Yazdigimi okuduysan bakmama gerek olmadigini anlayabilmen lazim ama cok sey istiyor olabilirim.
Dostum sen psikiyatri profesörü gibi rollenmişsin ve cidden bir şey bildiğin de yok. 25 yıldır psikiyatri okuyorum diyorsun ve hala yanlış biliyorsan vah ki ne vah.. Seninle zaten bir şey tartışılmaz yok ben böyleyim, ben şunu dedim vs. Dediğin yanlış işte How do dopamine reuptake inhibitors work? diye arat oku. Ama geçmiş 25 yıldaki gibi okuma anlamaya çalış çok şey istiyor olabilirim.

Dostum sen psikiyatri profesörü gibi rollenmişsin ve cidden bir şey bildiğin de yok. 25 yıldır psikiyatri okuyorum diyorsun ve hala yanlış biliyorsan vah ki ne vah.. Seninle zaten bir şey tartışılmaz yok ben böyleyim, ben şunu dedim vs. Dediğin yanlış işte How do dopamine reuptake inhibitors work? diye arat oku. Ama geçmiş 25 yıldaki gibi okuma anlamaya çalış çok şey istiyor olabilirim.
Ben anlatayim sana istersen nasil calistigini bu sistemin? Hem konuyu acan arkadasa da faydasi olur. Siz bu laptop tavsiye edici tayfa konustugunuz her konuda duvar kadar bilgisizisiniz.

Ben anlatayim sana istersen nasil calistigini bu sistemin? Hem konuyu acan arkadasa da faydasi olur. Siz bu laptop tavsiye edici tayfa konustugunuz her konuda duvar kadar bilgisizisiniz.
Öğrendikleri iki şey ile (NDRI'lar dopamin arttırıyor, hmm, psikozdaki hastaların durumu nasıl dopamin fazla, dengesiz, hmm, o zaman bu ilaçlar onlara yazılmaz) düz mantık yürütüp yorumda bulunmalarındaki hatanın farkında değiller. Ben birçok spekülatif söylemden bahsettim, arkadaş tek şeye takıldı ve akabinde alakasız argüman destekleyici safsatalar öne sürdü. Ruh sağlığı okuryazarlığı önemli bir durum.

Öğrendikleri iki şey ile (NDRI'lar dopamin arttırıyor, hmm, psikozdaki hastaların durumu nasıl dopamin fazla, dengesiz, hmm, o zaman bu ilaçlar onlara yazılmaz) düz mantık yürütüp yorumda bulunmalarındaki hatanın farkında değiller. Ben birçok spekülatif söylemden bahsettim, arkadaş tek şeye takıldı ve akabinde alakasız argüman destekleyici safsatalar öne sürdü. Ruh sağlığı okuryazarlığı önemli bir durum.
Gercekten insnalari tanimakta cok fazla yardimci oluyor.

Adama dopamin geri alimini yavaslattigi icin dopamin seviyelerini yukseltir diyorsun adam sana methylphenidate dopamin uretimini arttirmaz yanlis bilgi veriyorsun diyor. Kultur seviyesi...

Gercekten insnalari tanimakta cok fazla yardimci oluyor.

Adama dopamin geri alimini yavaslattigi icin dopamin seviyelerini yukseltir diyorsun adam sana methylphenidate dopamin uretimini arttirmaz yanlis bilgi veriyorsun diyor. Kultur seviyesi...
Ben orada değilim aslında. Konu sahibinin kendi öznel deneyimini, eğer gerçekse tabii, spekülatif söylemlerle anlatması, Concerta beni psikoz yaptı gibi kesin bir dille söylemesi ve bunu anlatırken kullandığı dilin "Concerta kötü bir ilaç" imajı çizmesi sebebiyle oldukça yanıltıcı bir durumda olması...

Concerta psikoza neden olabilir, her ne kadar araştırmalar ihtimalin düşük olduğunu belirtse de sıfır değil. Konu sahibinin yaşadığı gerçek olabilir. Ama bunların sebebi konu sahibinin anlattığı şekilde midir, orası muğlak. İyi bir psikiyatrist zaten neyin ne olduğunu kan tahlilinden görür, ona göre tedavi düzenler. Ben doktoruma "Concerta yaz, yoksa intihar ederim." diyeceğim, o da bana "Tamam evladım, düşük doz yazayım." diyecek? Dakikasında ruh sağlığına yatışım gerçekleşir.

Ben orada değilim aslında. Konu sahibinin kendi öznel deneyimini, eğer gerçekse tabii, spekülatif söylemlerle anlatması, Concerta beni psikoz yaptı gibi kesin bir dille söylemesi ve bunu anlatırken kullandığı dilin "Concerta kötü bir ilaç" imajı çizmesi sebebiyle oldukça yanıltıcı bir durumda olması...

Concerta psikoza neden olabilir, her ne kadar araştırmalar ihtimalin düşük olduğunu belirtse de sıfır değil. Konu sahibinin yaşadığı gerçek olabilir. Ama bunların sebebi konu sahibinin anlattığı şekilde midir, orası muğlak. İyi bir psikiyatr zaten neyin ne olduğunu kan tahlilinden görür, ona göre tedavi düzenler. Ben doktoruma "Concerta yaz, yoksa intihar ederim." diyeceğim, o da bana "Tamam evladım, düşük doz yazayım." diyecek? Dakikasında ruh sağlığına yatışım gerçekleşir.

Ben Concerta yazdirabilmek icin 2 yil ugrastim dogrusu, butun psikiyatrik gecmisim arastirildi zaman tanindi antidepresanlarla idare ettirilmeye calisildi hiçbir şeyin fayda etmedigi anlasilinca doktorum istemeye istemeye yazdi. Halbuki DEHB tanim da vardi. O yuzden sasirdim, bir doktor bunu ancak basina bela acilmasin diye yapar diye dusunuyorum ben. Cocugu buna biz bulastirdik diye dusunup sucluluk hissedip yazmak zorunda hissetmis olabilir. Tamamen uydurma da olabilir.