İyileştirmiş gibi duruyor. 0.01 artırarak bakarsın ama 0.95'e göre daha iyi 1'de dursun.
Seninde A-die ye gecme zamanın gelmıs
Bu arada sana birkaç ek tavsiye vermem gerekiyor, birazdan toplu yazacağım hepsini.Seninde A-die ye gecme zamanın gelmıs
Dıger dedıgın testlerıde yaparım hocam bu gecelık bana yeter
Sadece Vddp yükseltmek sizde de latency katkısı olmuş.
En büyük hatam zaten 6400 c30 1.4v kitleri iade etmek olmuştu, 7800x3d 6400 açamıyor diye sinirlenmiştim. Sonra ala ala M-Die aldık işte, çok konuşmaya gerek yok. Önemli olan aynı hatayı siz yapmayın, altın değerinde bilgiler verdim. Bunları kolay kolay kimse anlatmaz. Öğrenmek istiyorsan mantığı ile birlikte anlattım, direk şunu bunu yap geç demedim. Çoğu öyle der çünkü, ver abi ordan 1.65 VDD 1.5 VDDQ 1.45 VDDIO, açarsa açar açamazsa açamaz demedimSeninde A-die ye gecme zamanın gelmıs
Dıger dedıgın testlerıde yaparım hocam bu gecelık bana yeter
En büyük hatam zaten 6400 C30 1.4v kitleri iade etmek olmuştu, 7800X3D 6400 açamıyor diye sinirlenmiştim. Sonra ala ala M-Die aldık işte, çok konuşmaya gerek yok. Önemli olan aynı hatayı siz yapmayın, altın değerinde bilgiler verdim. Bunları kolay kolay kimse anlatmaz. Öğrenmek istiyorsan mantığı ile birlikte anlattım, direk şunu bunu yap geç demedim. Çoğu öyle der çünkü, ver abi oradan 1.65 VDD 1.5 VDDQ 1.45 VDDIO, açarsa açar açamazsa açamaz demedimBu benim tarzım değil, doğru bulmuyorum. Bu işe giren adam, uğraşan adam mantığını da öğrenmesi lazım, doğrusuyla yanlışıyla. İllaki yanlış bilgi vardır çok mühim değil ama esas mantık bu, bu mevzuda. @Melkor
1.55'e çok rahat C26 açabilmesi lazım o kitin, eğer stabil açarsa çok güzel sonuçlar alacağını düşünüyorum aynı şekilde. Ama gaming açısından etkisi çok sınırlı tabii, bu iş tamamen hobi, orada pyprime 6.6 değil de 6.5 yazması seni mutlu edip etmemesi ile alakalı tamamen.
Ünlü Türk düşünürü, şu anlattıklarımın 1/10'i için 40'ar Dk'lık 5 video çekmek zorunda kaldı. Anlatması kolay değil, öğrenmesi de zor. Ben uzun zamandır uğraşıyorum. Buraya konu açmadan da hakimdim çoğuna 7800X3D'den dolayı. Mantığı ile aktarmaya çalışıyorum. Tek tük yanlış olabilir arada, o da insanlık hali. Konuya daha fazla kişi gelip bunları deneme fırsatı bulursa daha iyi olacaktır. Çoğu kişi çekiniyor, RAM lafını duyduğunda ardına bakmadan kaçıyor, en azından yazma nezaketinde bulunduğun için teşekkür ederim @Melkor Bu sonuçları paylaşman bile büyük bir gelişme benim açımdan, A-Die için çok güzel sonuçlar çünkü. C26 yaptığında 6.5 görebilirsin orada.
O halde 1.6 ver geç, setup'un nasıl bilmiyorum, üfleyen fan varsa 1.6 problem olmaz. vddq ve io 1.45 kalabilir, vddp de 1.0 yeterli zaten. @MelkorDeğerli bilgiler için, teşekkürler @Ayhan Dönmez hocam. Genelde ana zamanlamarı anlatıp geçiştiren çokça fazla platformlarda, alt zamanları su gibi içip bitirmişsiniz. Bana gelecek olursak 6200 C26 1.55'te açtı karhuda hata aldım 10dk sonrası. Şu an vdd 1.58 vddq/vddio 1.45, vddp 1V verdim 15 dk oldu hata almadım karhu Speed düşme var 2 saatin sonunda hata almazsam SS atarım.
