draclodxg

Çalışkan
Merhaba. 14 yaşındayım. 8.ınıf öğrencisiyim ve LGS'ye hazırlanıyorum. Sınava yaklaşık 135 gün kaldı ve bende dikkat eksikliği olduğundan şüpheleniyorum.

Örneğin, eşyalarımı çok sık kaybediyorum, soru çözerken uzun süreli oturamiyorum ve çok ama çok basit dikkat hataları yapıyorum.

Soruyu doğru bulup yanlış cevabı işaretlemek gibi. Ve ciddi olarak Concerta kullanmayı düşünüyorum, belirtilerim bu ilacı yazdırmak için yeterli mi? Önerileriniz nelerdir? 84 kiloyum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeterli değil. Ritalin ve Concerta kırmızı reçeteli ilaçlardır ve ciddi bir sorun olmadıkça yazılmaz. Bu ilaçları kullandığınız zaman asker ve polis olamazsınız; ayrıca bazı mesleklere girişte sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu ilaçları yazdırabilmek için bile ciddi bir psikiyatri geçmişine sahip olmanız gereklidir. İnternetten okuduklarınıza göre kendinize tanı koymaya çalışmayın.

Bu ilaçları yazdırabilmek için bile ciddi bir psikiyatri geçmişine sahip olmanız gereklidir.

Maalesef öyle değil hocam. Sınava hazırlık için gelene geçene yazıyorlar. Benim gibi gerçekten DEHB'li olanlar ilaç bulamıyor bazen bunlar yüzünden.

@draclodxg, İlacı siz yazdırmazsınız, doktor uygun görürse yazar. Gidip derdinizi anlatın, doktor uygun gördüğü şekilde müdahale edecektir.

Maalesef öyle değil hocam. Sınava hazırlık için gelene geçene yazıyorlar. Benim gibi gerçekten Dehb'li olanlar ilaç bulamıyor bazen bunlar yüzünden.

@draclodxg, ilacı siz yazdırmazsınız, doktor uygun görürse yazar. Gidip derdinizi anlatın, doktor uygun gördüğü şekilde müdahale edecektir.

Abi özel hastane de yazdırırım yüksek ihtimalle yazdirmadan önce dershane hocalarıma rehber ögretmenime ve psikolog komşuma danışcam benim problemim ciddi gerçekten okulda da dershanede de denemede de odaklanmak zor oluyor benim için.

20260126_031910.webp

Sana 1.5 senedir aktif olarak kullanan birisi olarak söylüyorum, sakın!

Ayrıca bu bahsettiklerin dehbli olduğunu kanıtlamaz güzel kardeşim. Doktor "AAA bu çocuk eşyasını unutuyormuş buna bir concerta" yazalım demez zira bahsettiğimiz ilaç yasal uyuşturucu bir nevi kokain. Etkisi tamamen dopamin üzerine kurulu. Bağımlılık konusuna girmiyorum bile. İlk başta 27 mg ike başladıgım tedaviye şu an 36x2 + gün içi ritalin alarak devaö ediyorum.

Sürekli kullanımda aşırı paranoya yapıyor, uykusuz kaldığım geceleri hiç saymıyorum bile. Ekstra ritalin düşük doz olmasına rağmen concertadan daha kötü zira vücutta anı dopamin salgılattıgı için ee nihayetinde düşüşü de bir o kadar sert oluyor. Baş ağrısı mide bulantısı vs birçok yan etkisi var, en önemli olan da kalp. Kalbi perişan ediyor ilaç perişan.

Abi özel hastanede yazdırırım yüksek ihtimalle.

Muhtemelen yazmazlar. Bu tür ilaçlar verilmeden önce titiz bir süreç gerekiyor. Her ne kadar benim şahit olduğum bazı süreçler öyle yönetilmese de.

@Omerta Silenzio güzelce açıklamış. 4 senedir aktif Concerta kullanan biri olarak bu ilacın yarardan çok zararı olduğunu, sadece DEHB'liyseniz (ve dikkat eksikliğinin ön planda olduğu bir DEHB'liyseniz, zira bazılarında hiperaktivite ön planda oluyor) bu ilacı kullanmanız gerektiğini söyleyebilirim.

Dikkat sorunundan bağımsız olarak hayat kalitenizi arttıracak takviyeler önerebilirim:

Magnezyum Complex (sitrat + malat + bisiglinat), D vitamini (veya multi-vitamin de alabilirsiniz), Omega 3 (EPA > DHA olmalı), folik asit (bazı takviyelerin içeriğinde ekstra olarak bulunabiliyor) ve demir takviyeleri kullanabilirsiniz.

