Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
2
Yer
Middle Earth🧙‍♂️
Selam,

Malumunuz moderatör alımlarının arifesinde forumumuz. Herkesin ön göreceği gibi her ne kadar yapılmayacağına inanmak istesek de görevini kötüye kullananlar olabilir. Bu durumun önüne geçilmesi için gerekli ayarlamaların şimdiden yapılmasını tavsiye etmek istedim. Olmaz ya, üyelerimiz kendisine takan bir moderatör olduğunu düşünür ve aldığı cezayı haksız bulur neticesinde rapor eder. Bu durumda ceza itiraz raporuna cezayı veren yetkili bakamasın. Gereğini arz ederim.

Artı 97 Eksi
Son zamanlarda TP'ye de gelmisti sanirim, ceza itirazlarina cezayi veren mod bakamiyordu. Burada da olabilir.

Bu zaten böyledir, eski modlardanım. İtiraz raporları, itiraz kuyruğuna düşer ve orada diğer modlar inceleme yapıp oy birliği yaparlar. Oy birliğine göre bir karar verilir ve uzunca incelenir. Sonrasında rapor tekrar itiraza kapalı şekilde sonuçlandırılır. Bu sistem daha patlamadı.

Bu zaten böyledir, eski modlardanım. İtiraz raporları, itiraz kuyruğuna düşer ve orada diğer modlar inceleme yapıp oy birliği yaparlar. Oy birliğine göre bir karar verilir ve uzunca incelenir. Sonrasında rapor tekrar itiraza kapalı şekilde sonuçlandırılır. Bu sistem daha patlamadı.
En sağlıklısı bu hocam, kimsenin aklında soru işareti kalmamış olur.

En sağlıklısı bu hocam, kimsenin aklında soru işareti kalmamış olur.
Aynen, zaten itiraz kuyruğu açmak zor bir şey değil. Mod ekibi dikkat eder buna. Artıladım. Ben bile o kadar dikkatli karar vermeme rağmen 3 aylık süre boyunca bir sefer birisine yanlış müdahelede bulunmuştum. Olması gereken bir prosedür.

Zamanında yaşandı, artılıyorum. O kadar çok yaşandı ki artılamazsam kendimi kötü hissederim.

Nasıl bir şey yaşadınız acaba, anlatmayı uygun görürseniz? Bunu duyduğuma hayal kırıklığı derecesinde şaşırdım. Technopat'ta moderasyonun titizlikle ve tamamen nötr işlendiğini varsayıyor ve dolayısıyla kararlara kesinlikle saygı duyuyordum. Bunun dışına çıkıldığına şahit olmak çok üzerdi çünkü ne kadar biz üyelerin kurallara özen göstermesi gerektiğini düşünüyorsam bir o kadar da moderatörler için aynısını düşünüyorum.

Nasıl bir şey yaşadınız acaba, anlatmayı uygun görürseniz? Bunu duyduğuma hayal kırıklığı derecesinde şaşırdım.

Aslında şaşırmamanız lazım. İnsanımız mevki bulunca şuurunu kaybedebiliyor. Bir de özellikle bir şey yaşayan ben değilim, yaşandı derken sürekli görüyordum anlamında.

Beni ilgilendiren çok önemli ve saçma sapan bir hesap birleştirme olayı yüzünden forumu bırakmıştım. Ne kadar mesaj, uyarı, bilmem ne varsa hepsi benim hesabıma geçti. Çöplüğe döndü hesabım. Yönetim kaynaklı bir hataydı. Anlatayım:

1703504326733.webp

Özel mesaj ile üç kişi oda oluşturduk. İsmini vermeyeyim. Anlayanlar anlar zaten. Şaka gibi değil mi? Sizi ilk başta pek dikkate almadık. Hadi ya? Kimi dikkate alacaksınız muhattap bizsek? Bakın aynı konuda yönetici varken hesabımın birleştirildiği kişinin yazdığı:

1703504551652.webp

Bakın konunun ne olduğunu üstte yazdım. Şu konuda bile var bu. Şaka gibi değil mi?

1703504575625.webp

En son bu mesajla da kapanışı yaptık. Sonra elbette karşıdan bir cevap gelmedi. Çünkü haklıyız neden cevap gelsin? Çat diye konuşmayı kilitledikten sonra olay yerini terk etti.

Onca şeye rağmen şu şekilde görevini layıkı ile yerine getiren moderatörler de vardı:

1703505229787.webp

Nick vermekten çekinmiyorum, gönül rahatlığı ile verebilirim.

Son düzenleme:
Aslında şaşırmamanız lazım. İnsanımız mevki bulunca şuurunu kaybedebiliyor.

Nedense Technopat'ta bunun olabileceğine ihtimal bile veresim gelmiyordu. Yaşadığınız sorundan ötürü geçmiş olsun.

Onca şeye rağmen şu şekilde görevini layıkı ile yerine getiren moderatörler de vardı.

Vay, Jira'yı görmek gülümsetti. 2017'lerden hatırladığım kadarıyla zaten sevilen bir üyeydi, ilerleyen zamanda moderatör de olmuş demek ki, ne güzel. :) Kendisinden beklendik bir yaklaşım sergilemiş, ne hoş.

Evet, anlaşılan moderatörden moderatöre işler çokça değişebiliyor. Bunun böyle olduğunu, son zamanlarda Technopat'ta tekrar aktifleşmişken raporlarımın değerlendirilme şeklinden bile seziyor fakat inanmak istemiyordum. Üzücü, ne diyelim. Techolay'da daha iyi bir düzen olması dileğiyle.