Bu önerinin üyeler tarafından nasıl karşılandığını gözlemliyoruz.
Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
Son zamanlarda üst üste denk geldiğim bir olay oldu bu, ben de bunun hakkında bir öneri açma kararı verdim.

Bazen bir durumu birkaç farklı yöntemle çözebiliyoruz veya konuya iki farklı güzel cevap gelebiliyor. Bence bu tip olaylar için birden fazla mesajı çözüm olarak işaretleyebilirsek çok daha iyi olur. Limit 2 veya 3 olabilir, çok olursa çözüm dağıtanlar olacaktır.

Bazı örnekler bırakacağım aşağıya.

IMG_20240226_141617.webp

IMG_20240226_142059.webp

IMG_20240226_141821.webp

IMG_20240226_141905.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 40 Eksi
Sorunu olan o konuyu görünce diğer önerilerede bakar elbet. 2 çözüme gerek yok. İlk yazılan ve doğru olan asıl çözümdür.
Eki Görüntüle 22560
Özellikle bu konuda 2 çözüm çok saçma. İmparatorun mesajı yeterli.

Peki iki tane diski olmayan ne yapacak konuya bakarken? Ben tek diskle yapılabilen ve aynı sorunun farklı şekilde çözülebildiği bir öneri sundum.

Bir de benim 2. yazan olmadığımı ve cevabın gömülü olduğunu hayal edin.

Adillik ile alakalı değil konu yani.
Nasıl değil? Ne demek adillik? "Adaletle iş gören, adaletten, doğruluktan ayrılmayan, hakkı yerine getiren..." demek.

Kimin hakkı çözüm almak? İlk yazanın. Sen cevabı ondan bakıp detaylandıran adama çözüm verirsen ilk yazan adamın hakkına girmiş oluyorsun. Nesi anlaşılamadı?

• Kalp
İfadeler: 487
Nasıl değil? Ne demek adillik? "Adaletle iş gören, adaletten, doğruluktan ayrılmayan, hakkı yerine getiren..." demek.

Kimin hakkı çözüm almak? İlk yazanın. Sen cevabı ondan bakıp detaylandıran adama çözüm verirsen ilk yazan adamın hakkına girmiş oluyorsun. Nesi anlaşılamadı?

Ondan bakıp detaylandıran kısmı hatalı. Verilen çözümlerin olayı zaten konuya farklı bir pencereden yaklaşmak üzerine en başında belirttim. Bu durumda adil olan konuya farklı iki bakış açısı getiren kişinin de ödüllendirilmesi. Yani sizin dediğiniz. Diğer türlüsü bariz belli oluyor zaten. Arkadaşımızın verdiği konudaki HDD ile alakalı olan örneği okuyun. Bambaşka iki yaklaşım ama ikisi de doğruya götürüyor.

Bir de adillik tanımında verdiğiniz maddelerin "ilk yazma" ile bir alakası yok.

Bu durumda adil olan konuya farklı iki bakış açısı getiren kişinin de ödüllendirilmesi.
Hayır değil. Çözüm normalde aklıma gelmezken ben bir çözümü görüp "aaa bak bu böyle çözülüyormuş, aynı işlem aslında şöyle de yapılabiliyor" diye belirtebilirim. Ben ondan ilham aldım ama ikimiz de eşit ödüllendirildik. Nerede adalet?

Bir de adillik tanımında verdiğiniz maddelerin "ilk yazma" ile bir alakası yok.
Bu sonuca çıkarımla ulaşıldığını açıklamaya gerek yok herhalde?

Şahsen kimin çözüm olarak işaretlendiği umrumda değil, önemli olan sorunun çözülmesi.

Yok onu işaretledi ben daha iyi anlattım beni işaretlemedi falan, kafaya takılacak şeyler değil bence.

Şurada biz bize takılıyoruz, kim takar çözüm sayısını?

Son düzenleyen: Moderatör:
bazı üyeler sırf mesajı benden daha önce yazdığı için çözüm mesajlarını onlar alabiliyor. Ama mesajı kısa keserek alıyor.
Boyle durumlarda rapor edip durumu anlatirsaniz sorun kalmaz aslinda.

Konuya gelirsem kimi durumlarda gerekli kimi durumlarda da gereksiz olan bir sey, duruma gore karar verilip secilebilir.

Çözüm olan konulara girip o konu hakkında daha detaylı bilgilendirmeler edinip ikinci çözümü almaya çalışabilirim. Yapmazlar demeyin, yaparlar.

Hangisi tam olarak? İki tane farklı şey anlatıyorsunuz çünkü. Birisi ilham almak, ki bu forumun amaçlarından birisi. Diğeri de hırsızlık.

Benim size katıldığım tek nokta, bu ilham konusunun suistimal edilebileceği. Burada adaleti sağlayan da moderatörler olacak. Kimin çalıntı yapıp kimin gerçekten katkı sağlamak amacı ile yazdığı kabak gibi belli olmasına rağmen size katılıyorum o konuda.

Gerçekten bilgilendirme ve çözüm için yazan ile "çözüm" için yazan arasındaki fark o kadar belli oluyor ki. Hatta forumda verilen çoğu çözüme çözüm bile demek istemiyorum. Asıl adaletsizlik burada. Ama ona rağmen sırf kirlilik oluşturabileceği ihtimaline karşılık olarak haklısınız diyorum. Yoksa bizim konumuzdaki olayda eğer tek bir çözüm verilecekse, konuda belirttiğim gibi konu hakkında daha çok bilimsel açıklama yapıp teknik data sunan kişinin alması. Öncelik değil.

Onun anlatımı benden daha net, daha bilimsel ve dataya dayalıydı. Sırf benimki de doğru diye ve ilk yazdım diye onun almamasına razı gelemedim. Asıl hak eden oydu çünkü. Olayın hakkını benden daha fazla verdi, ben de hakkaniyetli davranılmasını talep ettim.

Burada adalet anlayışımız farklı görünüyor bizim. Siz öncelik diyorsunuz, ben de farklı bir şey diyorum.