Ne demek istediğinizi anlıyorum. Mesajınızın tamamını okudum, mantıklı çıkarımlarınız var ama demek istediğim tam olarak anlaşılmadı zannediyorum, bu nedenle bu bölümü alıntılayıp cevap verdim.
Elbette etkilemez, buna itirazım yoktur katiyen. Peygamber döneminde mucize görmelerine rağmen inanmamayı tercih etmiş insanlar olabilir, kabul ediyorum ama konumuz bu değil. Peygamber olmanın avantaj sağlamasından ziyade bunca insan varken neden bazı insanların peygamber olarak görevlendirilmesinden bahsettim. Tanrı'nın "el-Adl" ismini lütfen göz önünde bulundurarak düşünün. Milyarlarca insan varken, 571 senesinde doğmuş bir insanın son peygamber olarak görevlendirilmesini ele aldığımızda adilsiz bir durum oluştuğunu görüyoruz. "Neden Hz. Muhammed peygamber de ben değilim?" sorusunun sorulması, buna müsaade edildiği ortamın oluşması demek, Tanrı'nın çok küçük veya anlamsız gözükse de adilsiz bir durumun içine dâhil olduğunu görüyoruz. Açıkçası Tanrı'nın adaleti bu düşünceyle ufak da olsa sarsılır, bu da birçok şeyi anlamsız kılıyor... Bu peygamber düşüncesi kulağa çocukça geliyor olabilir ama öte yandan mantıklı olduğu gayet aşikârdır, bu durumu anlayabilmemiz için bakış açımızı bayağı genişletmeli ve çok çok ince düşünmeliyiz diyeceğim ama asla yüzeysel düşünmediğinizden eminim doğrusu. Yazabileceğim fazlaca konu var ama çok uzun yazmama gerek olmadığını, bu şekilde yeterli ve anlaşılır olduğunu düşünüyorum.
Yanıtınız için teşekkür ediyorum.
Konuya daha fazla mesajımı bırakmak istemiyorum, siz yine de isterseniz yanıtınızı verebilirsiniz.