Büyük Avrupa Turu'na Çıkılır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 12578
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 495
  • Etiketler Etiketler
    avrupa
Pasaportunuz varsa giriş yapabilecek fiyatı oldukça uygun. Dümenden Balkan turları bile 30 bin TL ki 3 gün falan.
Alakası yok hocam. 3 gün 30 bin TL gibi bir durum söz konusu değil. Turun fiyatı da pahalı.

Bazı turlar bir şehre 3 saat verilecek kadar kısa oluyor. Kendiniz gezerseniz daha iyi olur. Paris gibi şehirlere en az 1 hafta, Roma ve Stockholm gibi şehirlere de 4-5 gün falan gerekiyor. En pahalı turda bile 3 günden fazla zor görürsünüz. Durduğunuz yerde de sizi hayvan sürüsü gibi oradan oraya itip kakıyorlar. Kendinize hiç zaman kalmıyor.

Partnerinizle ya da arkadaşlarınızla gezmenizi ve kendi planlarınızı yapmanızı öneririm. Tamamen özgür oluyorsunuz. İngilizce biliyorsanız sizi engelleyen bir şey yok. İspanya gibi ülkelerde yerel dil de önemli. Neredeyse Avrupa’daki tüm ülkelere gittim ve tecrübem bu yönde.

Turların amacı bence dil bilmeyen ve planlama yapmayı beceremeyen insanları dolandırmak. Paris’e gidip Eiffel tepesinde kız arkadaşınızla şarap içemeyince ya da tünellere gidemeyince o gezinin ne anlamı var? Gezmekle hava atılmaz ki. Çok doğal bir şey. Bazı şehirlere gittiğimde partnerimle birlikte kişi başı 50-100-150 eurodan fazla harcamadığımız bile oldu. Sadece vakit gerekiyor. Gittiği her yerde bir anısı olan, dilini de iyi bilen kişi için durum ayrı tabii ki. O kadar şehri, insanlarını ve kültürlerini iyi tanımak gerçekten zor iş. Louvre’a elli kere gitmişimdir, hâlâ bitiremedim. En son yürürken bir bankta oturdum, bir saat bir tabloya baktım dinleneyim diye. Anlat deseler en fazla birkaç odayı anlatabilirim. Birisi gelip şunun gibi birkaç tane mekanı her şeyiyle öğretmen gibi anlatırsa ancak o zaman havasını atarsa kabul ederim. Turlarda da Paris’e 48-72 saatten az veriyorlar. Sadece Louvre için bile 48 saat yetmez.

Paris'e 3 gün vermişler.
Yarısı yol zaten. Biraz da otel ve yemek dersek ancak Louvre kapısında sıra beklersiniz, birkaç oda görüp Eiffel’in önünde durursunuz ve sonra ayrılırsınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…