meinetruths

Çalışkan
Az önce 479 TL'ye Inca CAT6 15m bakır Ethernet kablo aldım ve ilk kez denedikten sonra acil işim çıktı. Hızlıca ortalığı toparlamak için kabloyu sararken bir süre sonra kutudan çıktığı gibi geniş sarmak yerine elime dolayarak sarma kararı aldım ve sardım. Bir kenara koydum. Birkaç dakika sonra kabloya baktığımda ekteki gibi burulmalar gördüm çok takıntı yaparım ben böyle şeyleri. Herhangi bir şekilde sorun olur mu?
Not: Hiçbir şekilde sert bir şekilde baskı ya da 90 derecelik ezme vs. vs. Olmadı. Sadece sararken sanırım kutu içerisinde edindiği formdan farklı şekilde doladığımdan dolayı kablo kendi kendine dönmeye çalışmış olabilir.

Üretici web sayfasında ürünle ilgili şu yazı yazıyor ama ne kadar güvenilir bir yazıdır, bilemedim: Inca CAT kablo kalıplı, çıkıntısız önyükleme, kurulum sırasında istenmeyen kablo kırılmalarını önler ve ekstra gerilimin azaltılmasını sağlar.

2025-08-11-00-16-51-826.webp

2025-08-11-00-17-23-043.webp
2025-08-11-00-17-36-417.webp

Kabloda temassızlık, kopma gibi bir durum yoksa hiçbir şey olmaz.
Teşekkürler cevabınız için:)

Hocam dene. En kötü durum; çalışmaz. O kadardan bir şey olacağını sanmam. Kafaya takacak bir şey yok.

Olana çare yok hocam. Burada neyi takasın ki?

Hocam bilirsin yani o yeni alınmış ürünün heyecanı varken bir anda hayal kırıklığına uğramak vs. ... Zaten kablolardan yana hiç yüzüm gülmedi benim 😁😅😅

Az önce 479 TL'ye Inca CAT6 15m bakır Ethernet kablo aldım ve ilk kez denedikten sonra acil işim çıktı. Hızlıca ortalığı toparlamak için kabloyu sararken bir süre sonra kutudan çıktığı gibi geniş sarmak yerine elime dolayarak sarma kararı aldım ve sardım. Bir kenara koydum. Birkaç dakika sonra kabloya baktığımda ekteki gibi burulmalar gördüm çok takıntı yaparım ben böyle şeyleri. Herhangi bir şekilde sorun olur mu?
Not: Hiçbir şekilde sert bir şekilde baskı ya da 90 derecelik ezme vs. vs. Olmadı. Sadece sararken sanırım kutu içerisinde edindiği formdan farklı şekilde doladığımdan dolayı kablo kendi kendine dönmeye çalışmış olabilir.

Üretici web sayfasında ürünle ilgili şu yazı yazıyor ama ne kadar güvenilir bir yazıdır, bilemedim: Inca CAT kablo kalıplı, çıkıntısız önyükleme, kurulum sırasında istenmeyen kablo kırılmalarını önler ve ekstra gerilimin azaltılmasını sağlar.

Eki Görüntüle 172133
Eki Görüntüle 172134Eki Görüntüle 172135
Bu tarz bükülmeler normaldir. Her ethernet tarzı kablo böyle bükülür ancak ayni yeri çok fazla büküp kıvırma olursa bakırın dayanımı azalır ancak gerçekten çok fazla yapmanız gerekir. Ve o dış bükülmeler genelde içerdeki bakırlarda sorun olmaz. Yani takmayın hocam. İyi sosyaller.

Eki Görüntüle 172133

Hiçbir şey olmaz sadece kablolar birbirine girmiştir o kadar.

Bu tarz bükülmeler normaldir. Her Ethernet tarzı kablo böyle bükülür ancak ayni yeri çok fazla büküp kıvırma olursa bakırın dayanımı azalır ancak gerçekten çok fazla yapmanız gerekir. Ve o dış bükülmeler genelde içerdeki bakırlarda sorun olmaz. Yani takmayın hocam. İyi sosyaller.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için, iyi sosyaller...

Sorun olma ihtimali neredeyse yok. Benim kabloda ondan 7-8 tane falan var ve 150 TL falan verip almıştım dandik bilgisayarcıdan. Fıstık gibi çalışıyor.

Harbiden rahatladım şu anda sağ olun :)

Hiçbir şey olmaz sadece kablolar birbirine girmiştir o kadar.
Açıklama için teşekkürler iyi sosyaller dilerim tüm cevaplayan arkadaşlara

Eki Görüntüle 172133
Teknik olarak gerçekten sorun oluyor, herkes olmaz demiş ama oluyor. Olmuyor diyenler, yeterlilik test cihazlarıyla test etsinler görürler. :)

Yine de sorun yaşayacağını pek sanmıyorum.

Teknik olarak gerçekten sorun oluyor, herkes olmaz demiş ama oluyor. Olmuyor diyenler, yeterlilik test cihazlarıyla test etsinler görürler. :)

Yine de sorun yaşayacağını pek sanmıyorum.
%90 yaşamazsınız tahminen cat6 sertifikası aldiysa sinyalleri iyi iletiyordur yani birazcık kayıp olursa ki olacağını sanmıyorum sorun olmaz bence yinede sinyal kaybettirecek kadar bükmek lazim zor iş biraz. Tabi %10luk dilime girecek kadar şanssız değilsen.