xalvorath

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Yaklaşık 2 ay sonra Temmuz'un 20'sinde askere gideceğim, gitme amacım ise hayatımı düzene sokmak aşağılanmak, zorluk görmek falan. Çevremden yaş olarak büyük birisiyle konuştuğum da sabit olan düşüncemi söylüyorum "askerlik vakit kaybı" bunu duyduklarında sanki geçmişte Çanakkale'de savaşmış triplerine girip sen adam değilsin, vatan hainisin gibi komik şeyler söylüyor. Ben 176 59 kilo çubuk kraker klasmanında bir adamım, şiddetli bir rüzgarda benim yönüm değişiyor ve adam benden vatan korumamı bekliyor? Bro ben daha kendimi koruyamıyorum. Öyle bir tipe sahibim ki 22 yaşındayım terör olaylarının olduğu dönem bile asla gbt yapılmadı bana hiçbir şekilde dikkat çekmiyorum o kadar gariban duruyorum. Benim şahsi fikrim ise şöyle, Kurtuluş Savaşı vs döneminde olsaydım gözümü bile kırpmadan vatanım için canımı verirdim ama şu an burası benim vatanım değil ki? Suriyelilerin, Afgan'ların, arapların vatanı burası her yer satılmış vs ben neden gidip de böylesine saçma insanlar için öleyim? 6 ay gidiyorum ve tuvalet temizleyip geliyorum vatanı bile korumuyorum onun için ekstra şeyler yapmam gerekiyor. Askerliğe gitmek tahmini ne zaman "adam" olmak sıfatının dışına çıkacak acaba?

İstesen de anlatamazsın, anlatınca da lafı yer oturursun. Maalesef yaşça büyüklerin askerlik ve vatan hakkında düşündükleri şeyler bunlar. Askerlik zorunlu bir görev olmasına rağmen neden ebeveynlerin veya yaşlıların gururlandığına anlam veremiyorum. Halbuki gönüllü olarak askerlik yapanlar için gururlanmalılar.

Ailem sol kulağı duymayan abimin muaf olup askere gidememesine kızıyorlardı :D. Sorunca da "Keşke söylemeseydi de oradayken farkına varılıp gönderselerdi." dediler. Bu kadar fanatik olacak ne var askerlik için gerçekten? Sanarsın her askere giden savaş, buhran görüp geri dönüyor, yok öyle bir şey.

Askerliğe gitmek tahmini ne zaman "adam" olmak sıfatının dışına çıkacak acaba?
Önümüzdeki 100 yıl içerisinde çıkacağını sanmıyorum. Direkt millet ve kültür olarak çok askeri figürlere sahibiz. En basitinden "taburcu" kelimesine bakalım. Hastaneden çıkış yapmak anlamına geliyor ama kökenine bakınca hasta olma durumundan çıkıp taburuna geri dönmek anlamına geliyor. Ayrıca hiyerarşi kültürümüzde önemli yere sahip. Yolda gördüğün yaşça büyük birisine bile abi, amca, dayı diyoruz. Polise ve memura memurum, amirim vs. diyoruz. Bu anlayış hiçbir zaman değişmez bana kalırsa ama 100 yıl gibi iyimser bir süre söylemek istedim. Anlattıklarım lafügüzaf gibi gelebilir ama düşüne düşüne kendini burada buluveriyor insan.

Kolaylıklar diliyorum hayatında. Umarım istediğin gibi bir askerlik ve hayat geçirirsin.

Bunun temel sebebi akrabalardan kaynaklı fanatiklik ve meslek sevdalarından kaynaklı oluyor. Kendi oğlu bir halt olamamış daha sonra bir şekilde bir süre tırmaladıktan sonra yüksek rütbeli asker olunca: 'bak oğlum A'nın oğlu asker oldu parası iyi vatanı koruyor sen napıyorsun burada anca boş yapıyorsun kalk deyip bir güzel söver' Onun için benim başıma da buna benzer şeyler geldiğinden ötürü çok takmıyorum. (Mental yorgunluk ve rahatsızlık başa bela) Bende zorunlu askerliği yaptıktan sonra "KPSS'den sonra tecili bozdurmayı düşünüyorum." ondan sonra el alem ne der pek de umurumda olmaz ama gözlemleyeceğim.

Vatan dediğin insan uydurması bir kavram. O askerler para için çalışıyor, ücretsiz asker olacak bir kişi göstersinler.

İstesen de anlatamazsın, anlatınca da lafı yer oturursun. Maalesef yaşça büyüklerin askerlik ve vatan hakkında düşündükleri şeyler bunlar. Askerlik zorunlu bir görev olmasına rağmen neden ebeveynlerin veya yaşlıların gururlandığına anlam veremiyorum. Halbuki gönüllü olarak askerlik yapanlar için gururlanmalılar.

Ailem sol kulağı duymayan abimin muaf olup askere gidememesine kızıyorlardı :D. Sorunca da "keşke söylemeseydi de oradayken farkına varılıp gönderselerdi." dediler. Bu kadar fanatik olacak ne var askerlik için gerçekten? Sanarsın her askere giden savaş, buhran görüp geri dönüyor, yok öyle bir şey.

Önümüzdeki 100 yıl içerisinde çıkacağını sanmıyorum. Direkt millet ve kültür olarak çok askeri figürlere sahibiz. En basitinden "taburcu" kelimesine bakalım. Hastaneden çıkış yapmak anlamına geliyor ama kökenine bakınca hasta olma durumundan çıkıp taburuna geri dönmek anlamına geliyor. Ayrıca hiyerarşi kültürümüzde önemli yere sahip. Yolda gördüğün yaşça büyük birisine bile abi, amca, dayı diyoruz. Polise ve memura memurum, amirim vs. diyoruz. Bu anlayış hiçbir zaman değişmez bana kalırsa ama 100 yıl gibi iyimser bir süre söylemek istedim. Anlattıklarım lafügüzaf gibi gelebilir ama düşüne düşüne kendini burada buluveriyor insan.

Kolaylıklar diliyorum hayatında. Umarım istediğin gibi bir askerlik ve hayat geçirirsin.

Öncelikle teşekkür ederim, bu konu da özellikle kadınların konuşması beni ciddi manada sinirlendiriyor, kadınların askerlik hakkında konuşma hakkı olduğuna inanmıyorum ben.