Yani teorik olarak şu an gördüğümüz her şey bilgisayar ortamında simüle edilebilir.

Keşke bilgisayar dışında bir simülasyon aracı düşünebilsek. Aklımıza direkt bilgisayar geliyor, en azından benim için durum böyle. Daha az dijital bir simülasyonun içinde olamaz mıyız?

Ha, diyelim simülasyondayız. Komik gelebilir ama şunu sorgulayıp duruyorum: Kasmıyor, FPS düşmüyor. Her şey hep akışkan. Lag de olmuyor. Yoksa oluyor mu? Bu terimler direkt bildiğimiz bilgisayarlarla bağlantılı, evet. Başka şekilde düşünesim gelmiyor. :)

İnsanlık ne kadar gelişirse gelişsin, teknoloji değişir. Değiştikçe yeni terimler ve cümleler ortaya çıkar. Bu sefer bunlara kafa yorarız ve anlamlar buluruz. Böylece kendimizi inandırmış oluruz. Ben, yaşadığımız dünyanın bir simülasyon olduğunu düşünmüyorum. Hatta öyle bir şeyin varlığına inanmıyorum.

Hayat büyük bir süper realistik MMORPG'dir(ygdrassil gibi) bizde TR bölgesinde spawnlanmış oyuncularız ve hardcore siyaset Event'leri eşliğinde TR'nin zorlu şartları altında zindandan zindana koşturup exp kasıp seviye geçmeye çalışıyoruz. İnanmayanlar için ana okul->ortaokul->lise->üniversite örneği verebilirim. Diğer dünyanın 99.99'luk kısmıysa sadece NPC'lerden ibaret yani TR'dan başka hiçbir yer gerçek değil çünkü tüm mantıksız olaylar TR'da oluyor aynı ilk önce mekanikleri normal işleyen MC dünyası ama sonra dünyaya gelmesiyle kendi eğlencesi ve mantıksız hareketleriyle dünyanın birçok fonksiyonunu bozan oyuncu gibi. Eğer yeterince skill ve seviye kasarsanız sonda seçdiğiniz yere ışınlanıp hayatınızı mutlu mesut geçiriyorsunuz(eğer yerse)
Hocam siz kaçıncı seviyesiniz?

Aslında canlılığı oluşturan DNA'daki genetik kodlar bence bilgisayar kodlarını andırıyor gibi görünüyor.
Ama bunda muazzam derecede farklılıklar ve hatalar da var. Evren kusursuz denilse de ciddi derecede kusurlarla dolu. Bu kadar kusurlu bir ortamda bilemiyorum. Bana daha doğal bir unsurmuş gibi geliyor hata olması. Bilgisayar ürünü daha kusursuz bir yapı karşımıza çıkarırdı.

Teoriyi az çok bildiğinizi düşünüyorum.
Not: Teoriler tartışmaya ya da inanca kapalıdır. Bu konu teori değil hipotezdir, önce bunu bir düzeltelim.

Simülasyon teorisi hipotezi(argümanı); öyleyse tanrıyı kim yarattı sorusuyla özdeştir. Çünkü eğer bir simülasyon içerisindeysek, içerisinde olduğumuz simülasyonun yaratıcısını/yaratıcılarını da başka şeyler yaratmış olmalıydı ve bu sonsuza kadar gider.