17788

Çalışkan
Merhabalar,

Ben şimdi Sonlu Matematik (Permütasyon-Kombinasyon, Sayma Prensipleri vb.) çalışıyorum. Konularda bazı formüller var, o an internetten bakıp anlıyorum ama sonra unutuyorum. Öğrendiğimi nasıl kalıcı öğrenebilirim?

Düzenli aralıklarla tekrar ederek. Öğrendiğiniz bilgiyi geri çağırmalısınız. Okuyun, 10 dakika sonra tekrar okuyun, 1 saat sonra tekrar okuyun, 1 gün sonra tekrar, 1 hafta sonra tekrar gibi gibi.

Merhabalar,

Ben şimdi Sonlu Matematik (Permütasyon-Kombinasyon, Sayma Prensipleri vb.) çalışıyorum. Konularda bazı formüller var, o an internetten bakıp anlıyorum ama sonra unutuyorum. Öğrendiğimi nasıl kalıcı öğrenebilirim?
Formül ezberlemene gerek yok. Eğer benim gibi dinleyerek öğrenemiyorsan tavsiye edeceğim şu. Apotemi gibi temel seviyeden zor ortaya alan bir fasikül al. Konuyu öğrendikten sonra bildiklerini sözel olarak bir kağıda geçir ve hiç ara vermeden testleri çöz. Bu taktik ile 2 haftada türev + integral bitirdim ve cidden aşırı sağlam şekilde.

Formül ezberlemene gerek yok. Eğer benim gibi dinleyerek öğrenemiyorsan tavsiye edeceğim şu. Apotemi gibi temel seviyeden zor ortaya alan bir fasikül al. Konuyu öğrendikten sonra bildiklerini sözel olarak bir kağıda geçir ve hiç ara vermeden testleri çöz. Bu taktik ile 2 haftada türev + integral bitirdim ve cidden aşırı sağlam şekilde.
Hocam benim calisabilecegim 1 kitap var zaten. Ama taktiği deneyeceğim.

Hocam çok uzun sürmüyor mu kağıda geçirmek her şeyi?
Ben denedim 1 kere ama fazla yorucu geldi.
Herşeyi değil. Sadece önemli gördüğünüz, ufuk açtığını hissettiğiniz ve anlamadığınız kısımları. Bu bir his nasıl anlatacağımdan emin değilim. Deneyince anlarsınız. Her detayı geçirmek saçmalık.

Ek olarak bir noktadan sonra matematiğiniz çok gelişirse birdaha hiç not tutmayacaksınız çünkü formülleri bile kendiniz çıkarabilir noktaya geleceksiniz. Ne logaritma ne dizi formülü notu yazmadım şuana kadar.