Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.
Makaleler
2
Yer
Middle Earth🧙‍♂️
Selam,

Malumunuz moderatör alımlarının arifesinde forumumuz. Herkesin ön göreceği gibi her ne kadar yapılmayacağına inanmak istesek de görevini kötüye kullananlar olabilir. Bu durumun önüne geçilmesi için gerekli ayarlamaların şimdiden yapılmasını tavsiye etmek istedim. Olmaz ya, üyelerimiz kendisine takan bir moderatör olduğunu düşünür ve aldığı cezayı haksız bulur neticesinde rapor eder. Bu durumda ceza itiraz raporuna cezayı veren yetkili bakamasın. Gereğini arz ederim.

Artı 97 Eksi
Aslında şaşırmamanız lazım. İnsanımız mevki bulunca şuurunu kaybedebiliyor. Bir de özellikle bir şey yaşayan ben değilim, yaşandı derken sürekli görüyordum anlamında.

Beni ilgilendiren çok önemli ve saçma sapan bir hesap birleştirme olayı yüzünden forumu bırakmıştım. Ne kadar mesaj, uyarı, bilmem ne varsa hepsi benim hesabıma geçti. Çöplüğe döndü hesabım. Yönetim kaynaklı bir hataydı. Anlatayım:

Eki Görüntüle 3469

Özel mesaj ile üç kişi oda oluşturduk. İsmini vermeyeyim. Anlayanlar anlar zaten. Şaka gibi değil mi? Sizi ilk başta pek dikkate almadık. Hadi ya? Kimi dikkate alacaksınız muhattap bizsek? Bakın aynı konuda yönetici varken hesabımın birleştirildiği kişinin yazdığı:

Eki Görüntüle 3472

Bakın konunun ne olduğunu üstte yazdım. Şu konuda bile var bu. Şaka gibi değil mi?

Eki Görüntüle 3473

En son bu mesajla da kapanışı yaptık. Sonra elbette karşıdan bir cevap gelmedi. Çünkü haklıyız neden cevap gelsin? Çat diye konuşmayı kilitledikten sonra olay yerini terk etti.

Onca şeye rağmen şu şekilde görevini layıkı ile yerine getiren moderatörler de vardı:

Eki Görüntüle 3478

Nick vermekten çekinmiyorum, gönül rahatlığı ile verebilirim.
Pek dikkate almadık cümlesi bana bir şeyi anımsatıyor aslında... Örnek olarak paylaştığın için teşekkürler. Bende buna benzer sorunları çokça belirtiyordum fakat üyeler arasında özel konuşarak gerçekleştiriyorduk bu durumu.

@Oreki

Ne kadar iyi moderatörler var mış...

Ben de Gökhan'a (BilgisayarKurdu) Technopat Sosyal'den Uzaklaştırma Aldınız konulu PM atıyordum aklı çıksın diye :D

Technopat'ta çok moderatör sirkülasyonu oluyordu çünkü. Herkes işi tam öğrenemeden gidiyordu. Ve bana kalırsa vardiyalı sistem moderatörü sinir stres durumuna sokuyor. Kimse işini severek yapmıyordu bence.

6 ayda bir moderatörlere bakarım, sürekli değişiyor. Bi ara 18 yaş üstünde moderatör bulmakta zorlanıyorlardı, umarım çözmüşlerdir.

Zaten olması gereken bu, şikayeti şikayet edilen kişi değerlendirdikten sonra ne anlamı var? Technopat'ta da bu güne kadar böyle olmaması tamamen saçmalık.

Artılandı. @Oreki ile benzer şeyleri yaşadım. Artılamazsam olmaz. Katılıyorum.

Geçen gün haksız yere yanlış bilgi uyarısı aldım. Durumu anlatmama rağmen 2 kere ret yedim. En sonunda artık farklı biri mi baktı bilmiyorum, yanlış bilgi itirazım kabul edildi.

Çok iyi ve mantıklı bir öneri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel öneri, her zaman uygulanabilir olur mu bilmiyorum ama forumun hukuku bu sayede daha tarafsız ve adil olabilir.

• Beğendim
İfadeler: 144