İzleniyor Birden fazla mesajı çözüm olarak gösterebilelim

Bu önerinin üyeler tarafından nasıl karşılandığını gözlemliyoruz.
Makaleler
24
Yer
Autopolis Oita
Son zamanlarda üst üste denk geldiğim bir olay oldu bu, ben de bunun hakkında bir öneri açma kararı verdim.

Bazen bir durumu birkaç farklı yöntemle çözebiliyoruz veya konuya iki farklı güzel cevap gelebiliyor. Bence bu tip olaylar için birden fazla mesajı çözüm olarak işaretleyebilirsek çok daha iyi olur. Limit 2 veya 3 olabilir, çok olursa çözüm dağıtanlar olacaktır.

Bazı örnekler bırakacağım aşağıya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 40 Eksi
Konuda belirttiğim gibi konu hakkında daha çok bilimsel açıklama yapıp teknik data sunan kişinin alması. Öncelik değil.
Niye? Kim işimi çözdüyse o çözüm alsın. Bilimsel açıklama talebiyle konu açan varsa, konusunda da bunu açıkça belli etmek şartıyla, konu sahibi gidip rapor eder, "ben bunu istemiştim" der.

Bu ihtimalde de yine ilk yazan adam "eee biz de aynısını yazdık" diyebilir, haksız da olmaz. Çözüm kavramına aykırı. Süper cevap gibi başka bir kavram gelmesi lazım, buna da gerek yok.

Bilimsel açıklama talebiyle konu açan varsa

Bu talep ile konu açılmaz. Yani bence açılmamalı. Zaten konu açıldıktan sonra çözüm olması için gerekli ilk şart budur. Data sunmak kaynakları ile beraber. Data dediğimiz şey de bilimin özü olduğuna göre.

İşte siz ilk çözen adam alsın diyorsunuz, ben de en iyi açıklamayı yapan kişi alsın diyorum. Akıl akıldan üstündür diyorum yani. Ondan darboğaza giriyoruz.

Dün açtığım root konusunda hangi mesajı cevap seçeceğime karar veremedim. Birisi olmadan diğeri mantıksız oluyordu çünkü. Mantıklı öneri.

"eee biz de aynısını yazdık" diyebilir.

İşte kabak gibi belli oluyor derken bundan bahsediyordum. Bunu yazan kişi çözüm odaklı yaklaşmıyor olaya. Gerçekten bilgi vermek isteyen kişi yazıyor, sonra konuyu terk ediyor.

Bir kere başıma geldi. Adamın birisi ile aynı konuda yazdık ama onun yazdığının sizin dediğiniz gibi olduğu o kadar belliydi ki. En sonunda "çözüm olarak işaretlensin." yazdı. Şaka değil bu oldu.

Sonra moderatör arkadaşımız geldi, ben daha sonradan bilgilendirmeme rağmen ondan çok daha detaylı ve kaynak belirterek bilgilendirme yaptığım için onun mesajını uçurup bir güzel banladı. İyi de oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…