Bu önerinin üyeler tarafından nasıl karşılandığını gözlemliyoruz.
Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
Son zamanlarda üst üste denk geldiğim bir olay oldu bu, ben de bunun hakkında bir öneri açma kararı verdim.

Bazen bir durumu birkaç farklı yöntemle çözebiliyoruz veya konuya iki farklı güzel cevap gelebiliyor. Bence bu tip olaylar için birden fazla mesajı çözüm olarak işaretleyebilirsek çok daha iyi olur. Limit 2 veya 3 olabilir, çok olursa çözüm dağıtanlar olacaktır.

Bazı örnekler bırakacağım aşağıya.

IMG_20240226_141617.webp

IMG_20240226_142059.webp

IMG_20240226_141821.webp

IMG_20240226_141905.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 40 Eksi
@Oreki alakasını anlamadım. Alenen çözüm almak için yazılmış olsa bile verilen cevap, yazılan soruna çözüm getiriyor mu?

Aynı konunun 3 farklı çözümü de olabilir, ne olacak 3 çözümlü konu mu olacak? En baştan zaten bu çözüm isaretlenmesini kafaya çok takmak hatali, evet insanlar ödül sistemiyle daha aktif olabiliyor ama bu durumu fazla abartmamak lazım.

Ek olarak konu her ne kadar ilk bakışta mantıklı gibi dursa da, ne problem olabilir ki desek de uygulamaya geçince bir çok problemi beraberinde getireceği aşikar. Mesela geçen bir arkadaş problemini yazmış, ben de gerçekten yardım etmeye çalışıyorum biri gelip sürekli önce saçma bir şey yazıyor, sonra ben yazdıkça benim arkamdan mesajdaki üslubu biraz değiştirip aynı şeyi yazıyor. Eğer çift çözüm de gelirse bu çocukların önü açılmış olur gerçekten. Sonra al başına belayi, her konunun içi çöplük gibi olur.

@Oreki alakasını anlamadım. Alenen çözüm almak için yazılmış olsa bile verilen cevap, yazılan soruna çözüm getiriyor mu?

Getiriyor ama işte ben de bu yanlış diyorum. Forumda eğer birlikteysek ve bir şeyler öğreneceksek bu olmamalı. Son kullanıcıdan bir farkımız olmalı. Bu da nitelikli cevaplar, bilim ve akıl ile sağlanabilir. Çözüm kasmak için kasan, sırf ilk yazdı diye detaysız, özensiz, kasmak için yazdığı belli olan insanların çözüm almasını istemiyorum.

Konuya gelirsem kimi durumlarda gerekli kimi durumlarda da gereksiz olan bir sey, duruma gore karar verilip secilebilir.
Sunu biraz daha acayim, gerekli dedigim olay birden fazla alternatif cozumu olan hata cozumu konularinda olabilir, genelde cozum arastirirken cozum isaretlenmis mesaj yerine diger yazilan cozum onerilerinin isime yaradigi durumlar olmustu.

Aynı konunun 3 farklı çözümü de olabilir, ne olacak 3 çözümlü konu mu olacak? En baştan zaten bu çözüm isaretlenmesini kafaya çok takmak hatali, evet insanlar ödül sistemiyle daha aktif olabiliyor ama bu durumu fazla abartmamak lazım.

Ek olarak konu her ne kadar ilk bakışta mantıklı gibi dursa da, ne problem olabilir ki desek de uygulamaya geçince bir çok problemi beraberinde getireceği aşikar. Mesela geçen bir arkadaş problemini yazmış, ben de gerçekten yardım etmeye çalışıyorum biri gelip sürekli önce saçma bir şey yazıyor, sonra ben yazdıkça benim arkamdan mesajdaki üslubu biraz değiştirip aynı şeyi yazıyor. Eğer çift çözüm de gelirse bu çocukların önü açılmış olur gerçekten. Sonra al başına belayi, her konunun içi çöplük gibi olur.

İşte burada konu sahibi bilinçli olmalı ve o tip insanlara yüz vermemeli. Bu öneri daha çok o örneklerde attığım olaylar için ideal.

Zaten herkes aynı şeyi yazsa tek çözüm olması daha iyi olur.

İşte burada konu sahibi bilinçli olmalı ve o tip insanlara yüz vermemeli. Bu öneri daha çok o örneklerde attığım olaylar için ideal.

Zaten herkes aynı şeyi yazsa tek çözüm olması daha iyi olur.
Konu sahibiyle alakasi yok söylediğim şeyin, çözümü o işaretliyor ama yazılan mesajlari engelleyemez sonuçta.

Böyle bir şey getirip, bunu 0 istatistik ve ödüllendirme ile sunup, herkesin gönlünü hoş edebiliriz gibi duruyor.

Tam çözümden ziyade Süper Beğeni olayına benzer olur, fikirlerinizi alayım.
Ben hala tek bir mesajın çözüm olarak işaretlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ekstra bir şeye gerek yok.