Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
Formül ezberlemene gerek yok. Eğer benim gibi dinleyerek öğrenemiyorsan tavsiye edeceğim şu. Apotemi gibi temel seviyeden zor ortaya alan bir fasikül al. Konuyu öğrendikten sonra bildiklerini sözel olarak bir kağıda geçir ve hiç ara vermeden testleri çöz. Bu taktik ile 2 haftada türev + integral bitirdim ve cidden aşırı sağlam şekilde.Merhabalar,
Ben şimdi Sonlu Matematik (Permütasyon-Kombinasyon, Sayma Prensipleri vb.) çalışıyorum. Konularda bazı formüller var, o an internetten bakıp anlıyorum ama sonra unutuyorum. Öğrendiğimi nasıl kalıcı öğrenebilirim?
Hocam benim calisabilecegim 1 kitap var zaten. Ama taktiği deneyeceğim.Formül ezberlemene gerek yok. Eğer benim gibi dinleyerek öğrenemiyorsan tavsiye edeceğim şu. Apotemi gibi temel seviyeden zor ortaya alan bir fasikül al. Konuyu öğrendikten sonra bildiklerini sözel olarak bir kağıda geçir ve hiç ara vermeden testleri çöz. Bu taktik ile 2 haftada türev + integral bitirdim ve cidden aşırı sağlam şekilde.
Sorun değil, herhangi bir kitap iş görür. Ben soruların çözümlerini bile yazıyordum sözel olarak. Yarın fotoğraf atarım kütüphaneye uğrayınca.Hocam benim calisabilecegim 1 kitap var zaten. Ama taktiği deneyeceğim.
Hocam çok uzun sürmüyor mu kağıda geçirmek her şeyi?Sorun değil, herhangi bir kitap iş görür. Ben soruların çözümlerini bile yazıyordum sözel olarak. Yarın fotoğraf atarım kütüphaneye uğrayınca.
Ben denedim 1 kere ama fazla yorucu geldi.
Herşeyi değil. Sadece önemli gördüğünüz, ufuk açtığını hissettiğiniz ve anlamadığınız kısımları. Bu bir his nasıl anlatacağımdan emin değilim. Deneyince anlarsınız. Her detayı geçirmek saçmalık.Hocam çok uzun sürmüyor mu kağıda geçirmek her şeyi?
Ben denedim 1 kere ama fazla yorucu geldi.
Ek olarak bir noktadan sonra matematiğiniz çok gelişirse birdaha hiç not tutmayacaksınız çünkü formülleri bile kendiniz çıkarabilir noktaya geleceksiniz. Ne logaritma ne dizi formülü notu yazmadım şuana kadar.
Yeni konular
-
-
-
-
90 metrekare ev için klima ve hava soğutucu önerisi
- AlpertunGa
-
-
Elektronik Onvo 32OVM6500X ayaklı televizyon 27.499 TL
- Fırsat Ekibi
-