Bir inananlar topluğu gelse ve Batı'yı yok etse bunu Allah engellemiş oluyor zaten. Allah müminler vasıtasıyla dünyadaki iyiliği-kötülüğü düzenliyor. Tabi senin için Allahın yere inip kılıcıyla kötülerle vuruşması falan lazım.
Detaylar
Kim cevapladı?tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Batı 300 yıldır Afrika’da taş toprak bırakmadı her şeyi süpürdü ama Allah engelliyor aynenNerede biliyorsun engellemediğini? İllaha toplu yada göz önünde olması gereken bir şey mi olması gerekiyor?
Kardeş engelleyecekse Allah niye kötülüğü yaratıyor dalga mı geçiyorsun? Allah iyilerin, kötülerle savaşmasını emreder. Savaşırlarsa da başarı kazanacaklarını vaad eder. Savaşmazlarsa bu kötüler altında ezileceklerdir.Batıyı ben niye engelleyeyim Allah ben miyim bizi yaratan varlık bize emir vermiyor mu?
Verdiği cevaba bak “Allah kılıç ile yeryüzüne mi insin” sonsuz gücü olan varlık kendi yarattığı kişileri mi engelliyemiyor çok komiksin![]()
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Bak basit şeyleri kavrayamayan dostum, beni sinir hastası ettin.Tabi senin için Allahın yere inip kılıcıyla kötülerle vuruşması falan lazım.
“HER ŞEYE GÜCÜ YETEN VARLIK”
Sen bu cümleden 1 gram bir şey anladın mı?
Her şeye gücü yeten varlık kılıçla yere inmeden batıya bir şey yapamıyor mu sen dalga mı geçiyorsun?
Batı 300 yıldır Afrika'da taş toprak bırakmadı her şeyi süpürdü ama Allah engelliyor aynen![]()
Bunu bilemeyiz. Çünkü tarihte bildiğimiz kadar bilmediğimiz de var. Bir de emir-komuta ilişkisi var. Mesela Batı'daki askerler belki Afrika'ya saldırmak istemedi ama emir-komut zinciri var.
Son düzenleyen: Moderatör:
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
Yani hem kötülüğü yaratıyor hem de kötülükle bizim başa çıkmamızı istiyor kendi yazıyor kendi oynuyorAllah iyilerin, kötülerle savaşmasını emreder. Savaşırlarsa da başarı kazanacaklarını vaad eder. Savaşmazlarsa bu kötüler altında ezileceklerdir.
E sen neden Batıya saldırmıyorsun Allah öyle istiyor ya hani lafta hepiniz Müslümansınız tabii.
Allahçı Filistini görüyoruz İsrail’de Allah pek destek veremiyor galiba. Masum bebekleri öldüren İsrail’e bu emri veren kim Allah mı ben mi?
Ya da İsrail’in Filistini işgal ettiği Kaderi veren yine Allah.
Hem kötülüğü yarat hem de insanlar baş etsin de güzel kafaymış
Senin için çok daha basit anlatayım.Bak basit şeyleri kavrayamayan dostum, beni sinir hastası ettin.
“HER ŞEYE GÜCÜ YETEN VARLIK”
Sen bu cümleden 1 gram bir şey anladın mı?
Her şeye gücü yeten varlık kılıçla yere inmeden batıya bir şey yapamıyor mu sen dalga mı geçiyorsun?
Allahın her şeye gücü yeten varlık olması, bütün kötülükleri engelleyecek olması anlamına gelmez. Allah kendisine inananlara, yani senin tabirinle Müslolara kötülerle savaşmasını, savaşacakları takdirde onlara başarı vereceğini, savaşmazlarsa o kötülerin tasallutu altında yaşayacaklarını söyler. Peki Allah neden direkt engellemiyor da, inananları araç olarak kullanıyor? Çünkü burası bir imtihan dünyası. İnsanlar bir şey yapacak ki karşılığını alacak. Anladın mı? Kötüleri Allah engellerse bana nasıl bir sorumluluk kaldı?
tear
Üstün
- Makaleler
- 34
İki yaşındaki bebeğin imtihanı kafasına bomba yemek, yersen
Evinde oturup boş boş internette geziyorsun kötülükle nasıl başa çıktın anlat bakayım?Kötüleri Allah engellerse bana nasıl bir sorumluluk kaldı?
Dostum konudan bağımsız sadece merak ettim, kaç yaşındasın? İki yaşındaki bebek öldükten sonra cennete gidecek, onun imtihanı bu değil. Fakat adetullah diye bir kavram var, düzen böyle işliyor. Dünya böyle kodlanmış. Ölüm var, acı var, sıkıntılar, yoksulluk. Herkes için geçerli bu.İki yaşındaki bebeğin imtihanı kafasına bomba yemek, yersen![]()
Üstteki sorum hala geçerli.Evinde oturup boş boş internette geziyorsun kötülükle nasıl başa çıktın anlat bakayım?
irrelevant
Uzman
Sevgili arkadaşlar, sadece konuyla ilgili tartışma yürütülürse çok memnun olurum. Tartışmak istediğiniz konular için ayrı bir konu oluşturabilirsiniz.