- Makaleler
- 1
Yazdigimi okuduysan bakmama gerek olmadigini anlayabilmen lazim ama cok sey istiyor olabilirim.
Yazdigimi okuduysan bakmama gerek olmadigini anlayabilmen lazim ama cok sey istiyor olabilirim.
Dostum sen psikiyatri profesörü gibi rollenmişsin ve cidden bir şey bildiğin de yok. 25 yıldır psikiyatri okuyorum diyorsun ve hala yanlış biliyorsan vah ki ne vah.. Seninle zaten bir şey tartışılmaz yok ben böyleyim, ben şunu dedim vs. Dediğin yanlış işte How do dopamine reuptake inhibitors work? diye arat oku. Ama geçmiş 25 yıldaki gibi okuma anlamaya çalış çok şey istiyor olabilirim.Yazdigimi okuduysan bakmama gerek olmadigini anlayabilmen lazim ama cok sey istiyor olabilirim.
Ben anlatayim sana istersen nasil calistigini bu sistemin? Hem konuyu acan arkadasa da faydasi olur. Siz bu laptop tavsiye edici tayfa konustugunuz her konuda duvar kadar bilgisizisiniz.Dostum sen psikiyatri profesörü gibi rollenmişsin ve cidden bir şey bildiğin de yok. 25 yıldır psikiyatri okuyorum diyorsun ve hala yanlış biliyorsan vah ki ne vah.. Seninle zaten bir şey tartışılmaz yok ben böyleyim, ben şunu dedim vs. Dediğin yanlış işte How do dopamine reuptake inhibitors work? diye arat oku. Ama geçmiş 25 yıldaki gibi okuma anlamaya çalış çok şey istiyor olabilirim.
Öğrendikleri iki şey ile (NDRI'lar dopamin arttırıyor, hmm, psikozdaki hastaların durumu nasıl dopamin fazla, dengesiz, hmm, o zaman bu ilaçlar onlara yazılmaz) düz mantık yürütüp yorumda bulunmalarındaki hatanın farkında değiller. Ben birçok spekülatif söylemden bahsettim, arkadaş tek şeye takıldı ve akabinde alakasız argüman destekleyici safsatalar öne sürdü. Ruh sağlığı okuryazarlığı önemli bir durum.Ben anlatayim sana istersen nasil calistigini bu sistemin? Hem konuyu acan arkadasa da faydasi olur. Siz bu laptop tavsiye edici tayfa konustugunuz her konuda duvar kadar bilgisizisiniz.
Gercekten insnalari tanimakta cok fazla yardimci oluyor.Öğrendikleri iki şey ile (NDRI'lar dopamin arttırıyor, hmm, psikozdaki hastaların durumu nasıl dopamin fazla, dengesiz, hmm, o zaman bu ilaçlar onlara yazılmaz) düz mantık yürütüp yorumda bulunmalarındaki hatanın farkında değiller. Ben birçok spekülatif söylemden bahsettim, arkadaş tek şeye takıldı ve akabinde alakasız argüman destekleyici safsatalar öne sürdü. Ruh sağlığı okuryazarlığı önemli bir durum.
Ben orada değilim aslında. Konu sahibinin kendi öznel deneyimini, eğer gerçekse tabii, spekülatif söylemlerle anlatması, Concerta beni psikoz yaptı gibi kesin bir dille söylemesi ve bunu anlatırken kullandığı dilin "Concerta kötü bir ilaç" imajı çizmesi sebebiyle oldukça yanıltıcı bir durumda olması...Gercekten insnalari tanimakta cok fazla yardimci oluyor.
Adama dopamin geri alimini yavaslattigi icin dopamin seviyelerini yukseltir diyorsun adam sana methylphenidate dopamin uretimini arttirmaz yanlis bilgi veriyorsun diyor. Kultur seviyesi...
Ben orada değilim aslında. Konu sahibinin kendi öznel deneyimini, eğer gerçekse tabii, spekülatif söylemlerle anlatması, Concerta beni psikoz yaptı gibi kesin bir dille söylemesi ve bunu anlatırken kullandığı dilin "Concerta kötü bir ilaç" imajı çizmesi sebebiyle oldukça yanıltıcı bir durumda olması...
Concerta psikoza neden olabilir, her ne kadar araştırmalar ihtimalin düşük olduğunu belirtse de sıfır değil. Konu sahibinin yaşadığı gerçek olabilir. Ama bunların sebebi konu sahibinin anlattığı şekilde midir, orası muğlak. İyi bir psikiyatr zaten neyin ne olduğunu kan tahlilinden görür, ona göre tedavi düzenler. Ben doktoruma "Concerta yaz, yoksa intihar ederim." diyeceğim, o da bana "Tamam evladım, düşük doz yazayım." diyecek? Dakikasında ruh sağlığına yatışım gerçekleşir.