Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Objektif olarak birkaç şey demek istiyorum:
Arkadaşlar, benim kendi şahsi düşüncemce bu tarz "karşılaştırmalar" doğru değil. Nedeniyse apaçık ortada. En nihayetinde başında Türk ifadesi bulunan liderlerden söz ediyoruz.
Mesela ben şunu anlamıyorum: Birisi, atıyorum Sultan 2. Abdulhamit'e laf atıp Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü savunuyor, başka bir insansa tam tersine Atatürk'e laf edip Abdulhamit'i savunuyor. Az önce dediğim gibi, bu iki insan da tarihe adını yazdırmış büyük liderler ve bu liderlerin bu derece karşılaştırılması bence doğru değil.
Abdülhamid ne açıdan büyük bir lider? Hiçbir icraati, Türk ve Türkiye tarihini doğrudan olumlu etkileyen bir işi yok. Karşılaştırabilir ancak sadece ilerigörüşlülük, savaş bilgisi ve stratejisi olarak.
Örnek veriyorum Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet.
Dönemin şartları aynı mı? Hayır. Teknoloji aynı mı? Hayır. Ordu aynı m? Hayır. Bulundukları vaziyet aynı mı? Hayır.
Karşılaştırmanın amacı nerede o zaman? Hiçbir şey ortak değil. Ronaldo'yla Messi'yi karşılaştırırsın çünkü bulundukları ligden (neredeyse) yaşlarına kadar aynı.
Örnek veriyorum Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet.
Dönemin şartları aynı mı? Hayır. Teknoloji aynı mı? Hayır. Ordu aynı m? Hayır. Bulundukları vaziyet aynı mı? Hayır.
Karşılaştırmanın amacı nerede o zaman? Hiçbir şey ortak değil. Ronaldo'yla Messi'yi karşılaştırırsın çünkü bulundukları ligden (neredeyse) yaşlarına kadar aynı.