- Makaleler
- 4
Bayagidir tekrardan arastirmiyordum varmis belli ki.
Bayagidir tekrardan arastirmiyordum varmis belli ki.
Aynı durumdayım hocam. 10 dakikada bir tuvalete gidiyorum.10 bira içen tanıdık var, adam su ihtiyacını biradan karşılıyor. 5dk da bir tuvalete gidiyor.![]()
1.75 Boy 72 Kiloyum hocam. Zaman ile düşüreceğim.Günde 2,5 ila 3 litre arası su tüketimi uygun görülüyor. Bu miktar, kilonuza göre değişiklik gösterebilir. Günlük "4 ila 8 litre arası" su içmek, böbreklerde birtakım sıkıntılara sebep olabileceği gibi; başka sorunlara da yol açabilir.
Mümkünse, günlük içtiğiniz su miktarını 3 litreye kadar (sağlığınız için) düşürmenizde fayda var.
2 Litre yeterli hocam.Su içmek çok güzelde sürekli çişin geliyor kışın bence 2 litre yeterli.
Bazen aynı anda bazen gün içine dağıtarak. Ne zaman bilgisayar başındaysam o zaman içiyorum hocam.Gün içine dağatarak içiyorsan çok sorun olmaz ama kısa sürede çok hızlı içersen su zehirlenmesi dediğimiz olayı yaşayabilirsin kandaki elektrolit dengesi bozulur.
Su içmekten ölmem umarım.Bayagidir tekrardan arastirmiyordum varmis belli ki.
Hocam bunu çok acil yenmem lazım. Acaba tükürük azaltıcı bir ilaç var mıdır?Bende de bu proplem olmuştu, 6 yıl önce bir anda neden olduğunu anlayamadığım bir sorundu. Rastgele zamanda ağız aklıma gelince tükürük bezlerim 5 kat daha hızlı ve fazla tükürük üretmeye başlıyordu ve birkaç dakika içinde ağızım tamamen doluyordu, o kadar çok tükürük oluşuyordu ki ağızımı boşaltacak fırsatım olmazsa eğer yanaklarım bile şişiyordu durmuyordu tükürük bezleri yani, ağızıma sanki su almış gibi oluyordum. Doktora gitmen iyi olacaktır. Ben doktora gitmemiştim, uzun bir süre sonra azaldı ama yine de etkisi devam ediyor normalden %15 gibi bir oranla fazla oluşuyor diyebilirim.
Tek seferde 1-2 litre iciyorsan problem degil.Bazen aynı anda bazen gün içine dağıtarak. Ne zaman bilgisayar başındaysam o zaman içiyorum hocam.
Ama idrar Transparan olarak çıkıyor hocam her zaman.
Direkt olarak renge gore yorum yapmak gereksiz endiseye sebep olur biraz, supheleniyorsan nefroloji'ye basvurabilirsin ya da su icme periyotlarini biraz daha bolumlendirebilirsin.Ama idrar Transparan olarak çıkıyor hocam her zaman.
Hocam çok uğraşmak istemiyorum. Direkt sağlık ocağına gidip tahlil yaptırsam. Yoksa devlet hastanesinden randevu da alabilirim.Direkt olarak renge gore yorum yapmak gereksiz endiseye sebep olur biraz, supheleniyorsan nefroloji'ye basvurabilirsin ya da su icme periyotlarini biraz daha bolumlendirebilirsin.
Sağlık ocağında yapılıyor benim bildiğim, hastaneye gerek olmaz, bir de yutkunma alışkanlığınla ilgilide doktorla görüş, psikolojikte olabilir alerjikte olabilir, ona göre davranırsın.Hocam çok uğraşmak istemiyorum. Direkt sağlık ocağına gidip tahlil yaptırsam. Yoksa devlet hastanesinden randevu da alabilirim.
Hocam Psikoloji için 1 yıldır randevu alamıyorum (Bulamıyorum). Özele gideceğim mecburen. İstanbul içinde hangi hastaneyi önerirsiniz?Sağlık ocağında yapılıyor benim bildiğim, hastaneye gerek olmaz, bir de yutkunma alışkanlığınla ilgilide doktorla görüş, psikolojikte olabilir alerjikte olabilir, ona göre davranırsın.
Sadece kan tahlili bu durum hakkinda cok bilgi veremez cunku sodyum ve diger elektrolitlerin seviyesi degisken bir sey cok su icip gidersin referans seviyenin altinda sodyum cikar ya da tam tersi durum olur ve bunun uzerinden de fazla yorum yapilamaz, cok ugrasamam dersen dedigim gibi periyotlarini daha fazla bolebilirsin.Hocam çok uğraşmak istemiyorum. Direkt sağlık ocağına gidip tahlil yaptırsam. Yoksa devlet hastanesinden randevu da alabilirim.