Yer
Vought Tower
Geçen anakart ayarlarıyla uğraşırken DRAM ışığı yanmıştı ve bilgisayar asla POST etmiyordu, görüntü gelmiyordu. Bilgisayarcıya götürdüm, anakartımı en baştan kodladı, yazdı, RAM'i diğer slota takıp kodlamış. Slot bile değiştirme dedi. BIOS ayarlarıyla da hiç uğraşma, çok kötü anakart Colorful dedi. EXPO bile açamam mı ben şimdi bunda? Viper Venom DDR5 RAM'ler 4800 MHz çalışıyor, içim gidiyor, 6000 MHz olmuyormuş zaten, ben de onu anlamıyorum. Anakart 7200 destekliyormuş, güya.

Bilgisayarcı diyince şüphelendim ama haklı sanırsam. Yine de 4800 çalıştırmak marifet değil. @Ayhan Dönmez

Mahalle arası PC'ciler bu şekilde yaklaştığı oluyor. Sistem bu şekilde randıman veriyorsa gerekli uyarıları bu şekilde yapmış ki asla ellemesin diye. Bahsettiği gibi bir durum yok tabii, işin içinde olan birisi için komik kaçıyor. Şehir efsanesi diyeyim. Hangi Colorful anakart?

Mahalle arası PC'ciler bu şekilde yaklaştığı oluyor. Sistem bu şekilde randıman veriyorsa gerekli uyarıları bu şekilde yapmış ki asla ellemesin diye. Bahsettiği gibi bir durum yok tabii, işin içinde olan birisi için komik kaçıyor. Şehir efsanesi diyeyim. Hangi Colorful anakart?
Colorful kötü demesine pay verdim. Yoksa gerisi tırt.

Colorful Battle-Ax B650M-Plus V15 anakartta Patrior Viper Venom belleği 6400Mhz Cl28 yaptık Ayhan hocamla. İşlemci bellek kontrolcüsü daha iyi olsa az daha zorlayabilirdik bence.

Bu zamanlamalar üzerine Curve Optimizer ile oynarken bilgisayarın boot etmediği çok oldu ama buna anakart sebep olmayabilir tek başına. Anakart gerçekten arızalı mı emin olamadım. DRAM ışığı yandıktan sonra CMOS reset yapmayı denediniz mi, ya da BIOS pilini çıkartıp taktınız mı?

Colorful BATTLE-AX B650M-E PRO V14.

Adam donanim olarak guvenilir ama yazilim olarak guvenilir degil. Windows kurmus gondermis baktim driverlarí driverpack ile yuklemis :D Bir de Windows 26H1 kurmus normalde 25H2 kurmasi lazimdi.

Colorful Battle-Ax B650M-Plus V15 anakartta Patrior Viper Venom belleği 6400Mhz Cl28 yaptık Ayhan hocamla. İşlemci bellek kontrolcüsü daha iyi olsa az daha zorlayabilirdik bence.

Bu zamanlamalar üzerine Curve Optimizer ile oynarken bilgisayarın boot etmediği çok oldu ama buna anakart sebep olmayabilir tek başına. Anakart gerçekten arızalı mı emin olamadım. DRAM ışığı yandıktan sonra CMOS reset yapmayı denediniz mi, ya da BIOS pilini çıkartıp taktınız mı?
Her seyi denedim hatta bu olay hakkinda konu da acmistim duruyor hala.

Anakart biraz zayıf üst seğment değil ama expo da açar, yani ddr4 anakartta 10 fazlıydı 5950x çalıştırdığımı hatırlıyorum senin sistemin ddr5 ama işlemci de ona göre demem o ki sen bu karta 9950x taksan o işlemcide çalışır, ofis işlerinde hatta bazı oyunlarıda oynarsın render işi yaparsan mosfetler ısınır en çok reset atar ama hafif orta yükte yine çalışır.