Merhaba arkadaşlar, öncelikle sistem toplayıp satıyorum. Elimden birçok parça geçiyor. Bunlar gerek sıfır gerek 2. el olsun hepsinde aynı sorun mevcut, yüksek FPS değerlerinde CW sesi. Benim sorum bunun sisteme zarar verip vermediği değil, benim sorunum PSU ve ekran kartının yüksek FPS değerlerinde CW yapmasının sebebi nedir? Ekran kartı yüksek FPS aldığını nereden anlıyor veyahut PSU? Benim sorunum kısaca neden yüksek FPS değerlerinde CW neden oluşmakta?

GPU'nun frekansi yukte arttigindan dolayi guc elemanlarina da ayni sekilde yuk biniyor, genel olarak bunun sebebi kullanilan kalitesiz elemanlardan kaynakli olsa da iyi olanlarda da oluyor.

Bosta sessiz olmasinin sebebi de aslinda bu, masaustunde guc cekmedigi icin genel olarak elemanlara yuk binmiyor.

Watt ve yük binmesi ile ilgili değil, %100 kullanım ve TDP üzerin watt değerinde bile sorun yok fakat az kullanım az watt olsa FPS yüksek olsa bu CW yine oluyor. Benim sorum sistem yüksek FPS aldığını nerden anlıyor?

Watt ve yük binmesi ile ilgili değil, %100 kullanım ve TDP üzerin watt değerinde bile sorun yok fakat az kullanım az watt olsa FPS yüksek olsa bu CW yine oluyor. Benim sorum sistem yüksek FPS aldığını nerden anlıyor?
Çünkü sistem birazcık Watt artışında bile bir yük bindiğini anlıyor, FPS'i falan ölçmüyor yani.

Karta yük bindiği zaman bobin vrm ve dirençlerden daha yüksek akım ve elektrik sinyali geçer. Bu da farklı FPS'lerde farklı tıslamalara neden olur. Yük arttıkça bobinden geçen sinyalin artması bobinin daha farklı ton veya seviyede tıslamasına sebep olur.