Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Objektif olarak birkaç şey demek istiyorum:
Arkadaşlar, benim kendi şahsi düşüncemce bu tarz "karşılaştırmalar" doğru değil. Nedeniyse apaçık ortada. En nihayetinde başında Türk ifadesi bulunan liderlerden söz ediyoruz.
Mesela ben şunu anlamıyorum: Birisi, atıyorum Sultan 2. Abdulhamit'e laf atıp Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü savunuyor, başka bir insansa tam tersine Atatürk'e laf edip Abdulhamit'i savunuyor. Az önce dediğim gibi, bu iki insan da tarihe adını yazdırmış büyük liderler ve bu liderlerin bu derece karşılaştırılması bence doğru değil.

Sizin mesajınızı okurken aklıma "Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez" sözü geldi.

Tarihi araştırmayın ya da okumayın diyen olmadı :D

Örnek veriyorum Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet.
Dönemin şartları aynı mı? Hayır. Teknoloji aynı mı? Hayır. Ordu aynı m? Hayır. Bulundukları vaziyet aynı mı? Hayır.
Karşılaştırmanın amacı nerede o zaman? Hiçbir şey ortak değil. Ronaldo'yla Messi'yi karşılaştırırsın çünkü bulundukları ligden (neredeyse) yaşlarına kadar aynı.

Tarihi araştırmayın ya da okumayın diyen olmadı :D

Örnek veriyorum Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet.
Dönemin şartları aynı mı? Hayır. Teknoloji aynı mı? Hayır. Ordu aynı m? Hayır. Bulundukları vaziyet aynı mı? Hayır.
Karşılaştırmanın amacı nerede o zaman? Hiçbir şey ortak değil. Ronaldo'yla Messi'yi karşılaştırırsın çünkü bulundukları ligden (neredeyse) yaşlarına kadar aynı.

Ben yanlış anlamışım o zaman. Kusura bakmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.