@11115 Ben de bir 0 vermeyi falan deneyeceğim de, zaten uçurumun kenarındayım şu anda, umarım uçurmaz beni.
-10 da pbo hangi testlerde patlıyor hocam ?
BF1 crash'letiyor, bazı oyunlarda arada stutter var. Yeteri kadar 6400 1-2-0 yapınca OCCT 3'lü patlıyor, 3. saatte patlamıştı geçen hafta.
-10 instabilite yani, -5 ucundan açabiliyorum şu anda. Sıcak hava yüzünden, SoC da zaten sınırda.
Çipin core'ları, hayal edemeyeceğin kadar çok kötü, şöyle olurdu ancak, Apex'te mesela 1.29 yerine 1.24-25'te açma şansı var, nokta atışı veriyor her şeyi ve parazit yok, çip rahatlayacağı için core abanabilirdim ama bu board imkansız ve bu sıcakta. Ancak kışın mümkün bu çipte, çok denedim.
@11115
Zaten 3-4 core çok kötü, bir de sıcak hava binince üstüne, -15 açabiliyorsa şu anda anca -5 açabiliyor tight profilde. Aynı frekans için daha fazla voltaj istiyor yani, daha fazla undervolt yiyemiyor 6400 1-2-0 gibi bir profilde.
@11115 Per core işine girişmedim çünkü kazancı az olurdu, bir de o işi ben gerçekten ya anlamıyorum ya da beceremiyorum, hep RAM kanadını tercih ettim. İkisi bu çipte bir şekilde olmuyor, aylardır beceredim, kışın hariç.
Senin gibi -10 -25 aralığı falan çok büyük hayal yani benim için şu anda, benim en iyi aralığım 8 core için de -2 -10 aralığı falan olur, tek tek ayıklayarak. O da test bulursa yani, RAM profilinden profiline değişiyor, ona da baktım. 6000 1-2-0'da çok rahatlıyor -15 -20 açıyor mesela. 6200 6400 1-2-0 ciddi problem var.
Bu olay tamamen board + ccd sorumluluğunda. Çip IMC iyi çünkü, 2:1 deneyemem bu anakart ve M-Die ile, Apex'te belli olur 2:1 performansı ama 1:1'de Apex'te 6600 kesinlikle açar 2200 ile. 1.3 SoC'a en azından açar ucundan. 6400 1-2-0'ı kışın 1.26'da falan açıyordum, PBO ile çünkü.
@11115 Sen bence bir tık oyunlarda da test et, anlarsın bir sıkıntı varsa, gözüne çarpıyor arada stutter'ler vesaire. Crash yiyeceğini düşünmüyorum ama ufak instabilite öyle anlarsın. Ek olarak Linpack + Karhu bence iyi olur biraz. 34'ün instabilite yaptığına denk gelmedim ya da görmedim, sanmıyorum bir şey olcağını.
Zaten dibine kadar zorladın, sende de ötesi çok mümkün değil. Fazlasıyla iyi çünkü skorların. c26 ya da gdm disabled'in de senin için bench harici bir faydası bence olmaz. Soc değerin de gayet iyi, sıcaklara rağmen, eksi değerlerden zaten bahsetmiyorum. Ben eksi bile veremiyorum desem yeridir
@11115 Bu arada bak önceden de söylemiştim bunu, daha doğrusu fark etmiştim, 6400 1-2-0'dayken 1.4 vddio testte hata vermese de oyunları droplatıyor
1.45 verince de 1.488-1.5 dayıyor. 1.43 falan mı versem ben de ya
Ara değerlerden çok nefret ederim, ciddi takıntım var.