Corsair 6200MHz CL28 RAM VDDP Voltaj Ayarları ve ZenTimings 1:1 Mod Stabilite Deneyimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 11115
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 294
  • Görüntüleme Görüntüleme 8B
@behramabi O kadar söyledim Behram'a, Asrock gibisi yoktur diye ama anlatamadım. Kendisi bir süredir ortalıkta yok, Asrock'u sen sevdirirsin Behram'a diye düşünüyorum.

@11115 Dediği çok doğru. 8000+ anlamsız tek CCD'lerde, 6200-6400 1:1 açabiliyorsan en kral sensin zaten şu anda. Bir de Nitro kısmını 1-2-1, 1-2-0 yapıyorsun en son işte. 8000+'da başka mevzularda işin içine giriyor. Bu BIOS sürümleri bile etkili. Ama gittikçe iyiye giden bir süreç var, kısa zamanda 6400 açamayan çipler bile 6400 açabilecek gibi duruyor. Benim çip de rahatladı çünkü 6400 1:1'de. Eski Agesa'larda çok daha fazla sıkıntı yaşadım.

Benim sistemin en son hali de bu. Nitro 1/2/0 bütün voltajları tek tek bench yaparak en düşük gecikmeyi yakalayabildim. Yani her voltajın sweetpointini buldum. ( timingleri tunelayıp hata almadığıma emin olduktan sonra ). Tphyrdl'leri 34'e düşürdüm. En son da 24 saat Single boot stabilite testine soktum.

Reddit konum.

@Melkor

Go for GDM Disabled diyorum, başka bir şey demiyorum

Yok gdm kapatmam . Bu kadar kendi kitime uğraştıktan sonra hayatta mobo + RAM değişmem gibi .
@11115 kite atlamaya gerek yok zaten, değil mi Tek bir kit yeter, Dual Rank'ta GDM Disable performansı alıyorsun, GDM off diyen arkadaş muhtemelen bunun çok farkında değil.

@Melkor Bu arada 8000-8400 arası denerken, elindeki ZenTimings SS'lerini paylaşırsan inceleriz. VDD-Q-IO ne vermiştin, VDDP vesaire kaçtı gibi. 6200-6400 denediysen onları da paylaşabilirsin Nitro kısmı da görünecek şekilde.

Son düzenleme:
Benim ayarların neredeyse aynısı. Sadece sizinki Single rank

Evet SCL 8'dı 6 yaptım, vdd dusuktu benım sızden gorunce bıraz daha yukselttm faydası oldu 8400 ss i bakıyorum eklıcem bulursam

1.25 kullandım, disable iken 1.26 yaptım vıdeo ızlerken 10 dk sonra sesler bozulmaya basladı 2 kere oldu 1.28 bıraktım sonra. @11115

Dosya Ekleri

• pyp.webp
    141,3 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Faydam olduysa ne mutlu bana. Gdm disable iken SCL'ler 6 da hata veriyor 8 yapmam gerekiyor. Aklınızda bulunsun.
Ben gdm enable kullanabiliyorum. Dr olduğundan disable da iken çok sıkıntı çıkarıyor. Sizin durumda 6200 de gdm enabled ilen SoC ne kadardı onu merak etmiştim aslında.
Benim pyprime benchimde bu şekilde hocam

En iyi aldığım sonuç bu bu arada. Normalde 6.9 ile 7.2 ortalama veriyor. Sanıyorum ki sizinki sr olduğu için aramızda fark var. Bir de ben safeboot ile denemiştim.

@Melkor Sonunda anormal sonuç almayan birisi @11115 gibi almak için sanırım 2x48 zorlamak gerekecek

Tabii ki bu guncel kullandıgım
Karhu speed kaç bu arada, kiguix kullanıyorsan görünür ortada. 255 civarı alman lazım.

Prime'de 6.66-6.67 yakalamak için 6200 c26 ve dibine kadar sıkı zaman kullanmam gerekti + olarak 2200 FCLK ile

@Melkor Bu kit 8000 c38 1.4v kit mi? Öyleyse çok iyi.

Bunun bir de 1.35v versıyonu var non-rgb, en iyi 8000+ gdm dısable o.c olan kit o şu anda. 24 GB sürümü olabilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…