2240

Uzman
Spora yeni başladım 3 hafta oldu 17 yaşındayım zayıfım. ChatGPT ile birlikte antrenman hedeflerime uygun bir spor programı hazırladım. Amacım hem estetik hem performans. Programda eksik, fazla, gereksiz gördüğünüz ne varsa yazın. Eleştirin, önerin, hatta dalga geçin ama yapıcı olun.
  1. Şınav
  2. Mekik
  3. Plank (1dakika)
  4. Squat
  5. Tek kol dambıl curl
  6. Ters şınav
  7. Dambılla ARM row
  8. Köprü
  9. Heel touches
  10. Bicycle crunch
  11. Reverse Crunch
Haftanın 4 günü antrenman yapıyorum, 2 günü ise tamamen dinlenmeye ayırıyorum. Her yeni haftaya girdiğimde, tüm hareketlerin tekrar sayısına +5 ekliyorum. Yani ilk hafta 3x20 ise, ikinci hafta 3x25 olarak devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her yeni haftaya girdiğimde, tüm hareketlerin tekrar sayısına +5 ekliyorum

Bunun yerine maximum tekrar yapıp dinlenme süresini minimum tutup set sayısını artırmaya çalışmanı öneririm. Her hafta yapamasan da ayda bir artır 8x25 civarına ulaşana dek. Göğüs, sırt ve bacak gibi büyük kas grupları için bu. Omuz yani orta deltoid gibi gruplarda çok ağırlık ve çok set zorlamaya gelmez, zaman ver. Ağırlıksız hareketleri ilk fırsatta silip ağırlıklı alternatiflerine geç, ben abdominal yani karın çalışmasını bile 15 kilogramla yapıyorum, 8x25 şeklinde. Ağırlıklı alternatifi olan hiçbir şeyi boş yapma zaman kazanmak istiyorsan. Harekete alışana kadar, eklemler çıtırdamayı azaltana/bırakana kadar ağırlıklı hareketin aynısının boş halini yapabilirsin ve güzel olur fakat amaö hep ağırlık geçmek olsun.

Çöp.

Böyle karmakarışık çalışmak yerine bölgesel çalışman daha iyi olur. Haftada toplam üç bölgeyi iki kere çalıştırabileceğin bir program ayarla kendine. Tavsiyem göğüs ile arka kol, sırt ile ön kol ve omuz ile bacak günlerini birlikte çalışman.

Setleri 1 set ısınma dahil olmadan 4 set yapmanı ve tükenişe gidene kadar devam ettirmeni öneriyorum. Özellikle kasların yandığını hissettiğine ve doğru formu tutturduğuna emin ol.

Son olarak mutlaka barfiks çek. Hem sırt ve bilekler için oldukça etkili hem de postürün yamuksa, düzeltir.