Makaleler
1
Biraz geç oldu, ama bu tarz davalar çoğu ülkede uzun sürdüğü için çok sorun değil. Keşke bir de ulaştırma bakanı cezalandırılsaydı, neyse hiç yoktan iyidir. Geç gelmiş adalet.

1714040022893.webp

Eee hep mühendis - şube müdürü - bölge müdürü felan filan.

Yaw hani daha üstleri; Genel Müdür, Genel Müdür Yrd. - Bakan vs?

Onlar bürokrat değil mi?

E şimdi bunu gören işletme mühendisi demeyecek mi; "...çarım böyle işe bir daha risk misk almam, talimatı yerine getirmem"

sonra kavgalar gürültüler sürgünler....

Eee hep mühendis - şube müdürü - bölge müdürü felan filan.

Yaw hani daha üstleri; Genel Müdür, Genel Müdür Yrd. - Bakan vs?

Onlar bürokrat değil mi?

E şimdi bunu gören işletme mühendisi demeyecek mi; "...çarım böyle işe bir daha risk misk almam, talimatı yerine getirmem"

sonra kavgalar gürültüler sürgünler....
Ulaştırma Bakanı da dahil olmak üzere alınması gereken kişiler vardı, ancak bunun dışında iyi bir karar verilmiş. Zaten tutuklananlar arasında müdürler de var.

Geç gelen adalet ve gelene kadar da sorumlularının paraya para demediği bir süreç. Ki hala dönemin TCDD genel müdürü tutuklanmış değil. Zaten AKP'den hak hukuk beklememek lazım.

Ulaştırma Bakanı da dahil olmak üzere alınması gereken kişiler vardı, ancak bunun dışında iyi bir karar verilmiş. Zaten tutuklananlar arasında müdürler de var.
Bana pek de iyi bir karar olarak görünmedi.

Şöyle ki; TCDD olsun başka KİT'ler olsun bu karardan sonra insanlar görevlerinde farklı şekilde davranabilirler.

Bu devletin işleyişi için iyi bir şey değil. Bugünün iktidarı "Evet efendim, tamam efendim" diyen bırakın yöneticiyi teknik personel istiyor. İtiraz istemiyor kimse.

Düşünün; mühendis olarak çalışıyorsunuz ve size gelen talimatı "Evet efendim" deme yerine "Efendim onu öyle değil de bu şekil yaparsak daha iyi olmaz mı?" dediğiniz an çentik atılıyor. 2. ya da 3. hareketiniz ile hemen pasifize ediliyorsunuz. (Bizzatihi yaşanmıştır)