papatya degilde duz olani da var onu begenmedi iseniz gorunus olarak. Duvari vb kirmakla ugrasilmaz.
Golyat in papatya degilde duz olani da var onu begenmedi iseniz gorunus olarak. Duvari vb kirmakla ugrasilmaz.