Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Evet çok iyi olmuş, böyle kullan bence, stabilite bozuldugunu sanmıyorum. @11115 Ben 34 yapamam, sebebini sana anlattım, senin 34-36 aslında mismatch hali auto'dayken, sadece vddp senin için ayarlıyordu, dual rank'ları board'lar öyle veriyor 2 dpc'de ama sr kitleri 36-38 veriyor mismatch olduğunda 6000+'da. Hero ve Carbon'da da öyle.
Ekstra VDDP 1.0-1.1 bence denersin, gerçekten latency fark ediyor mu diye, varyasyon da var çünkü training aralarında, ek olarak data scramble disabled latency düşürürse sende, stabilite de bozmuyorsa disabled kullanırsın diye düşünüyorum. Stabilite bozmadığı sürece latency kısmış olursun zaten çok iyi sonuclar.
c28'in 30 ile aynı latency vermesini kabullenemedim ya ben
@11115
Eki Görüntüle 162631
Bende şu an böyle.
Karşılaştırmak için tphrdl 36'da iken 32b testi:
Eki Görüntüle 162632
Tphyrdl 34'te iken 32b testi:
Eki Görüntüle 162633
Ekstra VDDP 1.0-1.1 bence denersin, gerçekten latency fark ediyor mu diye, varyasyon da var çünkü training aralarında, ek olarak data scramble disabled latency düşürürse sende, stabilite de bozmuyorsa disabled kullanırsın diye düşünüyorum. Stabilite bozmadığı sürece latency kısmış olursun zaten çok iyi sonuclar.
c28'in 30 ile aynı latency vermesini kabullenemedim ya ben
Evet çok iyi olmuş, böyle kullan bence, stabilite bozuldugunu sanmıyorum. @11115 ben 34 yapamam, sebebini sana anlattım, senin 34-36 aslında mismatch hali Auto'dayken, sadece vddp senin için ayarlıyordu, Dual rank'ları Board'lar öyle veriyor 2 DPC'de ama sr kitleri 36-38 veriyor mismatch olduğunda 6000+'da. Hero ve Carbon'da da öyle.
Ekstra vddp 1.0-1.1 bence denersin, gerçekten latency fark ediyor mu diye, varyasyon da var çünkü training aralarında, ek olarak data scramble disabled latency düşürürse sende, stabilite de bozmuyorsa disabled kullanırsın diye düşünüyorum. Stabilite bozmadığı sürece latency kısmış olursun zaten çok iyi sonuclar.
Yazısını gördüm. Bu adam çok meşhur. Yanlış hatırlamıyorsam asyalıydı ve direkt ASUS'da çalışıyor. Bunu okuduktan sonra DS yi hiç ellememeye karar verdim. Ki aylar önce DS kapatıp latency testi yapmıştım. Hiçbir fark yoktu. Eğer benefit yoksa Auto'da kalsın önemli değil.
Yatarken karhu açacağım. Bir de Anta'nın varyasyonlarını denerim. Heavy, X3D vs.
- Makaleler
- 1
Biliyorum, evet. Ben de okudum bunu, takip etmeye başladım orayı birazEki Görüntüle 162634
Yazısını gördüm. Bu adam çok meşhur. Yanlış hatırlamıyorsam asyalıydı ve direkt ASUS'da çalışıyor. Bunu okuduktan sonra DS yi hiç ellememeye karar verdim. Ki aylar önce DS kapatıp latency testi yapmıştım. Hiçbir fark yoktu. Eğer benefit yoksa Auto'da kalsın önemli değil.
Yatarken karhu açacağım. Bir de Anta'nın varyasyonlarını denerim. Heavy, X3D vs.
Stabilite için konulmuş bir ayar, ama zaten stabilsen disabled hali ile, problem olmaz. Zira bir arkadaş orada belirtmiş, data scramble disabled yaptım hata aldım, sonra üstüne bu yorum yazılmış işte senin attığın öyle hatırlıyorum ya da copy paste yapmış bu yorumu işte birisi, sonrasında autoya çekmiş yine hata almış. Tabi onun hata alma nedeni başka, soc ya da timing kaynaklıdır da illa instabilite kaynağı diye bir şey yok bence.
@11115 Bende 2200-2133 zaten aynı GFLOPS veriyordu ya da 2200 bir tık düşüktü işte, niye bilmiyorum, verimsiz çalışıyor. O yüzden PyPrime de artmıyor bende 2200 yapmak ile, üzücü
- Makaleler
- 1
Düşük SoC'ta da denemedim ki, 6200 1-2-0'ı falan senin gibi 1.2'de açamıyorum, akıcılık yok oluyor direkt. Benim çip hep 1.2+ istiyor SoC voltajı nedense. Kışın belki düşer @11115
Sen de hobi için oynuyorsun şu anda aslında, baya iyi değerler zaten. Bana bakarsan anlarsın ne kadar iyi olduğunu, 6400 c28 ile c30 bile aynı latency veriyor bende, gdm disabled zaten hayal şu anda ona bulaşmam bu kit ile, trp trcd patlıyor, trfc late error şüpheli. Keske 2200 FCLK ile bir tık skor yükselseydi veyahut GFLOPS düşmeseydi, biraz hayal kırıklığı nedense bu çip biraz böyle.Belki sadece latency testi için 1-1.10 arası vddp denerim ancak 1.06 ile karhu, TestMem5 testlerini yaparım. Ortalama değer her zaman iyidir.
