@Ayhan Dönmez üstad bugüne kadar sana söylemeyi unuttum, sistemi ben toplamadım yani parçaları ben seçtim ama toplayan kişi bir tanıdık, o yüzden senin bu yukarıda dediğin all in one cable, 3 ayrı kablo bağla derken benim beyin stop veriyor afk kalıyorum, şimdi toplayan arkadaş all in one cable mi bağlamış aioyu, 3 ayrı kablo olarak mı bağlaması lazımdı, birde pompa ölmüşse bunları yapmanin mantığı nedir? Normali 3 ayrı kablo olarak mı bağlamak sende öylemi? CMOS resetlemeyi de senden öğrenmiştim, cahil kaldık biraz bu konulara maruz görMax onu yapabiliyorum evet. -10 patlatıyor. OCCT 3'lüyü geçemez bu bir de, imkansız. 1.saati geçse bile 2'de patlar. Geçen hava sıcakken Karhu'da patladı bu @11115 30. dakikada falan. Training-training değişiyor ve IMC sıcaklığı işte Karhu kaldırmıyor, çok late'ye kalmadan memory controller hata veriyor.
Biraz çip iyi soğusa, bir de 1 dpc fırsatı olsa, çok rahat açardı bunu, buradan o anlaşılıyor, bu haliyle de iyi soğursa açar bu anakartta.
6400 çok başımı ağrıttı zaten, uğraşamıyorum artık, bezdim. Ama bu 6200 de, 6400'den çok farklı değil, onun farkında olmak lazım. Yine de kaybedecek bir şeyim yok bu PC'de de, sıcak havada her an patlayabilir. 1.29 sınırda zaten, anakart 1.277 düşürüyor gaming'de
2200 de sınırda bu arada, 1.295 2200'ü patlatıyor, çünkü idle'da 1.29 soc veriyor, training'de de öyle veriyor olsa gerek @11115
@behramabi Naptın, son vaziyyet nedir, extreme o.c işine ne zaman başlayacaksın hayırlısıyla?
Eki Görüntüle 162761
@11115 Oh be, sonunda 34'te eşitleyebildimArtık çok mutluyum, kimse tutamaz beni.
c26 2. saatte hata verdi Karhu, 256 speed'i geçmişti. tRFC 150 ns + IOD hotspot birleşince patlıyor kesin. SoC yetmiyor, yük altında 1.27 olmaz şu anda. +75 vermeyi denedim -5 ile, skor aynı kaldı hatta yukarılara zıpladı arada, demek ki stabil değil, 6.68 6.75 civarı veriyordu, 6.6'lara düşürmedi yani ekstra, stabilite bozdu sanırım.
Eki Görüntüle 162764
Ah Müslüm Baba ah, zamanında anlayamadık ne demek istediğini. Şimdi her şey çok daha net. Huzur içinde uyu Baba.
@behramabi Kimse kaderinden kaçamaz Behram, işte kaçınılmaz son budur. Baba'yı kaybetmezden önce kıymetini bilemedik, sözlerindeki derin manayı çözemedik. Baba meğerse günün çok ötesinde yaşıyormuş. Affet bizi Baba, yattığın yer incinmesin.
@Ayhan Dönmez AİO olmadan nasıl başlayayım abi o.c'ye, pompa bozulduktan sonra sistemi bile açmıyorum, her açılışında sanki işlemci eziyet çekiyor gibi geliyor, o attığim ses de cabasi, açar açmaz tık tuk tık tuk ses psikoloji bozuyor, ben bunu direk garantiye vereyim diyorum uğraşmadan ne dersin tecrübem hiç yok montaj konusunda, hele cooling montajında hiç yok.
@Ayhan Dönmez 6 kelimeyle geleceği görmüş büyük üstad… meğer IMC değil, kadermiş sınırlayan bizi Ayhan abi...
@Ayhan Dönmez sen 256'yı geçmişsin, @11115 zaten tuzu kuru, bu konuyu da ayrı sayfalara parçalarlarsa benim yüzümden büyük vebali olur bende, kendime hesap veremem, önceki konuda benim yüzümden parçalandı zaten, yazmamam en hayırlısı zaten eksikliğim farkedilmez bile, konuyu dağıtan bir kişinin eksik olduğunu fark edersiniz ama, çok vakit kaybettim, çok oyaladım sizi, herkes gitti ben geride kaldım.
@Ayhan Dönmez karhuyu aldım 1 kere kullanabildim inanırmısın, sana atayım lisansı, sen hakkını verirsin kguix işini görüyor ama belki tek bi faydam dokunur sana, sizin çok dokundu
Son düzenleme: