Bir inananlar topluğu gelse ve Batı'yı yok etse bunu Allah engellemiş oluyor zaten. Allah müminler vasıtasıyla dünyadaki iyiliği-kötülüğü düzenliyor. Tabi senin için Allahın yere inip kılıcıyla kötülerle vuruşması falan lazım.
Kardeş engelleyecekse Allah niye kötülüğü yaratıyor dalga mı geçiyorsun? Allah iyilerin, kötülerle savaşmasını emreder. Savaşırlarsa da başarı kazanacaklarını vaad eder. Savaşmazlarsa bu kötüler altında ezileceklerdir.
Bunu bilemeyiz. Çünkü tarihte bildiğimiz kadar bilmediğimiz de var. Bir de emir-komuta ilişkisi var. Mesela Batı'daki askerler belki Afrika'ya saldırmak istemedi ama emir-komut zinciri var.
Senin için çok daha basit anlatayım.
Allahın her şeye gücü yeten varlık olması, bütün kötülükleri engelleyecek olması anlamına gelmez. Allah kendisine inananlara, yani senin tabirinle Müslolara kötülerle savaşmasını, savaşacakları takdirde onlara başarı vereceğini, savaşmazlarsa o kötülerin tasallutu altında yaşayacaklarını söyler. Peki Allah neden direkt engellemiyor da, inananları araç olarak kullanıyor? Çünkü burası bir imtihan dünyası. İnsanlar bir şey yapacak ki karşılığını alacak. Anladın mı? Kötüleri Allah engellerse bana nasıl bir sorumluluk kaldı?
Dostum konudan bağımsız sadece merak ettim, kaç yaşındasın? İki yaşındaki bebek öldükten sonra cennete gidecek, onun imtihanı bu değil. Fakat adetullah diye bir kavram var, düzen böyle işliyor. Dünya böyle kodlanmış. Ölüm var, acı var, sıkıntılar, yoksulluk. Herkes için geçerli bu.