Çalınan hesaplar için nasıl güvenlik önlemi alınır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan casper22
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 64
  • Etiketler Etiketler
    hesap

casper22

Gelişen
Merhabalar, son zamanlarda daha sıklıkla olmasıyla birlikte uzun zamandır (2-3 yıldır) Microsoft hesaplarıma (hotmail) saldırılar, hesap çalmaya yönelik girişimlerle karşı karşıyayım. Forumlar, microsoft destek soru/cevaplar hepsini inceledim fakat tüm cevaplar '' 2 aşamalı doğrulamayı açın, telefon numarası girin, doğrulama kodu için mail adresi girin'' çarkında dönüp durmuşlar. Kimse de dememiş ki ''yahu saldırılar zaten çok yüksek olasılıkla (%99'u) yurt dışı kaynaklı. O zaman kullanıcının giriş yapmak istediği ülke dışından girişleri engelleyelim ya da bunun için bir ayarlama yapalım''. Yaptığım incelemelerde bir arkadaş ''Konuma göre erişim'' protokolü ile alakalı bir yazı yazmış fakat bu arkadaşın yazdığı yöntem daha çok şirket ya da kurumsal alanlardaki kullanıcıların belirli hizmet ya da servislere erişim engellemek/kısıtlamak için oluşturulmuş yollar. Demem o ki yahu ben görüyorum hesabımı çalmaya çalışıyorlar. (Hollanda, Hindistan, ırak vb.) Dünyanın dört tarafındaki IP'lerden girmeye çalıştıklarını ben görüyorum ve ben yurt dışına çıkan biri değilim. E o zaman yurtdışından girişi engellemenin bir yolu yordamı yok mu? A dostlar.

2fa zaten kullanıyorum. Yukarıda da belirttiğim üzere ''yurtdışından girişi engellemenin bir yolu yordamı yok mu?'' sorusunun cevabını bulmak niyetindeyim. Bu hesap güvenliği için çok basit ve (bence) çok ama çok etkili bir yöntem olacaktır ve bu çok detaylı bir teknoloji-yazılım bilgisi olmayan, daha çok tek düze hesap kullanan kullanıcılarında hesap güvenliğini artıracak, hesap çalınmasını zorlaştıracaktır.

Güncel. Şahsen, henüz bir çözüm bulamadım.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt