Tahir.bin 5

Yetkin
Yer
Nevşehir
Biliyorum herkes cevabını biliyor ama ben bu soruyu Müneccim dinlerken yazıyorum. Biraz da duygusal düşünerek yazıyorum. Ülkede okumak bile sorun din dersleri arttı kimse okumak istemiyor sınıfı geçmek zorlaştırıldı. Atatürk düşmanlığı arttı. Cemaatlar ve tarikatlar kol geziyor. Ben dahil gençler dinden soğumaya başladı vergiler yüksek her şey çok pahalı. Heryer mülteci kaynıyor ülkede 2. sınıf vatandaş olduk. Sürekli bir kanun ile suçlulara af getiriliyor. Ülkede her gün onlarca insan ölüyor belki daha da fazlası her gün intihar eden gençler. Denetim yapmayan bir tarım bakanlığı bizi sürekli Türk Kürt diye bölen bir parti ve onun yandaşları...belki daha da fazla şey yazabilirdim ama 14 yaşında maalesef bunları yazabildim.

Siyasetini doğru yaparsan, mecliste yalnızca okumuş insanlara yer verirsen, tüm devlet kurumlarını kendi elinde tutarsan, özel-devlet veya zengin-fakir ayrımını kaldırırsan, eğitim görmüş fakir topluluk oluşturmak yerine fakirliği ortadan kaldırırsan, bir dindar birisi olarak yeryüzünde yaşayan tüm büyük dinlere saygı duyarsan, ülkenin imkanını ve potansiyelini doğru adımlarla kullanırsan, halkın çağrısına kulak verirsen; dini, dili, ırkı, etnik kökeni ne olursa olsun insanlara insan gibi yaklaşırsan bu ülkede yaşanır.

Yasanir. Kendini baskalariyla kiyaslamanin amaci daha da guclu olmaktir, aglayip sizlanmak degil. Bati blogu bizden bir cok konudan iyi, evet. Ulkede pek cok problem var, evet. Yine de unutmayin ki Bati dediginiz 5-10 ulke disinda dunyada 180 ulke daha var ve yine unutmayin ki Turkiye bu ulkelerin hepsinden daha yasanabilir bir ulke. Evet, bu haliyle bile.

Bu ulkede hala calisarak bir yerlere gelebilme sansiniz var. Kalkip da koydeki coban, evsiz oksuz edebiyati yapmayin. Turkiye'de ortalama, normal bir ailede yasiyorsaniz calisarak bir yere gelme sansiniz hep var. Evet, Bati'ya kiyasla daha cok calisirsiniz, evet Bati'ya kiyasla daha dikenli bir yol ama yol. Sonunda basarma sansiniz var ve kalan 180 ulkeden daha yuksek.

Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardir.

Siyasetini doğru yaparsan, mecliste yalnızca okumuş insanlara yer verirsen, tüm devlet kurumlarını kendi elinde tutarsan, özel-devlet veya zengin-fakir ayrımını kaldırırsan, eğitim görmüş fakir topluluk oluşturmak yerine fakirliği ortadan kaldırırsan, bir dindar birisi olarak yeryüzünde yaşayan tüm büyük dinlere saygı duyarsan, ülkenin imkanını ve potansiyelini doğru adımlarla kullanırsan, halkın çağrısına kulak verirsen; dini, dili, ırkı, etnik kökeni ne olursa olsun insanlara insan gibi yaklaşırsan bu ülkede yaşanır.
Aslında dediklerinin hepsi doğru da problem olan desteklediğiniz ak parti iktidarı sadece cahillere ve okumamış insanlara eğitim hakkı tanır, meclise alır, çünkü şu anda akp'li meclis üyelerinin sadece türban takıp orada olmaları ve bizim vergilerimizi çatır çutur yemeleri dışında hiç bir işe yaradıkları yok, millet vekili milletin vekilidir, milletten üstün değildir. Bütün okumuş insanlar hak ettiği değeri almak için ülkeyi terk etti, bizim kaliteli doktorlarımız varken mesela arapları doldurdular, ana okul mezunu bile olmayan sahtekar, yobaz imamlar ve din adamları dünyanın parasını alıyorlar, diyanet başkanı ali erbaş, cübbeli gibi. Kendi dinlerinden başka hiç bir dine saygıları yok, insanların ideolojilerine veya cinsel yönelimlerine vesaire. Ülkenin imkanını doğru potansiyel de kullanmayı bırak maalesef ve çok üzücü ki 22 yıldır soygun için ülkenin tüm kaynağını yok etti, adaleti ve hukuku yok etti.