1.58'den sonrakı sonuç, biraz voltaj işe yaradıdebloat yaptım 140lardan 77'lere kadar düştü işlem sayısı. Diğer rrds/l/fawları denemekte fayda var.
@Melkor Bu arada şeyi ekleyeyim, 120 ns tRFC + 65535 tREFİ 50+ stick sıcaklığında hata verme potansiyeline sahip. Test esnasında 130 ns tRFC çekebilirsin denemek için, onlar yüzünden hata yeme. @11115 En son 65k tREFİ yüzünden 48 derecede hata yemişti 8. saatte. Ben de hiç tREFI'den falan hata yemezdim, çok karıştırıyor işleri. RAM 45 dereceyi hiç geçmemeli aslında test esnasında normal koşullarda, bu da kışın mümkündü. O yüzden sıcaklık kaynaklı hata hiç almıyordum, şu an hatanın ne kaynaklı olduğunu anlamak güç benim açımdan da.Değerli bilgiler için, teşekkürler @Ayhan Dönmez hocam. Genelde ana zamanlamarı anlatıp geçiştiren çokça fazla platformlarda, alt zamanları su gibi içip bitirmişsiniz. Bana gelecek olursak 6200 C26 1.55'te açtı karhuda hata aldım 10dk sonrası. Şu an vdd 1.58 vddq/vddio 1.45, vddp 1V verdim 15 dk oldu hata almadım karhu Speed düşme var 2 saatin sonunda hata almazsam SS atarım.
1.58'den sonrakı sonuç, biraz voltaj işe yaradıdebloat yaptım 140lardan 77'lere kadar düştü işlem sayısı. Diğer rrds/l/fawları denemekte fayda var.
Guzel setup, tam sistem özellikleri var mı, merak ettim. Bu sistem toplama işini bir ben beceremiyorum herhaldeSetup bu şekilde, 2 egzoz fan olmasına ragmen camların ısınmasından dolayı gelen havada ısınıyor. Camı çıkarsamda sıcak hava direk bana geliyorvdd1.55 hata verdı ilk 10 dk içinde 1.58 vermedi daha uzun süre test edeceğim. Emin olmak istedim, gerçekten havanın sıcak olması PC kadar beni de zorluyor
Tek eksisi üst tarafın cam olması bu kasada. Onun dışında 10 numara setup. Akvaryum kasaların dezavantajı da bu.Setup bu şekilde, 2 egzoz fan olmasına ragmen camların ısınmasından dolayı gelen havada ısınıyor. Camı çıkarsamda sıcak hava direk bana geliyorvdd1.55 hata verdı ilk 10 dk içinde 1.58 vermedi daha uzun süre test edeceğim. Emin olmak istedim, gerçekten havanın sıcak olması PC kadar beni de zorluyor
Gpu 5080 mi 5090 mı, setup gayet güzel ya, çok da ellemeye gerek yok. RAM konusunu da büyük oranda halletmişsin, zaten 4k oynuyorsan fark minimal, 2k'da etkisi hissedilir, bu setupta zaten 1080p lafı geçmez. RAM'leri çok soğuk tutamıyoruz, oyun esnasında gpu da sıcak hava üflüyor yukarı, oyunda bile 45+ gördüm ben geçen. Bu senaryoda tRFC ve tREFI bile stabil kalamayabiliyor işte. 120 ns bende 40 derece üstü hata veriyordu A-Die RAM'de mesela. Silicon kalitesine bağlı biraz. Ne kadar soğuk tutarsan o kadar iyi, hem IMC'yi hem RAM IC'leri işte. SPD sensörünün gösterdiği sıcaklık anlamsız, yaklaşık değeri veriyor biliyorsun. İç sıcaklık daha farklı bundan ama arada uçurum yok. 1.75 vdd civarı verirsen fark artıyor.Sadece Lian Li kullanıyorum oda mecburenarmony kullanmıyorum arka planda cok eklentisi var mesgul edıyor CPU'yu. Üst cam ile mesh ızgara degısımı yapabılıyrsun ben cam kullanmak istedim. Biraz görsel guzel olsun diye. Şu anki aklım olsa direk uzay montaj
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?