Muhtemelen yazmazlar. Bu tür ilaçlar verilmeden önce titiz bir süreç gerekiyor. Her ne kadar benim şahit olduğum bazı süreçler öyle yönetilmese de.

@Omerta Silenzio güzelce açıklamış. Ben de 4 senedir aktif kullanan biri olarak bu ilacın yarardan çok zararı olduğunu, sadece DEHB'liyseniz (ve dikkat eksikliğinin ön planda olduğu bir DEHB'liyseniz, zira bazılarında hiperaktivite ön planda oluyor) bu ilacı kullanmalısınız.

Dikkat sorunundan bağımsız olarak hayat kalitenizi arttıracak takviyeler önerebilirim:

Magnezyum Complex (sitrat + malat + bisiglinat), D vitamini (veya multi-vitamin de alabilirsiniz), Omega 3 (EPA > DHA olmalı), folik asit (bazı takviyelerin içeriğinde ekstra olarak bulunabiliyor) ve demir takviyeleri kullanabilirsiniz.
Hiç sorma kral müptezel olduk iyice. Bırakamıyorum da.

Bu ilaçları ciddi dikkat eksikliğin yoksa (ki sanmıyorum) kullanmanı önermiyorum. Mantıken dopamin yükseltiyorlar fakat ders çalışacak olan yine sensin, içinde istek yoksa yine bir işine yaramaz. Ayrıca nabzı çok yükseltiyor, belirli yan etkileri de var. Sırf bir sınav için kullanmanı önermem.

Maalesef hocam önüne gelen sınav öğrencisine yazıyorlar bu ilaçları hiçbir test falan yapmadan.

Merhaba. 14 yaşındayım. 8.ınıf öğrencisiyim ve LGS'ye hazırlanıyorum. Sınava yaklaşık 135 gün kaldı ve bende dikkat eksikliği olduğundan şüpheleniyorum.

Örneğin, eşyalarımı çok sık kaybediyorum, soru çözerken uzun süreli oturamiyorum ve çok ama çok basit dikkat hataları yapıyorum.

Soruyu doğru bulup yanlış cevabı işaretlemek gibi. Ve ciddi olarak Concerta kullanmayı düşünüyorum, belirtilerim bu ilacı yazdırmak için yeterli mi? Önerileriniz nelerdir? 84 kiloyum.
Kafana göre hele bu yaşta ilaç alma. Leblebi değil kanka bu, yan etkilerinden biri vurursa fena olursun :D

Soruyu doğru bulup yanlış cevabı işaretlemek gibi. Ve ciddi olarak concerta kullanmayı düşünüyorum, belirtilerim bu ilacı yazdırmak için yeterli mi? Önerileriniz nelerdir? 84 kiloyum.

Hocam concerta çok ağır bir ilaç ve bizzat kullandım. Lütfen yapmayın. Ben de 15 yaşındayım LGS'ye o ilaç olmadan girip 418 puan yaptım. Çalışırsan yaparsın.

Eki Görüntüle 221356
Sana 1.5 senedir aktif olarak kullanan birisi olarak söylüyorum, sakın!

Ayrıca bu bahsettiklerin dehbli olduğunu kanıtlamaz güzel kardeşim. Doktor "AAA bu çocuk eşyasını unutuyormuş buna bir concerta" yazalım demez zira bahsettiğimiz ilaç yasal uyuşturucu bir nevi kokain. Etkisi tamamen dopamin üzerine kurulu. Bağımlılık konusuna girmiyorum bile. İlk başta 27 mg ike başladıgım tedaviye şu an 36x2 + gün içi ritalin alarak devaö ediyorum.

Sürekli kullanımda aşırı paranoya yapıyor, uykusuz kaldığım geceleri hiç saymıyorum bile. Ekstra ritalin düşük doz olmasına rağmen concertadan daha kötü zira vücutta anı dopamin salgılattıgı için ee nihayetinde düşüşü de bir o kadar sert oluyor. Baş ağrısı mide bulantısı vs birçok yan etkisi var, en önemli olan da kalp. Kalbi perişan ediyor ilaç perişan.

Tam da anlattığınız gibi. Ben bıraktım ilacı, hatta yan etkilerinde ani kalp krizi görmüştüm. İlaçlar oyuncak değildir.