dark_1234

Deneyimli
Merhaba, sanki en ufak yanlışımda ve en ufak hareketimde sanki herkes beni izliyor da en ufak şeyde bana kızacaklar veya rezil olacakmışım gibi hissediyorum. Bıktım, usandım; insan içine rahat çıkamıyorum. Aslında çok komik ve nispeten yakışıklı bir insanım ama özellikle karşı cinsle hiçbir şekilde muhabbet kuramadığım için hep bir şeyleri kaçırıyormuşum gibi hissediyorum. Yani toplum içinde rahat yürüyemiyorum bile; ya kötü yürürsem, ya dalga konusu olursam, ya arkamdan konuşulursa.

Dalga geçsinler, konuşsunlar, ne olacak? Herkes sokakta 10/10 değil herkesin bir kusuru var ayrıca kimse sizin hakkınızda durduk yere ''şuna bakın ne kadar da komik'' demez. Çıkın dışarı kafanıza göre gezin şuraya gidersem bana ya şunu derlerse diye düşünüp durmayın eyleme geçin düşünürseniz kafanızı yere bakmaktan kaldıramazsınız. Kimse hayata 2-3 kere gelmiyor.

Biraz bakış açını değiştirmen lazım. Mesela "ya kötü yürürsem?" diye bir düşünceye sahip olmanız çok saçma. Ters takla atarak ilerlemediğiniz sürece kimse size bile bakmaz. İnsanların hayatı sizin bizim gibi karmaşık, adam gün içinde yolda maksimum birkaç saniye göz teması kurduğu adamı hatırlamayacak bile. Özellikle günlük olarak görmediğiniz kişilere karşı bu kaygıyı yaşamanız hiç sağlıklı değil. Diyelim ki küçük bir yanlış hareket yaptınız ve birileri sizinle dalga geçti, arkanızdan konuştu. Dalga geçsinler, ne olacak ki? Bu onların zeka seviyelerinin düşüklüğünden kaynaklanan problemi siz niye kafaya takıyorsunuz? Dediğim gibi bence bakış açınızı biraz değiştirmeye çalışın.

Çevrenin doğrularıyla yaşarsanız hep mutsuz olursunuz. Kendi doğrularınızı bulup onlar ile yaşamanız en azından sizi mutsuz hissettirmeyecektir. Çevreniz sizi izlerse de izlesin -ki sanmıyorum da bunu yaptıklarını bazen ister istemez böyle hissediyor insan- siz onları takmayın hatta onlarla dalga bile geçin. Çok ciddiye almayın. Onların ne başarısı var ki seni rezil etsinler?

Bu şekilde kasıntı olanlara benzersin. Hani böyle kasıla kasıla yürüyenler, konuşanlar var ya. Onlara benzersin. İşte asıl komik olan o çünkü millet onu fark ediyor çok rahat. Kendin ol, heyecan yapma, konuşurken lafını seçerek konuş tamam. Her insan düşebilir. Her insan hata yapabilir.

Merhaba, sanki en ufak yanlışımda ve en ufak hareketimde sanki herkes beni izliyor da en ufak şeyde bana kızacaklar veya rezil olacakmışım gibi hissediyorum. Bıktım, usandım; insan içine rahat çıkamıyorum. Aslında çok komik ve nispeten yakışıklı bir insanım ama özellikle karşı cinsle hiçbir şekilde muhabbet kuramadığım için hep bir şeyleri kaçırıyormuşum gibi hissediyorum. Yani toplum içinde rahat yürüyemiyorum bile; ya kötü yürürsem, ya dalga konusu olursam, ya arkamdan konuşulursa.

Telefon ve bilgisayarı azaltıp dışarıda sıkça dolaş ve kafanda sadece şu şarkı dönsün emin ol ki işe yarıyor kendi içinde bitirebileceğin bir şey bu.