Düşük SoC'ta da denemedim ki, 6200 1-2-0'ı falan senin gibi 1.2'de açamıyorum, akıcılık yok oluyor direkt. Benim çip hep 1.2+ istiyor SoC voltajı nedense. Kışın belki düşer @11115
Gdm kapattığımda 1.25 istiyor en az 6200 için. Nitro da 2/3/1 ile denemiştim.
Gdm disable gerçekten baş belası. Şu an 1.21 vsoc ile zaten hata almıyorum ve her şey akıcı. Gdm enable kullanmaya devam..
- Makaleler
- 1
Zaten +200 -20 6000 c26 1-2-0 6.8 PyPrime veriyor
Oyun giriyorum, akıcılık sıfır @11115 İşlemci stokta iken 6400 c30-c28'e eşit bu dediğim, çok absürt gerçekten. @11115
1 dpc olmadan zorlanmıyor işte, ben hep sınırda kullandım bunca zaman. Harcanan emeğe yazık. Kışın problem yok da yazın patlayıp duruyor, uğraşmaktan sıkıldım.
Her çip farklı, bu kadar iyi sonuc alıyorken bozma stabiliteni zaten. Yazın gdm disable zor, stabil actıgını zannetsen bile uzun vadede corruption olması kacınılmaz olur.Gdm kapattığımda 1.25 istiyor en az 6200 için. Nitro da 2/3/1 ile denemiştim.
Gdm disable gerçekten baş belası. Şu an 1.21 vsoc ile zaten hata almıyorum ve her şey akıcı. Gdm enable kullanmaya devam..
1 dpc olmadan zorlanmıyor işte, ben hep sınırda kullandım bunca zaman. Harcanan emeğe yazık. Kışın problem yok da yazın patlayıp duruyor, uğraşmaktan sıkıldım.
Sen de hobi için oynuyorsun şu anda aslında, bayağı iyi değerler zaten. Bana bakarsan anlarsın ne kadar iyi olduğunu, 6400 C28 ile C30 bile aynı latency veriyor bende, gdm disabled zaten hayal şu anda ona bulaşmam bu kit ile, tRP tRCD patlıyor, tRFC late error şüpheli. Keske 2200 fclk ile bir tık skor yükselseydi veyahut gflops düşmeseydi, biraz hayal kırıklığı nedense bu çip biraz böyle.
Tamamen şans işi başka bir şey değil. Ama bir sonraki upgrade de kesinlikle 2 DIMM anakart alacağım. Fiyatı ne olursa olsun paraya kıyacağım. Ve muhtemelen yine ASUS alırım. Çünkü AGESA 1.2. 0. 3F diğer markalarda esamesi bile okunmuyor. Halen 1.2. 0. 3e'deler. ASUS yeni AGESA çıktığı gibi getiriyor beta ile.
- Makaleler
- 1
1 dpc olsun da, b650m hdv-m2'ye bile razıyım şu anda, o kadar söyleyimTamamen şans işi başka bir şey değil. Ama bir sonraki upgrade de kesinlikle 2 DIMM anakart alacağım. Fiyatı ne olursa olsun paraya kıyacağım. Ve muhtemelen yine ASUS alırım. Çünkü AGESA 1.2. 0. 3F diğer markalarda esamesi bile okunmuyor. Halen 1.2. 0. 3e'deler. ASUS yeni AGESA çıktığı gibi getiriyor beta ile.
@11115 Bizim fırsatcı esnaflar, 40k 50k'dan apex sıralamaya başlamış
@11115 Sanırım 1.35 Expo 2'de kullanamıyorum bir de RAM'ı artık, Windows boot manager ayıktırdı beni mevzuya yine
@11115 M-Die'ler biraz gıcık nedense, çok denk geldim 1.6 üzeri vermeyin M-Die'ye diye, ama ilk jenerasyonlardan bahsediyor olabilirler. 24 gb'lık kitleri uçuruyorlar çünkü problemsiz ama IC'lerin dizildiği pcb cartcurt birden fazla şey etkiliyor, belli aralıklarda verimli calısamıyor voltaj bassan da, zt dc'de anlatmışlar bunları biraz, dedikleri doğru. M-Die için 1.6 üzeri doygunluğa ulaştığı için vermeyin diyorlar sanırım ya da degredasyon için mi diyor bilmiyorum. Gördüğüm kadarıyla 24'lük kitleri verimli kullanabiliyorlar yüksek voltajda ama. 8400 c32 başka açamaz çünkü 8000 c38 M-Die ile.
Tek bir VDDIO 1.45 yapmam, stutterleri çözüyor, tekrar denedim. @11115 6400'ü anlamak çook zor. c28 ile c30 bile aynı latency, saçma sapan iş gerçekten. Tatmin olmadım.
Karhu falan hata vermıyor testte 1.44 çünkü, oyunda 1.42 @11115 Anakart diff işte ama 1.4 tam değer verse demek ki yine mi stabil olmayacak bilmiyorum, çözemedim.
Bu şekilde dursun, zaten kasa kapağı kapattığım an c28-30 patlıyor direkt 1-2-0
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
Alys Gold | R5 7500F & RX 9070 XT sistem özelleştirilip alınır mı?
- Niccolo Machiavelli
-
-
-
-
Wraith Esports Firmasından alışveriş yapar mısınız?
- Telefonunu Çıkra
-