Arkadaşlar iki adet PSU aldım, markası Corsair RM850e. Kullanınca cızırtı sesi geliyordu ve iade ettim. Sonra aynı markanın yeni nesli olan Corsair RM850e 3.1 5.1 olanı aldım, bunda da cızırtı sesi geliyor. Coil whine deniyor ve sesin PSU'dan geldiğine eminim. Şimdi sorum şu: Bir sorun çıkarır mı? Yoksa bunu da iade edip başka modellere mi yöneleyim mesela?
ASUS TUF Gaming-850G 850W 80+ Gold tam modüler güç kaynağı.
- Coil whine sesi, çoğunlukla güç kaynaklarının (PSU) içindeki bobinlerin titreşimi nedeniyle oluşur ve genellikle bir arıza belirtisi değildir. Ancak, bu durumda akılda tutulması gereken bazı noktalar var.
-
Sesin etkileri:
- Coil whine, performansı ve güvenilirliği etkilemez. Ancak, rahatsız edici olabilir ve bazı kullanıcılar için kabul edilemez bir durumdur.
-
Alternatif seçenekler:
- Eğer ses sizi rahatsız ediyorsa ve kullanım deneyiminizi olumsuz etkiliyorsa, iade etmeyi düşünebilirsiniz.
- Farklı markaların PSU'larına yönelebilir veya daha sessiz yapıya sahip modelleri inceleyebilirsiniz (örneğin, hem pasif soğutma sistemine sahip PSU'lar veya daha düşük güç uygulamalarında daha az coil whine üreten modeller).
-
Sonuç:
- Eğer sesi tolera edemiyorsanız ve bu durum kullanım konforunuzu etkiliyorsa, PSU'yu iade etmek iyi bir seçenek olacaktır.
-
Aksiyon Adımları:
1. PSU'yu iade etmeyi düşünün.
2. Alternatif PSU modellerini araştırın ve kullanıcı yorumlarını inceleyin.
3. Ses açısından daha sessiz olarak bilinen markaları ve modelleri tercih edin.